علی شجاعی صائین در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام فراخوان اولین دوره جشنواره ملی کتاب خلیج فارس، هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی و تشویق نویسندگان، مترجمان و مصححانی دانست که خالق آثاری با موضوع خلیج فارس هستند.
وی در پاسخ به این سوال که "با توجه به وجود اسناد فراوان درباره خلیج فارس در خارج از کشور، آیا این اسناد، کتابها یا تزهای دانشگاهی در چرخه داوری جشنواره مذکور قرار خواهد گرفت؟" افزود: مبنای کار ما در نخستین دوره جشنواره ملی کتاب خلیج فارس آثار منتشر شده در داخل کشور و از جمله کتابهای ترجمهای است ولی در دورههای بعدی جشنواره این امکان برای کتابهای مرتبط با موضوع خلیج فارس که در خارج از کشور منتشر شدهاند، وجود دارد.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب با بیان اینکه جشنواره ملی کتاب خلیج فارس مصوب وزارت ارشاد است، به اهمیت آثار مکتوب در این حوزه اشاره کرد و از تعیین مبلغ جوایز آن طی هفته آینده و توسط هیئت امنای خانه کتاب خبر داد.
به گفته شجاعی جشنواره مذکور هر دو سال یک بار در 10 اردیبهشت همزمان با روز ملی خلیج فارس در بندرعباس برگزار میشود.
بر اساس فراخوان اعلام شده توسط خانه کتاب، حوزه داوری در این جشنواره، کتابها و پایاننامههایی است که در یکی از محورهای سهگانه زیر پدید آمدهاند؛ 1- تاریخ (عمومی، سیاسی) خلیج فارس و قیامهای ضد استعماری در منطقه، اسناد و مدارک و سفرنامهها. 2- جغرافیای خلیج فارس، اسناد و نقشهها و 3- ادبیات (داستان و شعر) مربوط به موضوع خلیج فارس.
همچنین قرار است در دوره نخست همه کتابهای 30 سال گذشته مورد ارزیابی قرار گیرد و بر این اساس از همه شاعران، نویسندگان، مترجمان، مصححان و دانشجویانی که طی سالهای 1357 تا 1388 در موضوعات یادشده به خلق اثر پرداختهاند، دعوت شده تا 3 نسخه از آثار خود را تا پایان دیماه 89 به دبیرخانه جشنواره ملی کتاب خلیج فارس به نشانی تهران ، خیابان انقلاب ،بین فلسطین و صبای جنوبی، پلاک 1080 ، طبقه 2 ارسال کنند.
نظر شما