۲ دی ۱۳۸۹، ۱۵:۱۶

در همایش سلامت روان و رسانه/

42 درصد مبتلایان به اختلالات روانی مشکل خود را پنهان می کنند

42 درصد مبتلایان به اختلالات روانی مشکل خود را پنهان می کنند

رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت با اعلام اینکه در هر چهار خانواده حداقل یک نفر دچار اختلالات روان پزشکی است، گفت: 42 درصد از مبتلایان به اختلالات روانی مشکل خود را به خانواده هایشان اطلاع نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی معین روز پنج شنبه در همایش سلامت روان و رسانه در تالار بیمارستان مرکز طبی کودکان افزود: 80 درصد از مبتلایان به اختلالات روانی در کشورهای جهان سوم زندگی می‌کنند و اختلالات روانی به تنهایی بیش از بیماریهای قلبی و عروقی بر جامعه هزینه تحمیل می‌کنند.

وی با عنوان این مطلب که اختلالات روانی در جهان بسیار شایع است، گفت: 20 تا 30 درصد مردم جهان به این اختلالات مبتلا هستند.

معین با اشاره به آمار افراد مبتلا به اختلالات روانی در ایران که حدود 30 درصد تخمین زده می شود، افزود: 70 درصد  بیماران در جهان به دلیل ترس از "انگ" و "تبعیض" از مراجعه به روانپزشکان خودداری می کنند.

وی در ادامه به نقش رسانه ‌ها در انگ زدایی از اختلالات روانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ثابت شده است که واکنش افراد به مسائل سلامت روان بیشتر بر پایه تصورات ذهنی آنها است تا واقعیتها و در این زمینه رسانه ‌ها نقش مرجع را برای مخاطبان خود بازی می‌کنند.

رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی،‌ آسم و آلرژی در ادامه گفت:‌ 42 درصد از مبتلایان به اختلالات روانی مشکل خود را به خانواده‌هایشان اطلاع نمی‌دهند و 60 درصد آنها علت انگ و تبعیض در محل کار را به رسانه ‌ها نسبت می‌دهند.

وی درباره تبعات ادامه وضع موجود درباره اختلالات روانی گفت:‌ در این شرایط ناآگاهی نسبت به ماهیت و اهمیت اختلالات روانی، انگ و تبعیض و نقض حقوق شهروندی مبتلایان به اختلالات روانی، مترادف دانستن مشکلات روانی با خشونت و وحشت ادامه پیدا می‌کند. اما در صورت اصلاح وضع موجود، دیدگاه واقع بینانه‌ای نسبت به مبتلایان به اختلالات روانی به وجود می‌آید و انگ زنی کاهش می‌یابد.

رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت با بیان اینکه برای انگ زدایی باید نهادهای مختلفی فعالیت کنند، افزود: خانواده‌ها در این زمینه مهمترین نقش را بر عهده دارند، علاوه بر آن تبلیغات رسانه ‌ها نیز باید اصلاح شود. البته نوع نگاه و رفتار برخی از مراکز تخصصی روان پزشکی با بیماران مناسب نیست در نتیجه فرهنگ و افکار عمومی باید اصلاح شود و سیاستها نیز تغییر کند تا تبعیض موجود نسبت به مبتلایان اختلالات روانی کاهش یابد.

معین ادامه داد: با توجه به شیوع و اهمیت روز افزون اختلالات روان پزشکی در جهان و ایران و با توجه به بار بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی این اختلالات برای کشور،‌ پرداختن به این موضوع در بهبود سلامت جامعه نقش بسزایی دارد.

وی به آمار سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و افزود: بر اساس گزارش این سازمان در هر چهار خانواده حداقل یک نفر دچار اختلالات روان پزشکی است و اعضای خانواده ها نیز معمولا درگیر مشکلات بیماران می‌شوند.

معین گفت: ارائه اطلاعات نادرست درباره بیماریهای روانی، باعث تشدید انگ زدن به این بیماران و انزوای اجتماعی آنان می‌شود.

کد خبر 1216127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha