به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس اسماعیل دره زرشکی عضو هیئت علمی پژوهشکده انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان در این باره توضیح داد: کوره های ذوب مجتمع مس سرچشمه سالانه چندین تن غبار حاوی کانیهای مس دار تولید می کنند، در این راستا پروژه ای در زمینه "لیچینگ" (تخلیص و تغلیظ محلولها)، "بیولیچینگ" و تولید محلول سولفات مس از این غبارها تعریف شد.
وی تولید نانوذرات مس با روشی نوین را از دستاوردهای اجرای این پروژه تحقیقاتی نام برد و اظهار داشت: در ادامه این تحقیقات موفق به تولید نانو ذرات اکسید مس از محلول لیچینگ حاصل از غبارهای کوره ذوب مجتمع مس سرچشمه کرمان شدیم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان به مزیتهای این پژوهش اشاره کرد و ادامه داد: نانو ذرات خالص اکسید مس را با خلوص 99/99 درصد با ابعاد 40 تا 80 نانو متر از محلول سولفات مس با غلظت پایین (2/0 تا 5/0 مولار)، بدون نیاز به تجهیزات پیچیده و مواد آلی گران قیمت و سمی به دست آوردیم.
دره زرشکی به بیان نحوه اجرای این پژوهش پرداخت و خاطرنشان کرد: از نانوذرات اکسید مس می توان برای جذب فلزات سنگین از پساب کلیه صنایع به ویژه صنایع معدنی و همچنین به عنوان ماده ای برای بهبود خواص انتقال حرارت سیالاتی مانند آب و روغنها استفاده کرد.
نظر شما