به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ناصر ارسلانی، مجری طرح، یکی از معایب تصویربرداری MRI را نبودن تمایز کافی بین بافت معیوب و سالم به دلیل حساسیت نسبتا پایین این روش دانست و افزود: با اجرای این طرح پژوهشی، با کمک نانو ذرات سوپر پارامغناطیس اکسید آهن به حل این مشکل پرداختیم.
وی با تاکید بر اینکه این نانوذرات می توانند با تجمع در بافت مورد نظر، شدت سیگنال را کاهش دهد اظهار داشت: این امر باعث تیره تر شدن تصویر در آن ناحیه شده و در نهایت منجر به شناسایی راحت تر و زود هنگام عارضه می شود.
ارسلانی با بیان این مطلب که چالش اصلی در زمینه استفاده از نانوذرات اکسید آهن به عنوان ماده "کنتراست" در روش MRIپایدارسازی آنها در محیط آبی است، افزود: در این پژوهش موفق به تهیه یک نانو سیال مغناطیسی پایدار شدیم به طوری که نانو ذرات اکسید آهن را در محیط آبی با "پلی" (N-وینیل پیرولیدون) به کمک اتصالات شیمیایی، پایدار کردیم.
دانشیار دانشگاه تبریز با اشاره به جزئیات اجرای این پژوهش خاطرنشان کرد: نتایج این پژوهش نشان می دهد که نانوذرات تهیه شده دارای مغناطیس پذیری بالایی هستند و پس از پوشش با ماده زیست سازگار پلی (N-وینیل پیرولیدون)، برای مدت زمان طولانی از پایداری بسیار بالایی برخوردار هستند از این رو این نانو ذرات دارای کاربرد بالقوه در تصویربرداری MRI است.
نظر شما