حجت الاسلام محمد امیر توحیدی، عضو گروه ۱۱۴ نفره طلاب غیر ایرانی که در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سفر به قم به اجرای همخوانی قرآن کریم پرداختند، در گفتگو با خبرنگار مهر در قم درباره سفر مقام معظم رهبری در آبان ماه به قم گفت: دیدار با رهبر معظم انقلاب تاثیر عاطفی زیادی بر روی ما داشت که ناشی از هیبت و عظمت ایشان است.
وی با بیان اینکه ما هنوز هم خودمان را در آن فضای عاطفی و معنوی احساس میکنیم تأکید کرد: همه طلاب و خانوادههایشان به ویژه فرزندان از این دیدار بسیار خوشحال بودند و اشک در چشمانشان حلقه زده بود.
وی ادامه داد: من البته در سال ۱۳۷۴ به عنوان یکی از افراد شرکت کننده در مسابقات بین المللی قرآن کریم در تهران موفق به شرفیابی به محضر ایشان شدم و در آنجا چنان دچار وضعیت عاطفی متاثر از این دیدار شدم که از ابتدا تا انتهای مراسم اختتامیه نتوانستم خودم را کنترل کنم و سراسر گریه میکردم.
حجت الاسلام توحیدی افزود: دردیدارطلاب غیرایرانی در قم نیزآن خاطرات مجددا برای من تجدید شد به ویژه که ایشان جملاتی عاطفی و احساس برانگیز درباره طلاب و خانوادههایشان فرمودند و ما را نه تنها میهمان بلکه صاحبخانه خواندند.
این حافظ بین المللی قرآن کریم دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی را بسیار صمیمانه و معنوی خواند و بیان کرد: خاطره این دیدارها تا پایان عمر در ذهنم خواهد ماند؛ ایشان ساعاتی از وقت گرانبهای خود را در اختیار طلاب قرار دادند و صرفنظر از صحبتهای معنوی و اخلاقی ایشان نشان دهنده اهتمام معظم له به طلاب و سرنوشت همه مسلمانان و شیعیان در سراسر دنیا است.
این طلبه سطح چهار جامعه المصطفی با بیان اینکه سفر مقام معظم رهبری به قم به لحاظ مدت و اهمیت استثناء بود، گفت: بخش اعظم آن هم صرف دیدار با مراجع معظم و طلاب شد و سخنان ایشان در این دیدارها نشان داد که معظم له مصداق کامل حدیث «العالم بزمانه لا تهجم علیه اللوابس» هستند.
این طلبه قاری تأکید کرد: این مطالب طلیعه تحول عظیم کمی و کیفی در حوزه علمیه است که باید دنبال شود.
وی درباره آثار و برکات این سفر بر روی طلاب غیر ایرانی و جامعه المصطفی افزود: مهمترین تأثیر این دیدار تقویت روحیه و انگیزه طلاب برای فراگیری فقه اهل بیت(ع) و خدمتگزاری به ساحت قرآن کریم و اهل بیت(ع) در کشورهای مختلف است.
طلاب و مبلغان باید با قرآن آشنا باشند
رئیس مجمع قاریان و حافظان افغانستان با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه مریم عنوان کرد: قرآن کریم در این سوره درباره حضرت مریم(س) میفرماید «و جعلنی مبارکا این ما کنت»؛ مقام معظم رهبری مصداق کاملی از این آیه هستند و در هرجایی باشند و به هر جا سفر کنند مایه برکت برای آنجا هستند و سفر ایشان به قم نیز برکات فراوانی داشته و خواهد داشت.
توحیدی با بیان اینکه مبلغ بودن ویژگی اصلی هر طلبهای است ادامه داد: مبلغ بودن ویژگی هر طلبه ایرانی وغیرایرانی است اما نیاز به مبلغ در کشورهای دیگر بیشتر و این نیاز نسبت به داخل شدیدتر است؛ پیامبر(ص) هم درصدر اسلام مبلغ و قاری قرآن به مناطق دیگر میفرستادند و اسلام را تبلیغ میکردند.
وی تاکیدکرد: نکته مهم این است که مهمترین مسئلهای که طلاب و مبلغان باید با آن آشنا باشند قرآن کریم است، آشنایی در هر بخشی اعم از حفظ، قرائت، تفسیر و مفاهیم و... زیرا قرآن کتاب مشترک همه مسلمانان است و آشنایی با آن نیاز مشترک تمام طلاب غیرایرانی.
توحیدی ادامه داد: طلاب غیرایرانی با اهل سنت، وهابیت و پیروان ادیان دیگر سر و کار دارند و در هر صورت برای تبیین مواضع دین اسلام و معارف اهل بیت (ع) باید مسلح به سلاح قرآن باشند و به این موضوع در روایات و ایات هم تاکید زیادی شده است.
این طلبه غیرایرانی در پایان تاکیدکرد: البته هر منطقه و کشوری نیازهای تبلیغی متفاوتی دارد که توجه به آنها ضروری است و باید در این زمینه کار کارشناسی انجام شود.
نظر شما