۳۰ آذر ۱۳۸۹، ۱۱:۵۶

احداث شبکه در محلات قدیمی از مشکلات شرکت برق گیلان است

احداث شبکه در محلات قدیمی از مشکلات شرکت برق گیلان است

رشت - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت توزیع برق گیلان گفت: از مشکلات عمده اکثر شرکتهای توزیع برق به ویژه گیلان احداث شبکه در محلات قدیمی شهرها، در مناطق پر درخت و بطور کلی مسیرها و معابر کم عرض است.

جمشید طالبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این معضل تامین برق مطمئن، سرویس دهی منظم و کم خطر را با اشکال مواجه می سازد.

وی همچنین اظهارداشت: باتوجه به مشکلات ناشی از بکارگیری هادیهای لخت وخطرات وحوادث ناشی از آن ازجمله شرایط آب وهوایی،  برخورد شاخه های درختان، صدمات ناشی از حیوانات، پرندگان و خوردگیهای شیمیایی که می تواند منجر به قطعی برق وافزایش انرژیهای توزیع نشده شود، رویکرد به هادی روکشدار و کابل خودنگهدار می تواند بسیار موثر باشد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان گفت: درمناطقی از شهرهای بزرگ با توجه به وجود بافت شهری فرسوده و وجود معابر بسیار کم عرض و غیراستاندارد عدم وجود حریم و فضای کافی و مناسب برای سیم های هوایی، صخره ای بودن مسیر برای کابل کشی زمینی و نبود امکانات و دشواری تردد تجهیزات و ماشین آلات در مناطق کوهستانی و خارج از شهر، شرکتهای توزیع را ناگزیر به کارگیری انواع هادی های روکشدار بویژه کابلهای خودنگهدار کرده است.

وی در ادامه به مزایایی عمده استفاده از کابل خود نگهدار در شبکه‌های هوایی توزیع برق اشاره کرد و افزود: افزایش قابلیت اطمینان شبکه در مقابل شرایط جوی و اتفاقات ناشی از برخورد اشیاء خارجی، کاهش انرژی توزیع نشده به مقدار قابل ملاحظه و کاهش هزینه شاخه زنی در مناطق مشجر از جمله این مزیتهاست.

طالبی همچنین کاهش تلفات با از بین رفتن جریان نشتی در درختان و تجهیزات، کاهش خطر آتش سوزی در مناطق مشجر و جلوگیری از تخریب محیط زیست و مرگ حیوانات، آزادی عمل بیشتر در طراحی خطوط به دلیل کاهش فاصله حریم کابلهای خود نگهدار، امکان نصب خط جدید کابل خود نگهدار در کنار خط قبلی بر روی یک تیر، امکان نصب کابل خود نگهدار فشار ضعیف بر روی پایه‌ های موجود خطوط 20 کیلوولت ازدیگر مزیتهاست.

وی امکان نصب خطوط تلفن و فیبر نوری روی یک پایه مشترک با حفظ حریم، راحت تر بودن ترمیم تیر شکستگی در خطوط کابل خود نگهدار در قیاس با خطوط هوایی معمول و استمرار در ارائه سرویس به مشترکان، امکان زیبا سازی شهری با مخفی کردن کابلهای خود نگهدار از انظار عمومی با عبور دادن کابل از روی دیوار و یا مخفی کردن آن در کانالهای مخصوص از مزیتهای مهم این روش است.

این مسئول در ادامه مقاوم بودن نسبت به خوردگی و در نتیجه کاهش پارگی خطوط فشار ضعیف، کاهش میزان استفاده های غیر مجاز از برق، تفاوت هزینه کم و قابل جبران از محل صرفه جویی در خسارت خاموشی ها، امکان نگهداری و سرویس هنگامی که خط برقدار است، کاهش هزینه‌ های نگهداری و افزایش ایمنی در هنگام کار بر روی خطوط و کاهش خسارتها و ضایعات ناشی از برق گرفتگی ازدیگرمزایای این روش عنوان کرد.

وی همچنین گفت: امکان استفاده در معابر باریک و تنگ، کاهش احتمال اضافه ولتاژهای ناشی از رعد و برق، بر خلاف سیمهای لخت، کابلهای خود نگهدار بوده بنابراین ارتعاشات آنها در اثر باد ناچیز و امکان طویل کردن اسپنها میسر است.

طالبی یادآورشد: استفاده از پایه های باکلاس پائین به سبب سبک بودن کابل، بدلیل اینکه وزن کابلها سبک بوده و بصورت باندل هستند بنابراین زمان نصب کوتاه تر می شود، امکان استفاده از پایه های کوتاه به سبب عایقدار بودن هادی ها، امکان افزایش ظرفیت خط و نصب مدار جدید بر روی پایه ها، راکتانس پایین کابلهای خود نگهدار نسبت به شبکه سیمی هوایی است.

کد خبر 1213804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha