به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه ، "ايدي امين دادا" ديكتاتور سابق اوگاندا در يك بيمارستان در شهر جده عربستان در وضعيت وخيمي به سر مي برد. وي از سه روز پيش در اين بيمارستان بستري است.
يكي از مسوولان بيمارستان شاه فيصل در جده به خبرنگاران گفت: "امين دادا هنوز زنده است اما در شرايط وخيمي در بخش مراقبت هاي ويژه به سر مي برد. مسئولين بيمارستان از تشريح جزييات بيماري ديكتاتور سابق اوگاندا خودداري كردند.
اوگاندا در زمان ديكتاتوري "ايدي امين دادا" كه از سال 1971 تا 1979 رهبري اوگاندا را در دست داشت، به كشوري عقب مانده تبديل شده بود.در طول دوره ديكتاتوري امين دادا بيش از نيم ميليون نفر در خشونت هايي كه از سوي دولت ترتيب داده مي شد، جان خود را از دست دادند.
از زمان انتصاب "يوري موسويني" در سال 1986 به رياست جمهوري اوگاندا، وي موفق شده است رفرم دموكراتيك را به اجرا گذارد. اين تغييرات سبب توسعه احترام به حقوق بشر و رفع خشونت هاي نظامي شد.علاوه بر اين، موسويني موفق شد رفرم هاي اقتصادي را به اجرا در آورد كه سبب رشد ساليانه و كاهش تورم در دهه 1990 گرديد. البته موسويني هنوز موفق نشده است سركشي هاي آشوب گران در غرب و شمال كشورش را كه به كشتار و قتل و غارت مردم مي پردازند، سر و سامان بخشد.
طبق آمار سازمان ملل متحد كشور اوگاندا كه كامپالا پايتخت آن است،حدود25 ميليون نفر جمعيت دارد كه زبان رسمي آن انگليسي است و زبانهاي سواحيلي، گاندا و چندين زبان محلي در آن تكلم مي گردد. مسيحيت و اسلام دو دين رايج در اين كشور هستند. سازمان ملل اعلام كرده است كه در اوگاندا مردان به طور متوسط 45 سال و زنان47 سال عمر مي كنند. واحد پول اين كشور يك شيليتگ اوگاندا است. صادرات اين كشور قهوه، ماهي، چاي، تنباكو، كتان، غلات، لوبيا و كنجد است. طبق اطلاعات بانك جهاني درآمد سالانه اوگاندا 260 ميليون دلار در سال است.
"يوري موسويني" ريس جمهور اوگاندا متولد سال 1944 و تحصيل كرده تانزانيا است. وي زماني عض جبهه آزادي موزامبيك بود كه در انجا فنون جنگ هاي چريكي را آموخت.
در زمان ديكتاتوري امين دادا وي به تانزانيا رفت و توانست ارتش مقاومت ملي اوگاندا راتشكيل دهد. در آن زمان اين جبهه در اقليت بود اما در سال 1986 موسويني با استفاده از همين حزب به رياست جمهوري رسيد."ژيلبرت بوكنيا" جانشين رييس جمهور، "آپولو سيمبامبي"نخست وزير و "جيمز واپاخابولو" وزير امور خارجه اوگاندا هستند.
از زمان رياست جمهوري موسويني تغييرات فراواني در رسانه هاي الكترونيكي اوگاندا پديد آمد.ايستگاههاي راديويي اوگاندا به طور معمول برنامه هاي انگليسي و گاهي برنامه هايي به زبانهاي محلي پخش مي كنند. دولت به راديوها و تلويزيونهايي كه برنامه هاي تبليغاتي براي اقوام مختلف پخش كنند، اجازه فعاليت نمي دهد.5 شبكه تلويزيوني، 12 ايستگاه راديويي و تعداد فراواني روزنامه در اوگاندا مشغول به كار هستند. اوگاندا داراي خبرگزاري رسمي به نام "خبرگزاري اوگاندا" است.
نظر شما