به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، مهدی شریفی صبح سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: البته هنوز آمار دقیقی از سمن ها در دست نداریم و این آمار، تنها براساس مجوزهای وزارت کشور است.
به گفته وی، اکنون برنامه داریم تا تمام شماری به کمک همه دستگاه های دولتی و متولی امر داشته باشیم که ریاست این کار در هر استان را مدیریت امور اجتماعی استانداری ها بر عهده دارند و این کار برای اولین بار است که انجام می شود.
وی تصریح کرد: تمام این سمن ها در هر زمینه ای فعال هستند که بزرگترین سمن ها در این ایام ماه محرم را مشاهده کردیم که گروه های عزاداری به صورت خودجوش از پیش از آغاز ماه محرم به استقبال این ماه رفتند.
وی ادامه داد: به طور میانگین در هفته 15 تا 20 درخواست مجوز فعالیت سمن در پایتخت به وزارت کشور می آید که این میزان در کل کشور بین 200 تا 300 درخواست به صورت هفته ای است و این مسئله نشان می دهد که مردم به فعالیت های خودجوش و خیرخواهانه علاقه بسیاری دارند.
شریفی در ادامه گفت: مردم کشور ما نسبت به سایر مردم جهان برای تشکیل سمن ها، خودجوش تر و باعلاقه تر و دارای انگیزه بالایی هستند و عشق و علاقه وافری به این امور دارند.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد وزارت کشور افزود: نمونه این عشق و علاقه، تشکیل موسسات خیرخواهانه و خودجوش مردمی است که برخی از بانیان این موسسات حقوق های خود را در این زمینه هزینه می کنند.
به گفته شریفی، همچنین حضور مردم به صورت خودجوش در هشت سال دفاع مقدس و برطرف کردن مشکلات مردمی با حضور ریش سفیدان و بزرگان محل همگی نمونه هایی از سمن هاست که البته این سمن ها ثبت نشده است.
وی اظهار داشت: ما در مرحله اول وظایف خود حمایت از سمن ها را بر عهده داریم که در این راستا حمایت های مالی و معنوی را انجام می دهیم.
شریفی با اشاره به این که سازمان های مردم نهاد ریشه قرآنی دارند، افزود: همچنین در قانون اساسی و برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه کشور نیز تاکید فراوانی شده و ریاست جمهور و در راس آن رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حمایت از سمن ها تاکیدات فراوانی دارند.
به گفته مدیرکل امور سازمان های مردم نهاد وزارت کشور، استفاده از تمام ظرفیت های سمن ها از دیگر برنامه های حمایتی ماست که به همین منظور بزودی قانون مستقل برای سمن ها در مجلس شورای اسلامی مصوب خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد سایت و آموزش نحوه استفاده از آن و همچنین اهدای کامپیوتر به سمن هایی که مشکلاتی دارند، از دیگر برنامه های حمایتی ماست.
شریفی در خصوص هدایت سمن ها گفت: آموزش در جهت رشد و ارتقای سمن ها و ارائه گزارش مالی توسط بازرسان خود سمن ها از اهم برنامه های هدایتی ما خواهد بود.
وی در خصوص ارزیابی خود از سمن های گلستان گفت: همایش در واقع نشان داد که سمن های استان و برگزاری این همایش با این حجم و بالغ بر 600 نفر که حضور دارند، در کشور بی نظیر است.
نظر شما