خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: این کتاب تجربه دینی بشر است. برای دستیابی به تجلیات متعدد آن تجربه، آگاهی از سرشت دین ضروری است. نویسنده در مقدمه این کتاب میگوید: "کتاب را با گزارشی از جنبههای اصلی دین و انواع عمده باورهای دینی که در تاریخ جهان یافت شده آغاز نمودهام. از آنجا که مکتبهای مارکسیسم و اومانیسم در زمینههای به خصوصی به رقابت با دین برخاستهاند آنها را در این تصویرپردازی از ادیان بشر ترسیم نمودهام."
تاریخ ادیان مملو از تجربههای دینی است که مبنای سنتها و عقاید دینی محسوب میگردد و ساختار حیات دینی بشر را تشکیل میدهد.
این تجربهها در عین گستردگی از پیچیدگیهای درونی برخوردار بوده و رمز و رازهای ویژه خود را داشته است. تبیین امر قدسی و کنکاش در یافتن دورنمایههای دین با نگاهی علمی مستلزم تحقیقی جذاب و پردامنه است که در پدیدارشناسی دین و تحلیل رویدادهای نفسانی و تجربههای دینی تحقق مییابد.
اسمارت در این اثر ادیان اصلی جهان را در چارچوبی منسجم مبتنی بر پارادایم خویش یعنی شش بعد دین تبیین میکند. وی در این اثر تاریخ ادیان را بدون ورود نابجا در پیچیدگیهای مربوط به نحوه ارتباط سنتهای دینی با تجربه بشری تشریح میکند.
کتاب حاضر در دو جلد منتشر شده است. او در مجلد اول به روایت تجربهها و رویدادهای دینی در تاریخ بشر در دورههای ماقبل تاریخ و ادیان ابتدایی و آفریقایی و نیز ادیان هند و خاور دور و نزدیک پرداخته است.
جلد اول کتاب در شش فصل سامان یافته است. دین و تجربه بشری، ادیان ماقبل تاریخ و ابتدایی، تجربه دینی آفریقا، تجربه دینی در هند، تجربه دینی چین و ژاپن و دین در دنیای مدیترانهای باستان فصول این جلد از کتاب را در بر میگیرند. این جلد توسط مرتضی گودرزی ترجمه شده است.
جلد دوم کتاب مشتمل بر شش فصل است. تجربه یهودی، تجربه مسیحی متقدم، تجربه مسیحی متأخر، تجربه آمریکایی و حوزه اقیانوس آرام، تجربه انسانگرایی و تجربه معاصر و آینده فصول این جلد از کتاب هستند. این جلد از کتاب نیز توسط محمد محمد رضایی و ابوالفضل محمودی ترجمه شده است.
نظر شما