۵ دی ۱۳۸۹، ۱۶:۴۶

گودرزی:

بنیان رسانه ملی باید بر اساس مباحث دینی و انقلابی تنظیم شود

بنیان رسانه ملی باید بر اساس مباحث دینی و انقلابی تنظیم شود

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما رسانه را ابزاری برای توسعه دین، فرهنگ ایرانی و اسلامی دانست و گفت: بنیان رسانه ملی باید بر اساس مباحث دینی، انقلابی و اسلامی تنظیم شود.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، دکتر حسین گودرزی قبل از ظهر یکشنبه در هم اندیشی پژوهشگران دین و رسانه که در سالن موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان این مطلب که پژوهش‌های حوزه دین و رسانه بنیان رسانه هستند، خاطرنشان کرد: ما باید رسانه را بر اساس شالوده دینی پایه گذاری کنیم.

ضعف در آموزش‌های کاربردی از آسیب‌های حوزه پژوهش‌های رسانه‌ای است

وی نقایص نرخ نامه، کمبود بودجه و امکانات، ضعف در آموزش‌های کاربردی و روش‌های تحقیق و... را به عنوان آسیب‌های حوزه پژوهش دین و رسانه برشمرد و تصریح کرد: برای رفع این موارد ما نیازمند تغییر ساختار و تحول عمیق در این حوزه هستیم که لازمه آن اهتمام و توجه ویژه به این بخش است.

رسانه ابزاری برای توسعه دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی

گودرزی بر لزوم اصلاح ساختارهای رسانه تأکید کرد و گفت: رسانه ابزاری برای توسعه دین، فرهنگ ایرانی و اسلامی است که باید در این حیطه فعالیت کند لذا باید بنیان رسانه تغییر کرده و تماما بر اساس مباحث دینی، انقلابی و اسلامی تنظیم شود.

آسیب‌های حوزه پژوهش‌های دین و رسانه باید برطرف شود

وی به تقارن برگزاری همایش هم اندیشی پژوهشگران دین و رسانه در هفته پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: اختصاص هفته‌ای به عنوان هفته پژوهش در نظام جمهوری اسلامی نشانه اهتمام این نظام به پژوهش محوری به عنوان شالوده و بنیان هر اقدام و هر بخش، تکریم پژوهشگران و بررسی آسیب‌های آن است، بر این اساس ما نیز از این فرصت استفاده کرده و دور هم شدیم تا فرصت‌ها و آسیب‌های حوزه پژوهش‌های دین و رسانه را بررسی و در جهت رفع آن‌ها تلاش کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما در بخش دیگری ازسخنان خود بیان داشت: اگر چه تاریخ ایران با سوابق متعدد پژوهشی همراه است اما فعالیت در این حوزه به صورت حرفه‌ای و پژوهش فراگیر مربوط به سه دهه اخیر می‌شود که طی آن نهادهای علمی و پژوهشی، نشریات علمی و پژوهشی، رشته‌های پژوهشی و بودجه‌های پژوهشی در کشور گسترش یافت که این مایه افتخار است و به خصوص پژوهش‌های حوزه دین و رسانه محصول نظام جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

تنها در ایران مرکزی متخصص به پژوهش‌های حوزه رسانه وجود دارد

وی به تاسیس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما اشاره کرد و افزود: اختصاص مرکزی متمرکز و منحصرا در خصوص فعالیت‌های پژوهشی در حوزه رسانه منحصر به کشور ایران می‌شود و تاسیس این مرکز به مبانی جمهوری اسلامی ایران بر می‌گردد که ما بر اساس آن نیازمند بودیم رسانه خود را مانند نظام‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی که معیار اسلامی برای آن‌ها تعریف شده، با شالوده و بنیادی بر اساس اسلام تعریف کنیم.

طی سال گذشته؛ ۸۰۰ پژوهش کاربردی در مرکز پژوهش‌های صدا و سیما تولید شد

گودرزی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما تا کنون مراحل مختلفی را طی کرده است، در خصوص برخی اقدامات این مرکز طی سال گذشته گفت: این مرکز طی سال گذشته نزدیک به ۸۰۰ پژوهش کاربردی بنیادی، نظری و توسعه‌ای انجام داده و در قالب کتاب به چاپ رسانده و در اختیار گروه هدف قرار داده و برخی را از طریق خروجی نشریه در اختیار علاقه مندان گذاشته است.

وی ادامه داد: از زمانی که بحث تحول بنیادی و طرح تحول ساختاری مرکز مطرح شد، مرکز پژوهش‌ها، دو اداره کل با عناوین اداره پژوهش‌های بنیادی و اداره کل تولیدی و مطالعات کاربردی را تاسیس کرد، به علاوه ۹ گروه پژوهشی را به نام‌های گروه پژوهشی اعتقاد و رسانه، هنر و ارتباطات، پژوهش‌های مناسبتی، اخلاق، فقه، مطالعات اجتماعی، مطالعات خانواده، آینده پژوهی و رسانه‌های نوین را تعریف کرد.

هزار اثر پژوهشی و ۴۰ هزار گزیده معارفی و مناسبتی در پایگاه اطلاع رسانی مرکز پژوهش‌ها قرار دارد

رئیس مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما تدوین طرح پنج ساله مرکز را به عنوان یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته نام برد و در خصوص سایر اقدامات انجام شده، اظهار داشت: تشکیل شورای پژوهشی به عنوان مرکز رد و قبول و نظارت بر پژوهش‌ها، تشکیل شورای نظارت بر نشر آثار مرکز در قالب تعیین نوع خروجی کار‌ها، راه اندازی نشرالکترونیک در مرکز که تا کنون حدود ۱۵ اثر به این شکل نشر یافته، تعیین مشاور رسانه‌ای برای پژوهش‌ها، افتتاح پایگاه اطلاع رسانی پژوهش که در حال حاضر نزدیک به هزار اثر پژوهشی و ۴۰ هزار گزیده معارفی و مناسبتی در این پایگاه وجود دارد، تاسیس انتشارات مرکز، راه اندازی مدیریت ارتباطات و همکاری‌های پژوهشی، امضای تفاهم نامه بین مراکز دانشگاهی و حوزوی، افتتاح سامانه امور مخاطبین و... از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: راه اندازی مدیریت نقد و بررسی آثار پژوهشی حوزه رسانه، ارتقای جایگاه فیلم نامه، ادبیات، نمایشنامه‌ها و پژوهش‌های برنامه‌ای، برگزاری کارگاه فیلم نامه نویسی به منظور ارتقای تولیدات مذهبی، انتشار چندین فصل نامه، ماهنامه، نشریه که ۸۰ درصد رویکرد سیمایی و بقیه رادیویی دارند، انتخاب سردبیران با تحصیلات بالا و... از دیگر اقدامات انجام گرفته در مرکز پژوهش‌های صدا و سیما است که طی یک سال گذشته به انجام رسیده است.

کد خبر 1218042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha