۸ دی ۱۳۸۹، ۸:۵۸

جهان 2010 -2/

اروپا؛ از بحران مالی تا یخ زدن در برف و کولاک

اروپا؛ از بحران مالی تا یخ زدن در برف و کولاک

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : اروپا در سال 2010 سال پر تنشی را سپری کرد که بحران اقتصادی موجود در کشورهای اروپایی و روشن شدن آتش ناآرامی در این قاره مهمترین تحولات این قاره را در کنار مواردی چون اختلاف با روسیه درباره انرژی و همراهی با گروهک منافقین و آمریکا علیه ایران رقم زد.

ناآرامی در اروپا
اتحادیه اروپا سال 2010 را با کابوس بحران مالی آغاز کرد. کابوسی که خیلی زود به حقیقت تبدیل شد و یونان اولین کشوری بود که به دلیل مشکلات اقتصادی و ضعف یورو با اعتراض و تظاهرات مردم خود روبرو شد.

شدت اعتراض ها در یونان تا جایی رسید که مقامات اروپا نسبت به سرایت آن به کشورهایی چون پرتغال و اسپانیا هشدار داده و حتی صندوق های مالی برای حمایت از اقتصاد این کشورها تشکیل شد اما با این وجود این اقدامات چندان مثمر ثمر نبود و در سال 2010 میلادی شاهد برپائی تظاهرات هایی در مخالفت با سیاست های اقتصادی دولت های اروپایی در کشورهایی چون فرانسه، انگلیس، پرتغال و یگر کشورها بودیم.

البته این مورد فقط به اعتراض یونان ختم نشد و کشورهایی چون فرانسه شاهد برگزاری اعتصابهای گسترده کارگری بودند.

صحنه ای از اعتصابها و درگیریهای خیابانی در فرانسه

در همین رابطه در بهمن ماه سال گذشته یک روزنامه اتریشی با تاکید بر اینکه بحران در یونان پروژه های آینده اروپا را به خطر انداخته است ، به درماندگی سیاستمداران اروپایی در حل این بحران که دامنگیر تمام اتحادیه شده است اشاره کرد.

روزنامه اتریشی "کوریر" در تحلیلی در این باره نوشت: مذاکرات طولانی مدت وزرای  اقتصادی عضو منطقه یورو درباره این مسئله که چگونه باید به کشور یونان برای نجات از این بحران بزرگ کمک کرد تنها یک بیانیه کوتاه را به دنبال داشت مبنی بر اینکه کشورهای عضو منطقه یورو موظف هستند که در صورت ضرورت برای حل این مسئله  قاطعانه و هماهنگ  عمل کنند.

فقدان امنیت در اروپا

در حالی که سران اروپا سرگرم کنار هم قراردادن راه های موجود برای خروج از بحران اقتصادی بودند پخش خبری موجب شد تا سایه ترس بر این قاره گسترده شود.

عاملی که موجب گسترش این ترس شد تهدیدی بود که از سوی القاعده مبنی بر انجام عملیات های تروریستی شبیه عملیات بمبئی در اروپا صورت گرفته بود. در پی این تهدید بود که اغلب کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، انگلیس، آلمان و ایتالیا به شدت اقدامات امنیتی خود را افزایش دادند.

البته چند کشور مهم اروپایی از ابتدای سال 2010 و پس از آنکه عملیات تروریستی یک جوان نیجریه ای برای منفجر کردن هواپیمای مسافربری خنثی شده بود اقدامات امنیتی خود را افزایش داده بودند.

این ترس تا آخرین روزهای سال 2010 در کشورهای اروپایی وجود داشت به نحوی که انگلیس در تاریخ 29 آذرماه خبر از کشف یک شبکه تروریستی و بازداشت 12 نفر در این رابطه داد.

همراهی با منافقین و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران

اروپا در سال گذشته نیز از دنباله روی از امریکا دست بر نداشت بطوری که در پی اقدام واشنگتن در تصویب تحریم های جدید علیه تهران اتحادیه اروپا نیز تحریم های جدیدی را علیه ایران تصویب کرد.

علاوه بر این اقدام، اتحادیه اروپا در سال 2010 میلادی اقدام ضد ایرانی دیگری را نیز انجام داد.

پارلمان اتحادیه اروپا در تاریخ 4 آذر ماه سال جاری، با تصویب یک بیانیه خواستار خارج شدن گروهک تروریستی منافقین از فهرست گروههای تروریستی خارجی آمریکا شدند. این بیانیه پس از آن که بیش از نیمی از 736 نماینده پارلمان آن را امضا کردند رسمی شد. 

در این بیانیه همچنین از عراق خواسته شد تا به محاصره قرارگاه اشرف که تقریباً بیش از 3 هزار نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین در آن قرار دارند پایان دهد.

اتحادیه اروپا در سال 2009 گروهک منافقین را از فهرست سازمان های تروریستی خود خارج کرده است. این اتحادیه از کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه درخواست کرده تا به آمریکا برای خارج کردن این گروهک از فهرست سیاه فشار وارد کند؛ درخواستی که به گفته یکی از سخنگویان اشتون از سوی وی بی پاسخ مانده است.
 
سکوت در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی
 
هر چند اروپا از گذشته روابط تنگاتنگی با رژیم صهیونیستی داشته و یکی از حامیان این رژیم جعلی محسوب می شود اما تل آویو در سال 2010 جنایاتی را انجام داد که گمان می رفت دولت های اروپایی در همراهی با سایر کشورها واکنش تندی به آن نشان دهد اما اروپا در مقام عمل فقط به محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی در مواردی چون حمله یه کاروان آزادی و کشتن فعالان صلح، ادامه شهرک سازی در سرزمین های فلسطینی، و به شکست کشاندن مذاکرات صلح، فقط به محکوم کردن اقدامات رژیم اسرائیل اکتفا کرد.   
 
اختلاف با روسیه در مورد انرژی
 
اروپا در سال 2010 نیز همچون سالهای قبل در مورد تامین انرژی با روسیه مشکل داشت. مسکو که از انرژی به عنوان اهرمی برای توسعه سیاست های خود در جهان به ویژه در اروپا استفاده می کند هرساله و با فرارسیدن فصل سرما اقدام به افزایش بهای گاز صادراتی خود می کند که این موضوع موجب ایجاد اختلاف میان دو طرف می شود.
 
در همین رابطه در آذرماه سال جاری رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد پروژه های روسیه در زمینه انرژی با سیاست ارتباطی ندارد و ادعای تمایل مسکو برای معتاد کردن اروپا به انرژی بی اساس است. دیمیتری مدودف که در یک کنفرانس مطبوعاتی در ورشو سخن می گفت، اظهار داشت : نظر مربوط به سیاسی بودن تمام پروژه های روسیه در زمینه انرژی و ادعای تمایل روسیه به معتاد کردن اروپا به انرژی خود مطرح است که پایه و اساسی ندارد.
 
وی افزود: طرف روس مشغول توسعه "روابط حسن همجواری، سودمند با تمام کشورهای اروپا و از جمله کشورهای متصل شده به روسیه توسط خط لوله است".
 
فلج شدن در برابر سرما
 
در آخرین ماه از سال 2010 بود که بارش سنگین برف و کاهش شدید دما در اروپا این قاره را تا مرز تعطیلی پیش برد.
 
 
بارش برف و سرما در اروپا تا روزهای پایانی سال ادامه داشت به نحوی که در تاریخ 21 دسامبر ( 30 آذر ماه ) به دنبال بارش مجدد برف سنگین در بخشهایی از شمال اروپا و فلج ماندن سیستم های حمل و نقل هزاران مسافر خشمگین که مجبور شده بودند در فرودگاهها و ایستگاههای قطار بخوابند با مشکلات بیشتری روبرو شدند.
 
شدت و تداوم این اختلال در کار سیستم حمل و نقل و مسافربری در حدی بود که مسئولان این صنایع مورد انتقاد شدید قرار گرفتند.
کد خبر 1215000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha