به گزارش خبرنگار مهر، مریم مجتهدزاده پیش از ظهر یکشنبه در مراسم افتتاح سومین اجلاس وزرای زن کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی با تقدیر از دولت و نماینده کشور مصر به دلیل فعالیت در دوره ریاست خود در این اجلاس افزود: کنفرانس زن، خانواده و اقتصاد تلاش جدیدی در مسیر دستیابی به اهداف الهی کشورهای اسلامی به شمار میآید. سازمان کنفرانس اسلامی که با انگیزه پیگیری مسایل کشورهای مسلمان تشکیل شد، اکنون با تمرکز بر حوزه مسایل زنان درصدد است مشارکت خود را در عرصه جهانی به عنوان هویتی مستقل ارتقا دهد.
وی با بیان اینکه توجه سازمان کنفرانس اسلامی به بهبود مسایل زنان جلب شده گفت: فعالیت در چارچوب این سازمان فرصتی است تا کشورهای مسلمان ضمن احترام به تنوع فرهنگی و شرایط ملی و بومی خود و بهره گیری از امکان تبادل تجربیات برنامههای ملی و بین المللی خود را با اتکا بر ارزشهای اسلامی بر افزایش جایگاه زنان همسو کنند.
مجتهدزاده با بیان اینکه برگزاری اولین اجلاس وزرای زن سازمان کنفرانس اسلامی و تدوین برنامه عمل پیشرفت زنان بستری مناسب را با هدف چشمانداز توسعه در مسیر فعالیتهای آینده فراهم کرده گفت: ایران با برگزاری اولین اجلاس بینالمللی زنان دانشمند جهان اسلام و همکاریهای آموزشی و فرهنگی آیسسکو در سال 2010، طرح ایجاد شبکه بینالمللی زنان دانشمند جهان اسلام را مطرح و پیگیری آن را در دستور کار خود دارد.
رئیس مرکز امور زنان خانواده با بیان اینکه شواهد نشان می دهد در کشورهای اسلامی از نتایج حاصل از حاکمیت دو دیدگاه افراطی بیریشه در دین همچنان در رنج هستند، گفت: اسلام پرچم سرافرازی زنان را با زدودن سنتهای جاهلانه برافراشته کرده است و هیچ مزیتی را جز تقوا، معیار برتری انسانی بر انسان دیگر نمیداند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر اندیشههای افراطی که از حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی ممانعت میکند، زنان را رنج میدهد و از سوی دیگر شیوههای مدرن و دیدگاههای افراطی حوزه زنان را تهدید میکند که تجربه آن در کشورهای غربی با ناکامیهایی در حوزه جنسیت روبرو بوده است.
وی اظهار داشت: این دیدگاه به حوزه خانواده کم توجه و بیاعتماد است و هر دو نگرش فوق خطری آشکار در مسیر رشد و تعالی در حوزههای خانوادگی و اجتماعی در کشورهای اسلامی محسوب میشود.
مجتهدزاده با بیان اینکه حل مشکلات زنان در کشورهای مسلمان نیازمند تلاشی همه جانبه است، گفت: هر دو دیدگاه به دلیل عدم انطباق با واقعیتهای جامعه زنان برای حل مشکلات آنان ناکارآمد است و باید مدلی در مسیر پیشرفت با استناد به ارزش های ملی و براساس شریعت و مخالف سنتهای جاهلانه و همچنین تجربه ناخوشایند جهان غرب در حوزه تخریب نقش زن در خانواده ترسیم شود که یکی از نیازهای اساسی کشورهای اسلامی است.
وی با اشاره به نقش تربیتی و سازنده خانواده در پرورش سرمایه انسانی متعادل و تکامل افزود: زنان یکی از محورهای موثر در روح تحول ملتها و سرمایه دولتها در مسیر توسعه هستند این در حالی است که موازین حقوقی اسلام در کنار توجه به جایگاه زن امکان حضور زنان در عرصههای اجتماعی را با احترام به حقوق آنها فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه اسلام برای زنان به دور از نگرش ابزاری در توسعه جامعه آرمانی نقش مهمی را مشخص کرده گفت: حضور اقتصادی و اجتماعی زنان در جامعه نباید امنیت فردی و یا اهمیت زنان در حوزه خانواده را به مخاطره بیاندازد.
وی تصریح کرد: زمان آن رسیده که زنان در کشورهای مسلمان با اتکا بر ارزشهای اسلام اصل توانستن را ترسیم کنند. ما زنان مسلمان میتوانیم با حد شناسی، حق طلبی را احیا کنیم و الگویی از زن متعادل که عزت و عفت را توامان دارد به جهان عرضه کنیم.
نظر شما