امیر الهی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان افزود: مراسم عزاداری با شکوه حسینیه زنجان در تاریخ 15 دی ماه سال 87 به شماره 10 در فهرست میراث معنوی به ثبت رسیده است.
وی یادآور شد: این اولین گونه از جنبه منحصر به فرد آئینهای عزاداری ثبت شده در فهرست میراث معنوی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان در مورد بنای قدیمی حسینیه اظهار داشت: اولین سند مکتوب این بنا با مهر حاج میرزا لطف الله شیخ الاسلام و آخوند ملا کاظم ممهور شده است.
الهی یادآور شد: همه ساله در هشتم محرم این مراسم در زنجان پایتخت شور و شعور حسینی با حضور بیش از 200 هزار شرکت کننده برگزار میشود.
وی زنجان را دومین قربانگاه جهان اسلام دانست و خاطر نشان کرد: سالانه بین 10 تا 15 هزار رأس گوسفند در این روز پرشکوه ذبح میشوند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان با تأکید بر اینکه تمامی ادارات این استان امروز رأس ساعت 11 تعطیل میشوند، تصریح کرد: علاوه بر شرکت کنندگان داخلی افراد بسیاری از کشورهای همجوار نیز در آن حضور مییابند.
الهی با بیان اینکه این مراسم از میراث معنوی به شمار میآید، گفت: شروع برگزاری این مراسم در زنجان به دوران قاجار نسبت داده شده است.
وی یادآور شد: این بنا در هجوم حوادث زمان چندین بار تخریب شده ولی به دلیل ارادت خاص مردم استان زنجان در مراحل مختلف مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
نظر شما