حجتالاسلام علی انصاری بویراحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم به تشریح چشمانداز توسعه اهداف مجمع جهانی شیعه شناسی پرداخت و اظهار داشت: در چشم انداز توسعه اهداف این مجمع طرحهای کاربردی متعددی تدوین شده که به صورت کوتاه مدت و بلندمدت اجرایی میشود.
وی تاسیس پژوهشگاه شیعه شناسی برای پژوهش و تدریس رشتهها و گرایشهای متعدد در مورد مکتب تشیع را یکی از طرحهای این چشمانداز عنوان کرد و یادآور شد: حقانیت تشیع، تاریخ تشیع، اصول دین در مکتب تشیع، مبانی اعتقادی، ویژگیهای فرهنگی و... در این پژوهشگاه مورد بررسی قرار میگیرد.
انصاری تدوین دایرهالمعارف مشاهیر تشیع در جهت ثبت و حفظ میراث بزرگ دانشمندان، عالمان و هنرمندان شیعه و گسترش رشته علمی و کرسی شیعه شناسی در داخل و خارج را از دیگر طرحهای چشمانداز توسعه اهداف مجمع جهانی شیعه شناسی برشمرد و گفت: از دیگر موارد چشمانداز توسعه اهداف مجمع جهانی شیعه شناسی گسترش مراکز و مجامع علمی شیعه شناسی در سطح داخل و خارج از کشور و تبیین و تالیف طرح بزرگ ژئوپولتیک تشیع است.
لزوم تحقیق و پژوهش برای گروههای مختلف
مسئول مجمع جهانی شیعه شناسی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در مورد ارتقای سطح فرهنگی جامعه و همچنین گسترش فرهنگ حیاتبخش تشیع ضرروی است که مراکز تولید علم از جمله محققان حوزه و دانشگاه در مسیر تحقیق خویش جامعههای هدف را به صورت تخصصی و تفکیکی مورد بررسی قرار دهند، مثلا در تولیدات معارف و تعلیمات دینی برای کودکان و نوجوانان، طلاب، دانشجویان و دیگر آحاد جامعه به صورت تفکیکی و گروه همطراز به تحقیق و پژوهش بپردازند و این تولیدات فرهنگی و دینی را با همان اقسام مختلف تولید و نشر نمائیم تا توانسته باشیم نیازهای هر گروه از جامعه هدف را به زیبایی جوابگو باشیم.
وی با بیان اینکه لازم است تولیدات محتوایی را با سلیقههای زیبنده به جامعه هدف برسانیم، خاطرنشان کرد: ما در تولید محتوا مشکلی نداریم اما در رساندن مطالب محتوایی دینی و مورد نیاز جامعه، هنوز نتوانستهایم به صورت روشمند و گسترده وارد عمل شویم، به عنوان نمونه از هزاران ماهنامه، فصلنامه و هفته نامهای که در مجامع دینی تولید میشود، حتی درصدی از آن در سطح کشور با روش و سبک به روز و قابل توجهی ارائه نمیشود.
انصاری گفت: این مسئله ضروری است که حداقل یک نشریه شیعه شناسی که به صورت جامع الاطراف حقیقت تشیع، مبانی اعتقادی تشیع، تاریخ تشیع و فرهنگ حیاتبخش تشیع را به زیبایی تبیین و معرفی نماید چاپ و در سطح تمامی مناطق مورد نیاز ارائه و توزیع شود.
عدم برخورداری از امکانات مالی مناسب
مسئول مجمع جهانی شیعه شناسی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما که از وی در مورد مشکلات فراروی این مجمع برای انتشار چنین نشریه پرسیده بود اظهار داشت: با توجه به اینکه مجمع جهانی شیعه شناسی برخوردار از کارشناسان و محققان قوی و اسلام شناس متعددی است، این مرکز از نظر ظرفیت و انجام این کار مشکلی نداشته و پیوسته به دنبال برطرف کردن چنین مشکلاتی در باب مسائل فرهنگی بوده است اما متاسفانه به دلیل عدم برخورداری از امکانات مالی مناسب، هنوز زمینه چنین نشریهای به وجود نیامده است، اگر چه با جدیت به دنبال و پیگیر راهاندازی چنین نشریهای هستیم که امید است با همکاری و همت مسئولان ذیربط و خیرین نیکوکار، زمینه عملیاتی کردن آن فراهم شود.
تالیف و ترجمه دهها جلد کتاب
انصاری به برخی فعالیتهای انجام شده در این مجمع اشاره کرد و اظهار داشت: مجمع جهانی شیعه شناسی در سال 1379 که از سوی مقام معظم رهبری به سال امام علی(ع) نامگذاری شده بود تاسیس شد و تاکنون جلسات متعددی پیرامون ضرورتهای مکتب تشیع اعم از داخلی و خارجی در 20 محور برگزار شد.
وی تالیف، ترجمه، تحقیق و تصحیح دههاعنوان کتاب در راستای ترویج و گسترش فرهنگ الهی تشیع را یکی از دستاوردهای مجمع جهانی شیعهشناسی برشمرد و تصریح کرد: برگزاری کلاسها و دورههای کوتاه مدت و بلند مدت شیعه شناسی، برگزاری کلاسهای مختلف امام شناسی، پاسخگویی به شبهات و نسبتهای ناروا در رابطه با مکتب تشیع، تهیه و تدوین نرمافزارهای متعدد در موضوعات شیعه شناسی و امام شناسی، کلاسهای پاسخ به شبهات و آموزش روش مناظره و تلاش و اقدام فراوان برای برقراری رشتههای شیعه شناسی در مجامع علمی از جمله حوزه و دانشگاه از دیگر دستاوردهای این مجمع است.
مسئول مجمع جهانی شیعهشناسی گفت: همچنین توسط این مجمع، یک پایگاه اینترنتی قدرتمند به صورت تخصصی ایجاد شد که مقالات و کتابهای فراوانی را در خود جای داده است و مطالب آن به چهار زبان دنیا شامل فارسی، عربی، انگلیسی و اردو، به صورت گسترده و فراگیر به ترویج و تبلیغ تشیع میپردازد.
انصاری با اشاره به برگزاری همایش «شیعهشناسی، چالشها و فرصتها، راهکارها» اظهار داشت: در این همایش محققین و پژوهشگران داخلی و بیش از 30 کشور جهان حضور داشتند.
راهاندازی کتابخانه تخصصی شیعه شناسی
وی احداث و راهاندازی کتابخانه تخصصی شیعه شناسی را از دیگر دستاورد مجمع جهانی شیعه شناسی عنوان کرد و افزود: این کتابخانه که دارای حدود 10 هزار جلد کتاب است، به صورت روشمند و بهروز به محققان و پژوهشگران در موضوع شیعه شناسی خدماترسانی میکند.
مسئول مجمع جهانی شیعه شناسی ادامه داد: تدوین و تکثیر جزوات مختلف در مورد شیعهشناسی یکی دیگر از این فعالیتهاست که با توجه به چاپ این جزوات در تیراژهای بالا و تاثیرگذاری آنها، همچنان افراد و جوامع علمی متعددی خواستار ادامه روند چاپ این جزوات هستند.
انصاری اظهار داشت: تاکنون بیش از 100 هزار جلد کتابهای دینی در موضوعات شیعه شناسی به کشورهای مختلف شیعه نشین ارسال شده است.
وی با اشاره به انتشار ماهنامه تخصصی شیعه شناسی و ماهنامه تخصصی امام شناسی توسط این مجمع، گفت: ماهنامه تخصصی شیعه شناسی در تیراژ 20 هزار نسخه منتشر و به نقاط مختلف کشور ارسال میشود.
وی ادامه داد: ماهنامه تخصصی امام شناسی نیز در تیراژ 20 هزار نسخه منتشر میشود که 10 هزار نسخه آن در مدارس علمیه فیضیه و دارالشفا بین طلاب و روحانیون توزیع میشود و 10 هزار نسخه دیگر آن به نقاط مختلف کشور ارسال میشود.
انصاری خاطرنشان کرد: هر دو نشریه تخصصی امام شناسی و شیعه شناسی در مناسبتهای مختلفی همچون ماههای محرم، رمضان، ذی الحجه و... با تیراژ نزدیک به 80 هزار نسخه منتشر و به سراسر کشور ارسال میشود.
مسئول مجمع جهانی شیعه شناسی گفت: این موسسه علاوه بر انتشار این دو نشریه تخصصی، اقدام به چاپ ویژه نامههای متعدد و تاثیرگذاری همانند ویژهنامههای غدیر، چراغ راه و... میکند.
طرحهای در دست اقدام
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود به طرحهای در دست اقدام این مجمع اشاره کرد و افزود: برگزاری نشستهای تخصصی شیعه شناسی، چاپ و نشر دهها عنوان کتاب در گرایشهای گوناگون شیعه شناسی به زبانهای مختلف، تبیین و معرفی تشیع به عنوان یک مکتب رسمی و پویا به صورت گسترده و فراگیر، توسعه فعالیتهای مجازی در فضای سایبر(پایگاههای اینترنتی) و... از جمله این طرحهاست.
قم - خبرگزاری مهر: مسئول مجمع جهانی شیعه شناسی تدوین دایره المعارف مشاهیر تشیع را یکی از برنامههای این مجمع برشمرد.
کد خبر 1212666
نظر شما