علی رشیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بخش عمده برنامه ریزی هایی که در سطح کشورهای دنیا می بینیم تقلیدی هستند، گفت: نمی توانیم شاخص های علم و فناوری در الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی را با خط کش کشورهای غربی در نظر بگیریم.
مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید شاخص های پیشرفت در علم و فناوری را با توجه به اسلامیت و ایرانیت تعیین کنیم، گفت: باید به پژوهش و خلق فناوری هایی روی آوریم که با مکتبمان همراه است اکثر الگوهای توسعه علم و فناوری برای فضاهای لیبرال و سکولار بوده اما در الگوی پیشرفت علم و فناوری در جمهوری اسلامی باید ایدئولوژی اسلامی مدنظر قرار گیرد.
رشیدی با بیان اینکه الگوی اسلامی ایرانی مبنای ایدئولوژیک دارد، خاطرنشان کرد: مبنای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چندان اقتصادگرا نیست هرچند که اقتصاد نیز در آن مهم است.
مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه قطعا میان الگوی اسلامی ایران پیشرفت علم و فناوری و سایر الگوها اشتراکاتی وجود دارد، گفت: این اشتراکات بهینه نیست چراکه نقص دیگر الگوها آن قدر زیاد است که نمی توانیم اشتراکات را فراموش کنیم لذا یک سری مولفه ها برای پیشرفت علم و فناوری کشورمان باید شناسایی کنیم.
وی شناسایی الگوهای بهینه مدیریت علم و فناوری، مطالعه اشکال شبکه های مدیریتی و تعریف کارگروههایی برای استخراج شاخص های بومی علم و فناوری را از گامهای اولیه لازم برای تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه علم و فناوری دانست و گفت: برای تدوین این الگو باید نیاز راهبردی و مزیتهای ملیمان را تعریف و تحولات در حوزه های نهادی، کارکردی و عملیاتی را شناسایی کنیم.
رشیدی با بیان اینکه در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت علم و فناوری باید کار را با گذشته نگاری و آینده نگری مستمر جلو ببریم، گفت: ارزشهای دینی و اخلاقی نقش اول در تدوین این الگو را دارند.
نظر شما