به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، معصومه کاظمی بعد از ظهر یکشنبه در جع خبرنگاران با بیان اینکه بطور کلی در سطح استان شش هزار و ۷۳۰ کودک تحت پوشش مهدهای روستایی و شهری هستند، افزود: این تعداد شامل گروه های سنی شیرخوار، نوپا، نوپای یک، نوباوه یک، نوباوه دو و پیش دبستانی می شود.
وی ادامه دد: برای داشتن جامعه ای سالم با انسانهای سالم و توانمند، باید زمینه رشد و تعالی شخصیت افراد از همان دوران کودکی فراهم شود.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان زنجان گفت: حضور در مهد کودک، نقش مطلوب و مؤثری در شکل گیری شخصیت کودک دارد.
کاظمی با بیان اینکه کودکی سرآغازی برای پایه ریزی جوانب مختلف دوره های بعدی زندگی است، اظهار داشت: ضمیر کودک در ابتدا همانند لوح سفیدی است که قابلیت ترسیم و پذیرش تعالیم و مبانی مختلف را دارد بنابراین هدایت و ساماندهی اصولی این ظرفیت می تواند در رشد و تعالی مطلوب کودک و پایه گذاری آینده ای مناسب برای وی مؤثر واقع شود.
وی مهد کودک را محیطی اجتماعی و مناسب برای کودکان دانست و افزود: کودک در این محیط در ارتباط با جمع همسالان خود نحوه برقراری ارتباط با سایرین، قدرت تصمیم گیری، رویارویی با مشکلات، قدرت حل مسئله، توانایی نه گفتن و بسیاری از رفتارهای درست اجتماعی را می آموزد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی فعالیت ها و خدمات مهدهای کودک را شامل زمینه های آموزشی، فرهنگی، دینی، ورزشی، تربیتی، اجتماعی و مهارت های مختلف زندگی متناسب با سن و سال کودکان دانست و تصریح کرد: همچنین در مهدهای کودک، نیروهای روانشناس حضور دارند که بر اساس میزان بهره هوشی، ضمن تبیین و بررسی رفتارهای کودکان، کلاس های مختلفی را شامل مهارت های طرح و ذهنی برای آنها پیشنهاد می کنند.
کاظمی فعالیت های ورزشی مبتنی بر ایجاد تعادل در راه رفتن و حرکت های موازی و مساوی در تعادل کودکان را از جمله معیارهای مورد توجه روانشناسان در حوزه فعالیت های حرکتی عنوان کرد و یادآور شد: در خصوص مهارت های ذهنی نیز بررسی توانایی های یادگیری کودکان، ایجاد خلاقیت، همکاری و مشارکت گروهی مورد توجه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در مهدهای کودک حتی برای شیرخواران نیز در غیاب و یا حضور مادران برنامه های مختلفی از جمله تعادل نگاه و تعادل حرکتی کودک مورد بررسی قرار می گیرد.
نظر شما