محمد باقر نبوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشخص نبودن نتیجه آزمایشگاه در مورد مرگ دسته جمعی 10 تن ماهی "گاریز" در خور شیلات هرمزگان افزود: چون ماهی موجود متحرکی است و در یک نقطه ثابت نمی ماند مرگ دسته جمعی آنها ناشی از بلوم جلبکی(کشند) نیست.
وی افزود: مرگ دسته جمعی ماهیها به لحاظ علمی قابل بررسی است چرا که به نظر می رسد با تاثیری که سموم بر آبشش ماهی گذاشته آنها را از حیات ساقط کرده است که به نظر می رسد ناشی از سموم و ترکیبات شیمیایی فاضلاب شهری و صنعتی است.
نبوی علاوه بر احتمال نشت فاضلاب سمی به کاهش شدید اکسیژن محلول در آب اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان قدرتمند ترین استان به لحاظ امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات دریایی است و باید زودتر نتیجه آزمایش علت مرگ ماهیهای گاریز اعلام شود.
همچنین مدیرکل شیلات استان هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اعلام نشدن جواب قطعی آزمایشهای صورت گرفته بر روی ماهیان مرده گفت: به نظر می رسد به دلیل انجام عملیات لایروبی خور نایبند در جنوب شرق شهر بندرعباس فاضلاب زیادی یکباره وارد آب شده و مرگ ماهیان را رقم زده است.
قدرت میرزاده تاکید کرد: تنها یک نمونه ماهی با نام گاریز تلف شده که جمعیت زیادی در آبهای کم عمق دارد و البته امسال صید بسیار خوبی از این گونه داشتیم و چون هیچ گونه دیگری در هیچ منطقه دیگری تلف نشده باید علت مرگ را در فاضلاب نشت کرده به خوریات به خصوص خور نایبند جستجو کرد.
وی مرگ بالاتر از 10 تن ماهی را قطعی دانست و افزود: تلاش خوبی در حال انجام است تا سیستم فاضلاب شهر ساماندهی شود و امیدواریم هر چه زودتر اجرایی شود تا مشکلی به این بزرگی دیگر بوجود نیاید.
نظر شما