تهیه کننده این مستند رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج، اظهار داشت: مسئله گرمایش جهانی و سوراخ شدن لایه ازن و لزوم توجه شهروندان به مسائل زیست محیطی انگیزه ساخت مستند "نفس زمین" بوده است.
فاطمه مقصودی افزود: انگیزه فوق موجب شد با انجام کار پژوهشی دقیق مستندی زیست محیطی در شبکه رادیویی البرز تولید شود.
وی خاطرنشان کرد: مستند "نفس زمین" در 14 دقیقه تولید شده است و مفاهیم ارائه شده در این مستند به گونه ای ارائه شده است که برای مخاطب عام قابل فهم و کاربردی باشد.
مقصودی با بیان اینکه در ساخت این مستند تعاملات بسیاری با سازمان های تحقیقاتی برقرار کرده است گفت: در این راستا از محققان و پژوهشهای نمایندگی فائو در ایران، سازمان محیط زیست و... بهره گرفته شد.
وی در تشریح قسمت های مختلف این برنامه زیست محیطی گفت: صحبت کارشناسی و نیز بخش های مختلف شامل تاثیر گرمای جهانی بر محصولات کشاورزی، سلامت انسان، تغییر سیستم آب و هوایی مناطق بخصوص ایران و نحوه الگوی مصرف شهروندان پرداخته شده است.
مقصودی یاد آور شد: در این برنامه تلاش شده است ضرورت اصلاح الگوی مصرف در مصارف خانگی به شهروندان گوشزد شود.
وی تاکید کرد: در این برنامه به مخاطب گفته می شود پروسه های تولید کوچکترین و ابتدایی ترین ابزار زندگی امروز بسیار انرژی بر است و صرف این انرژی به محیط زیست صدمه می زند و با صرفه جویی و نگهداری بهتر ابزار آلات می توان به سلامت محیط زیست کمک کرد.
مقصودی گفت: در این مستند مشخص شده است که فعالیت هایی از قبیل تماشای تلویزیون، بازی با کامپیوتر، استفاده از فن کوئل، استریو ضبط، چراغ ها، ماشین لباسشویی، اتو و ... موجب انتشار گاز گلخانه ای و وارد شدن صدمه به لایه ازن می شوند.
مستند نفس زمین در جشنواره رسانه ها و محیط زیست رتبه دوم مستند سازی را کسب کرد.
نظر شما