به گزارش خبرنگار مهر، اعضای شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در پایان نشست 19 آبانماه سال 1387 خود با تایید کیومرث هاشمی - رئیس وقت نادو - تصمیم به واگذاری تمام اختیارات مربوط به نمونهگیری، مدیریت و کنترل دوپینگ فوتبال به مدیران این رشته در فدراسیون فوتبال گرفتند.
براساس این تصمیم، کمیته پزشکی و ضددوپینگ فدراسیون فوتبال به طور رسمی از 20 آبانماه همان سال به عنوان مسئول مستقیم مبارزه با دوپینگ در این رشته و البته به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد تا بتواند در مدت یک سال تعیین شده تواناییها و قابلیتهای خود را برای فعالیت همیشگی در این زمینه ثابت کند.
فعالیت مستقل اما همراه با نظارت نادو شرط اصلی لحاظ شده در تفیض اختیارات فدراسیون فوتبال برای فعالیتهای دوپینگ و مبارزه با این پدیده شوم بود. ضمن اینکه قرار بر این بود تا در صورت عملکرد قابل قبول و بدون نقص در پایان مهلت یکساله تعیین شده، شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ مجددا در مورد چگونگی ادامه فعالیتهای دوپینگ فدراسیون فوتبال، سلب اختیارات این فدارسیون یا ادامه فعالیتهای مستقل آن تصمیم گیری کند.
در هر صورت آبانماه سال گذشته مهلت یک ساله فدراسیون فوتبال برای مدیریت و کنترل اختصاصی دوپینگ به پایان رسید بدون اینکه تصمیم جدیدی در مورد چگونگی فعالیتهای دوپینگ فدراسیون فوتبال اتخاذ شود. البته طی 13 ماه گذشته فدراسیون فوتبال و کمیته ضد دوپینگ این فدراسیون به صورت مستقل از نادو و همچون مدت زمان یک ساله آزمایشی نمونهگیری، مدیریت و کنترل دوپینگ این رشته را انجام داد.
با این حال لازم است در مورد سلب اختیارات دوپینگ فوتبال یا ادامه روند در پیش گرفته شده، تصمیمی مستند اتخاذ شود تا فعالیتها براساس آن دنبال شود، چراکه فعالیتهایی که در حال حاضر از سوی کمیته ضد دوپینگ فدراسیون فوتبال انجام میشود براساس همان وظایفی است که برای مهلت یکساله این فدراسیون تشریح شده بود که ماهها از پایان آن میگذرد.
لطفعلی پورکاظمی، دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ضمن تایید این مطلب به خبرنگار مهر گفت: درست است که در این مدت واکنشی نسبت به این قضیه نداشتیم اما غافل هم نبودیم. تا آنجا که مذاکراتی میان مسئولان فدراسیون فوتبال و نادو انجام شده و موافقتهایی هم در مورد واگذاری دوباره فعالیتها به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ صورت گرفت.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی ادامه داد: البته در مورد اینکه دوپینگ فوتبال هم مانند سایر رشتهها زیر نظر نادو مدیریت شود، فقط موافقتهای اولیه حاصل شده است. موافقت نهایی تا اتخاذ تصمیم قطعی نیازمند برگزاری نشستهای تکمیلی میان مدیران فوتبال و نادو است.
پورکاظمی با اشاره به اینکه در زمان واگذاری مدیریت و کنترل دوپینگ به فدراسیون فوتبال عنوانی در نادو نداشتم، اظهارداشت: تصمیم گیری در این زمینه و چگونگی ادامه فعالیتهای دوپینگ فوتبال به صورت شخصی اتخاذ نمیشود. موافقتهای اولیه در این زمینه هم براساس نیازهایی که به جابه جایی وجود داشت، اتخاذ شد. پس از نشست مشترک با اعضای شورای مرکزی نادو، مدیران فدراسیون فوتبال و کمیته ضد دوپینگ این فدراسیون تصمیم نهایی را میگیریم.
دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکید کرد که تا پیش از پایان سال جاری تصمیم گیری در این زمینه نهایی خواهد شد.
نظر شما