۳۰ آذر ۱۳۸۹، ۱۹:۴۶

طباطبایی:

پژوهش‌ باید به صورت کاربردی ارائه شود

قم - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم با تأکید بر رفع آفت‌های بخش پژوهش گفت: پژوهش‌ها باید به صورت کاربردی ارائه شود.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، سید رضا طباطبایی بعد از ظهر سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران مشکل اصلی در بخش پژوهش را کاربردی نبودن پژوهش‌ها دانست و اظهار داشت: اگر ایده‌ها، مناسب و پخته و قابلیت تبدیل به ثروت را نیز داشته باشد حمایت‌های مادی و معنوی خوبی از آنها صورت می‌گیرد.

وی در ادامه با تقسیم پژوهش به دو گروه پژوهش‌های بنیانی و کاربردی اظهار داشت: پژوهش‌های بنیانی یکی از حوزه‌های پژوهشی است که پایه و بنیان تحقیقات را در بر می‌گیرد.

طباطبایی افزود: پژوهش‌های کاربردی، پژوهش‌هایی هستند که به فرموده مقام معظم رهبری تبدیل به تولید می‌شوند و ما باید در ساختار پژوهشی این مهم را در نظر بگیریم.

تعریف از ساختار پژوهش باید به درستی صورت گیرد

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم با اشاره به آفت‌های بخش پژوهش بیان کرد: در زمینه پژوهشی متأسفانه تعریف مناسبی از ساختار پژوهشی نمی‌شود و برخی اوقات کپی‌سازی یا انتقال تکنولوژی از غرب را کار پژوهشی می‌دانیم که تعریف مناسبی نیست.

وی تأکید کرد: در حوزه پژوهشی باید تغییرات خاصی صورت پذیرد تا فضای پژوهشی نو ایجاد شود یعنی پژوهش‌ها از حالت کتابخانه‌ای خارج شده و کاربردی شوند.

موازی کاری آفتی در امر پژوهش

طباطبایی، پرهیز از موازی کاری را آفت دیگری در عرصه فعالیت‌های پژوهشی دانست و افزود: نتایج فعالیت‌های پژوهشی در کشور باید در اختیار افراد قرار گیرد تا اگر شخص دیگری وارد این حوزه شد یا در راستای تکمیل تحقیقات گامی برداشت از ابتدا تصمیم بگیرد به عرصه‌ای که منجر به هدر رفتن سرمایه‌ها می‌شود، وارد نشود.

بی ثباتی مدیریتی به پژوهش آسیب می زند

وی بی‌ثباتی در مدیریتها را یکی دیگر از آفت‌های بخش پژوهش عنوان و تصریح کرد: پژوهش‌های کاربردی نیاز به زمان طولانی دارد و ممکن است 10 تا 15 سال طول بکشد تا خروجی مناسبی پیدا کند بنابراین تغییر مدیریت‌ها به پژوهش آسیب می‌زند و باید ثبات بیشتری در زمینه مدیریت‌های پژوهشی و تربیت مدیران پژوهشی داشته باشیم.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم با بیان اینکه پژوهش با مشکلات مالی مواجه نیست، خاطرنشان کرد: هرساله بودجه‌های پژوهشی نسبت به سال قبل افزایش می‌یابد اما چیزی که مهم است نحوه صرف این بودجه است.

طباطبایی با اذعان به وجود ضعف در منابع بیان داشت: متأسفانه پژوهشگران ما تعریف درستی از پژوهش ندارند والا طرح پژوهشی پخته با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در کشور روی آن صورت می گیرد قابلیت اجرا دارد و افراد می‌توانند ایده پژوهشی خود را با شرایط مختلف در بحث سیستماتیک اجرا کنند.

سرمایه گزاری‌ها در بخش پژوهش باید هدفمند شود

وی در پایان تاکید کرد: سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بخش پژوهش باید هدفمند شده و طرح‌های پژوهشی به سمت ایده‌آل سازی حرکت کند، از سوی دیگر پژوهش‌ را به گونه‌ای تعریف کنیم که پژوهشگران به صورت مفید و موثر وارد عرصه شوند.

کد خبر 1215026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha