به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدمهدی حسن زاده روز پنح شنبه در همایش یک روزه سلامت روان و رسانه در تالار مرکز طبی کودکان با بیان اینکه 99 درصد افراد مبتلا به اختلالات روانی به پزشک مراجعه نمیکنند، تاکید کرد: دلیل اصلی این کار ترس از انگ است. در واقع انگ زدن در جهان به عنوان بزرگترین مانع دسترسی مردم به خدمات روانپزشکی به شمار میرود.
وی گفت: 400 نوع اختلال روانپزشکی وجود دارد که برخی از آنها اضطراب، افسردگی و آلزایمر هستند و علت عمدهای از ناسازگاریها به علت ابتلا به اختلالات روانپزشکی است.
حسنزاده با بیان اینکه سازمانهای بیمه گر هزینههای درمان اختلالات روانی را تقبل نمیکنند، افزود: پزشکان بیماریهای جسمی به بیماران روانی توجه کافی نمیکنند. علاوه بر آن داروهای روانپزشکی خواب آور و اعتیاد آور محسوب میشود. از سوی دیگر کمترین بودجه به بیماریهای روانی اختصاص داده میشود.
به گفته وی همچنین بیماران روانی مورد تمسخر قرار میگیرند و حتی درباره آنها لطیفه ساخته میشود و در واقع این بیماران، شهروندانی فراموش شده و مطرود هستند.
حسنزاده درباره راههای انگ زدایی در جامعه گفت: در مدارس و دانشگاهها دو واحد درسی به نام سلامت روان با تاکید بر "انگ" گنجانده و از طریق رسانه ها و هنرمندان آموزش غیررسمی در این زمینه داده شود. تغییراتی در درس نامه روانپزشکی کشور داده شود چرا که حتی در دانشکده های پزشکی، دانشجویان و دستیاران روانپزشکی، آموزشی درباره انگ نمیبینند.
وی ادغام خدمات روان پزشکی در کلینیکها و بیمارستانها، تاسیس موسسات مردم نهاد و معرفی چهرههای سرشناس دچار مشکلات روانی را از جمله راههایی دانست که میتواند به انگ زدایی بیماران روانی کمک زیادی کنند.
نظر شما