محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر نبود پژوهش و نگاه ساختاری به مسئله مهم تغییر اقلیم در ایران به صبحتهای رئیس پژوهشکده هواشناسی کشور اشاره کرد و افزود: وقتی مسئولان به تغییرات اقلیمی اعتقادی ندارد باید هم پژوهشی در این زمینه صورت نگیرد.
محمدتقی زمانیان رئیس پژوهشکده هواشناسی کشور گفته من به تغییرات اقیلمی اعتقادی ندارم و معتقدم تغییرات اقلیمی همیشه وجود داشتهاست و همانطور که تعداد اثر انگشتها درانسانهای مختلف متفاوت است وضعیت آب و هوایی روزهای مختلف نیز به همان نسبت متفاوت است و اینها را نمیتوان تغییرات اقلیمی دانست.
وی افزود: بر خلاف تصور عامه، هیچ اتفاقی روی نداده که جای نگرانی داشته باشد، آنچه مهم است این تغییرات اقلیمی نیست بلکه سازگاری با این تغییرات است، مثلا کشور ما کشور کم بارانی است، بنابراین کشاورزی و سایر فعالیتهای ما که به نوعی آب بر هستند باید به گونهای مدیریت شوند که با این میزان بارش و سایر عناصر اقلیمی مانند، باد، هماهنگی و سازگاری داشته باشند.
رئیس پژوهشکده هواشناسی کشور تاکید کرده برخی از دانشمندان و نظریه پردازان، اعلام کرده اند که کره زمین در حال گرم شدن است و جهان در حال تغییرات آب و هوایی و اقلیمی است و این امر باعث نگرانی مردم شده است،این در حالی است که چنین چیزی صحت ندارد.
این اظهارات در حالی بیان شد که به گفته محمد درویش بیش از 95 درصد دانشمدان جهان در حوزه محیط زیست، هواشناسی و تغییرات اقلیمی با دیدگاههای مختلف بر سر وجود تغییرات اقلیمی و خطری که جهان را تهدید می کند هم عقیده اند.
این متخصص محیط زیست تاکید کرد: متاسفانه در سازمان محیط زیست و سازمان هواشناسی ایران مسئله تغییرات اقلیمی به صورت جدی مورد توجه نیست ولی وقتی بحران آلودگی هوای تهران و یا آتش سوزی وسیع جنگلها اتفاق می افتد و کاری از دست کسی بر نمی آید همه چیز به گردن تغییرات اقلیمی گذاشته می شود در حالی که آلودگی هوای تهران اساسا با این موضوع ارتباطی ندارد.
درویش اضافه کرد: سازمانهای مرتبط نه تنها هیچ پژوهشی را به شکل علمی در زمینه تاثیرات تغییرات اقلیمی انجام نداده اند که تنها به نظریات شخصی کارشناسان و استدلالهای بین الملی اکتفا کرده و در مواقعی که به سود آنهاست از آن استفاده می کنند.
وی نمونه هایی از اتفاقهای طبیعی اخیر در ایران را بر شمرد و تاکید کرد: وقتی مسائلی مثل خشکسالی، آتش سوزی وسیع، طوفانهای مانند گونو، خشک شدن دریاچه ها و تالابهای کشور و جاری شدن سیلابهای ویرانگر رخ می دهد مسئولان بخشی از گناه مدیریتی خود را به تغییرات اقلیمی نسبت می دهند اما زمانی که لازم باشند نسبت به وجود تغییرات اقلیمی بی تفاوت هستند.
وی به بروز تنشهای بین المللی ماند تنش در روابط کشورها بر سر بدست آوردن حق آبه کشورها اشاره کرد و گفت: ایران و افغانستان بر سر رود هیرمند و تالاب هامون، سودان و مصر بر سر استفاده از آب رود نیل و ترکیه و عراق بر استفاده از منابع آب رودخانه دجله و فرات در گیرند.
وی افزود: سالهای آینده بحرانهای جدی و حتی جنگ بر اثر مشکلات اقلیمی در جهان به خصوص در منطقه ما رخ می دهد که نیاز است مسئولان دستگاههای مرتبط نگاه علمی تر و دقیق تری به مسائل تغییرات اقلیمی در کشور و منطقه داشته باشند.
سخنان رئیس پژوهشکده سازمان هواشناسی کشور در مورد نبود تغییرات اقلیمی در جهان در حالی بیان شده که چهارمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم روز سه شنبه در تهران با حضور بعضی کشورها از سوی سازمان هوشناسی کشور افتتاح شد.
نظر شما