مهرداد اورکی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز، تامین نیاز آبی 12 هزار هکتار از زمینهای پایین دست، کنترل سیلابهای فصلی رودخانه بالارود و همچنین تولید انرژی برقابی به میزان 11.5 گیگاوات ساعت را از مهمترین دلایل احداث این سد عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه مساحت کل حوزه آبریز رودخانه بالارود بیش از یک هزار و 200 کیلومتر مربع است، اظهار داشت: متوسط آب دهی دراز مدت سالیانه این رودخانه در محل سد 5.43 متر مکعب بر ثانیه و حجم آورد سالیانه آن حدود 171 میلیون متر مکعب است.
مدیر اجرایی سد بالارود افزود: احداث این سد 21 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا سال 92 تکمیل خواهد شد.
اورکی با تاکید بر اینکه پیشروی عملیات اجرایی تونلهای سمت چپ و راست و عملیات سازه های ورودی تونلها جلوتر از برنامه بوده، ادامه داد: عملیات اجرایی انحراف رودخانه از اوایل خرداد سال آینده شروع و سپس خاکریزی فرازبند و بدنه سد به صورت همزمان شروع می شود.
وی ادامه داد: احداث سد بالارود تاکنون 165 میلیارد ریال از محل درآمدهای عمومی هزینه در برداشته و برای تکمیل آن به رقمی بالغ بر 650 میلیارد ریال اعتبار جدید نیاز است.
مدیر اجرایی سد بالارود خاطرنشان کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی در 27 کیلومتری شمال اندیمشک و بر روی رودخانه بالارود به همت معاونت طرح توسعه سد و نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان در حال احداث است.
نظر شما