۳۰ آذر ۱۳۸۹، ۱۳:۳۴

استخراج اسیدهای چرب از زئوپلانکتونهای خلیج چاربهار

استخراج اسیدهای چرب از زئوپلانکتونهای خلیج چاربهار

پژوهشگران دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با همکاری موسسه‌ ملی اقیانوس شناسی ایران موفق به استخراج اسیدهای چرب از زئوپلانکتون ها شدند که این اسیدهای چرب در صنایع کشاورزی و تحقیقات پزشکی کاربرد دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی مهدی نیا عضو هیئت علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی ایران، میکرو استخراج فاز جامد (SPME) را یکی از روشهای پرکاربرد در زمینه استخراج در علم شیمی تجزیه دانست و افزود: در این پژوهش با سنتز نانوپلیمر به استخراج اسیدهای چرب پرداختیم.

وی ادامه داد: در این پژوهش سنتز با  اعمال شرایط بهینه در سنتز نوعی نانوفیبر موفق شدیم از زئوپلانکتون های خلیج چابهار اسیدهای چرب اشباع شده تولید کنیم.

مهدی نیا، زئوپلانکتونها را جانوران پلانکتونی دانست که گسترش این جانداران در آبها بر اساس مقدار شوری محیط، دما و غذا تخمین زده می شود. زئو پلانکتونها منبع غذای برای گونه های ماهیها و نیز مراحل لاروی همه ماهیها محسوب می شوند.

عضو هیئت علمی موسسه ملی اقیانوس شناسی ایران به بیان جزئیات این پژوهش پرداخت و یادآور شد: ترکیبات به کار رفته در این پروژه موجب پایداری مکانیکی و رسانایی بیشتر شد از این رو این ترکیبات توانایی‌ها کاربرد در استخراج بعضی از اسیدهای چرب را امکان پذیر می کند.
 
وی به کاربردهای نانو فیبرهای تولید شده اشاره و خاطرنشان کرد: از نانو فیبرهای تولید شده می توان در تحقیقات دریایی و شیلات، تحقیقات پزشکی، صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع کشاورزی استفاده کرد.
کد خبر 1214220

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha