به گزارش خبرنگار مهر، مازندران استانی با پیشنیه تاریخی و روستاهایی به قدمت حدود هزار ساله، به مامنی برای ارادتمندان آل عبا و سید و سالار شهیدان تبدیل شده است.
ایام سوگواری سید و سالار شهیدان بهانه ای شد تا به اتفاق معاون سیاسی، فرهنگی و امنیتی استانداری و برخی مسئولان شهرستان ساری در جمع عزاداران حسینی روستای سنگتراشان ساری که قدمتی بیش از 700 ساله دارد به این روستا عزم سفر کنیم.
روستایی در نزدیک مرکز ساری و جنوب شهر که از کمترین امکانات عمرانی، فرهنگی، رفاهی و ورزشی برای جوانان منطقه در طول سی سال انقلاب اسلامی برخوردار بوده است.
این روستا که به همت مردم منطقه اکنون دارای اماکن فرهنگی نظیر کانون قرآن و سالن کشتی است در دامان خود قهرمانان و پهلوانانی را پرورش داده است.
پس از حضور در جمع عزاداران حسینی روستای سنگتراشان جمعی از اعضای شورای روستا از معاون استاندار خواسته تا در جلسه ای جداگانه به بیان مشکلات منطقه بپردازند و معاون استاندار نیز در همان زمان و با روی گشاده از این درخواست مردم استقبال کرد.
عکس تزیینی است
این جلسه که پس از بازدید حدود نیم ساعته معاون استاندار و رئیس اداره اوقاف ساری از نقاط مختلف روستا صورت گرفت در ساعت 21 شب آغاز و تا حدود 24شب ادامه داشت. قرار بود در این جلسه اعضای شورا به بیان مشکلات بپردازند ولی برخی ریش سفیدان و جوانان محل نیز نقل محفل بودند.
هاشمی از اهالی محل و از ریش سفیدان که اطلاعات دقیق تر و احاطه بیشتری نسبت به مشکلات منطقه داشت در سخنانی به تاریخچه این روستای متبرک به نام حضرت علی بن موسی الرضا(ع) اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ملک سنگتراشان در سال 923 هجری قمری توسط بانویی وقف ساکنان شده است به شرطی که عشری از عواید حاصله در روستا صرف امام رضا(ع) شود.
آستان قدس مدعی ملک سنگتراشان است
هاشمی با اشاره به اینکه وقف واقف هر ساله توسط مردم محله انجام می شود اظهار داشت: علیرغم وجود اسناد و مدارک وقفی، آستان قدس رضوی مدعی تمام و کمال وقف این روستا شده و تمامی اسناد را از ید دادگاه خارج می داند.
وی با بیان اینکه شواهد و قرائن مبین این است که رای دادگاه علیه آستان قدس صادر شود افزود: در صورت بی عدالتی و رای به نفع آستان قدس رضوی، مردم سنگتراشان بی خانمان و فاقد ملک می شوند.
وی افزود: متاسفانه آستان قدس نیز مدعی مالکیت جنگل های حاشیه روستاهای اطراف بخش کلیجان رستاق نیز شده است.
هاشمی با بیان اینکه مردم این منطقه فاقد ملک هستند افزود: موقوفات آستان قدس جنبه ملکی دارد.
یکی دیگر از ساکنان روستای سنگتراشان نیز از مشخص نبودن سرحدات روستای سنگتراشان با روستای همجوار ترم خبر داد و گفت: متاسفانه علیرغم گذشت حدود 9.5 سال از آغاز تهیه طرح هادی روستای سنگتراشان، بنیاد مسکن مازندران هیچ اقدامی برای اجرای این طرح که به خودی خود بیش از 70 اشکال دارد صورت نداده است.
وی در ادامه از معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران خواست تا با تعیین کارشناسان خبره نسبت به مشخص شدن سرحدات روستای سنگتراشان با روستاهای اطراف مطابق تقسیمات کشوری اقدام کند.
دهیار روستای سنگتراشان همچنین از اتمام تاریخ مصرف اجرای طرح هادی این روستا تا سه ماه آینده خبر داد.
ورودی روستا به جاده مرگ تبدیل شده است
یکی دیگر از اعضای حاضر در جلسه بررسی مشکلات روستای سنگتراشان ساری که به واسطه از دست دادن دو تن از نزدیکانش بر اثر تصادف و نامناسب بودن جاده ورودی روستا غضبناک بوده است در سخنانی گفت: راه ورودی به روستای سنگتراشان و پیچی کلا به واسطه عدم ایمنی مناسب نظیر گاردیل همواره به جاده مرگ تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه دو تن از نزدیک ترین افراد خانواده خود را در جریان تصادف در این جاده از دست داده است افزود: در یکسال گذشته بیش از 10 فقره تصادف منجر به قتل در این جاده گزارش شده است.
این ساکن روستای سنگتراشان با اشاره به اینکه مسئولین راه و ترابری مازندران چندین دفعه برای رفع مشکلات این حوزه به منطقه آمده و فقط وعده دادند گفت: احداث پل زیرگذر بسیاری از مشکلات منطقه را رفع خواهد کرد.
نرخ بیکاری در سنگتراشان بالا است
عضو شورای روستای سنگتراشان نیز در ادامه با اشاره به اینکه طی سی سال از پیروزی انقلاب، تمامی فعالیت های فرهنگی، ورزشی و عمرانی روستا با کمک و خودیاری مردم صورت گرفته است افزود: علیرغم وجود سه تیم والیبال، 90 کشتی گیر و چندین قهرمان تکواندو، هیچ سالن ورزشی در این منطقه برای مردمان روستا وجود ندارد و سرانه فضای ورزشی در این روستا از تمامی روستاهای استان پایین تر است.
وی با بیان اینکه این روستا دارای 500 خانوار ساکن ثابت هستند اظهار داشت: مردم روستا بسیاری از مشکلات مربوط به حوزه آب، برق و گاز را خودشان رفع و فقط می خواهند از اعتبارات تامین سالن ورزشی سفر دولت بهره مند شوند.
به گزارش مهر، معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران در این جلسه که رئیس اداره اوقاف ساری وی را همراهی می کرد در تماس های تلفنی جداگانه با رئیس دادگستری ساری و مدیران کل راه و ترابری و تربیت بدنی مازندران خواستار رفع این مشکلات از سوی مسئولان مرتبط در اسرع وقت شده است.
ابراهیمی همچنین به مردم روستا قول داد ظرف یکماه آینده نسبت به آغاز عملیات اجرایی سالن ورزشی روستای سنگتراشان ساری با مساعدت مردم و دولت اقدام کند.
مردم روستای سه هزار نفری سنگتراشان ساری، هشت شهید را تقدیم اسلام و انقلاب کردند.
نمایندگی خبرگزاری مهر در مازندران قصد دارد به منظور بیان مشکلات مناطق محروم و روستاهای مازندران نسبت به انعکاس مشکلات، تنگناها و نیازهای مردمان این مناطق در سرویس استان های این خبرگزاری اقدام کند.
نظر شما