۹ دی ۱۳۸۹، ۸:۲۹

گزارش هفتگی مسلمانان/

مسابقات قرآن در مسجدالحرام/ جنجال رسانه‌ای درباره مسجد نیویورک

مسابقات قرآن در مسجدالحرام/ جنجال رسانه‌ای درباره مسجد نیویورک

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: جنجال رسانه‌ای برسر شایعه مداخله عربستان در ساخت مسجد نیویورک، رفع موانع استخدام نیروی محجبه در خطوط هوایی ترکیه، برگزاری نخستین دوره مسابقات قرآن در مسجد الحرام برخی اخبار مرتبط با مسلمانان جهان در یک هفته گذشته بوده است.

عربستان بدنبال تغییر محل ساخت مسجد بزرگ نیویورک است

در حالی که بحث ساخت مسجد بزرگ نیویورک در نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر به‌شدت مناقشه برانگیز شده پادشاه عربستان در نظر دارد مرکز پزشکی قدیمی را در نیویورک خریداری کند تا پروژه مسجد منطقه صفر را به محل جدید منتقل کند.

بر اساس گزارشهای منتشر شده وکیلی مرتبط با خانواده سلطنتی سعودی خواسته است بیمارستان سنت وینسنت در منهتن را خریداری کند تا پروژه مسجد بزرگ نیویورک در منطقه صفر ( محل انفجارهای یازدهم سپتامبر) به محل تازه منتقل شود.

این بیمارستان 9 سال پیش در زمان حملات یازدهم سپتامبر قربانیان بسیاری را مداوا کرد اما ماه آوریل ورشکسته شد.

این گزارشها در شرایطی اعلام شده که عبدالله پادشاه 87 ساله عربستان پیشتر گفته بود در پروژه مناقشه برانگیز مسجد منطقه صفر دخالت نمی کند، اما گفته شده این وکیل منتسب به خانواده سعودی تحقیقاتی درباره هزینه خرید این بیمارستان انجام داده است.

در این میان دفتر مایکل بلومبرگ شهردار نیویورک نیز اعلام کرد هیچ تماسی از سوی پادشاه عربستان و یا نمایندگان وی دریافت نکرده است. متولیان ساخت این مسجد نیز اظهار داشتند که آنها هنوز در نظر دارند فرآیند ساخت مسجد را در محل کنونی پیش ببرند.

انتخاب محل ساخت این مسجد علتی برای برگزاری تظاهرات و مناقشات بزرگی از سوی مخالفان مسجد و برخی از سیاستمداران بود، اگر چه ساخت این مسجد مورد حمایت شهردار نیویورک و رهبران دینی این شهر قرار دارد.

جزئیات طرح این مسجد و مرکز اسلامی در ماه اکتبر رونمایی شد و طرح اولیه نمایی از یک ساختمان مدرن 16 طبقه را نشان می دهد که دربرگیرنده باشگاه ورزشی، مهد کودک، زمین بازی، سالن رویدادهای فرهنگی، استودیوهای هنری، گالری، یادبود یازدهم سپتامبر، نمازخانه دو طبقه با ظرفیت 2 هزار نفری است.

پیش از این نیز مسئله انتقال پروژه مسجد منطقه صفر از افراد بسیاری از جمله فرماندار نیویورک مطرح شده بود اما مجری طرح و گروه اسلامی پیش از این پیشنهاد اظهار داشتند هیچ تصمیمی مبنی بر منتقل کردن مسجد به یک محل دیگر ندارند.

همچنین این گروه اسلامی که پروژه مسجد را با عنوان "ابتکار قرطبه" آغاز کرده طی بیانیه ای تأکید کرده است ما به حفظ محل متعهد هستیم.

هنوز هم بسیاری اعتقاد دارند امید به ساخت مرکز اسلامی پیشنهاد شده که فاصله اندکی با مرکز تجارت جهانی تخریب شده منهتن دارد بسیار اندک و مبهم است.

اما جدا از تظاهرات که گاهی برگزار می‌شود لحن جنجال‌برانگیز متعصبان در مخالفت با ساخت این مسجد که طی ماههای آگوست و سپتامبر به اوج خود رسیده بود به نوعی فروکش کرده و به نظر می‌رسد هیچ مانع دولتی برای ساخت این مسجد وجود نداشته باشد. این پروژه در فرآیند آرام ساخت و ساز قرار دارد.

ارتباط عربستان با ساخت مسجد بزرگ نیویورک تکذیب شد

کنسول عربستان در امریکا اعلام کرد پیشنهاد انتقال محل ساخت مسجد بزرگ نیویورک که قرار است در نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر ساخته شود به بیمارستان سنت وینسنت از طرف عربستان مطرح نشده است.

عبدالله پادشاه عربستان پشنهاد انتقال این مسجد و مرکز اسلامی را به روستای گرینویچ در نیویورک مطرح نکرده است.

سفارت عربستان در واشنگتن به وال استریت ژورنال گفت که این کشور هیچ دخالت مستقیم و یا غیر مستقیمی در مسئله این مسئله ندارد.

اخیرا نیویورک پست گزارش داده بود که یک وکیل محلی منتسب با خانواده سلطنتی عربستان می‌خواهند اقدامات مقدمات نقل مکان این مسجد را انجام دهند.

دادلی گافین یک وکیل محلی است که اعلام کرده بود پادشاه عربستان علاقمند به انتقال این مسجد بوده و ارتباطهای وی به خانواده سلطنتی عربستان برای کسانی که وی را می شناختند مایه شگفتی بود، این درحالی است که خود از اظهار نظر در این رابطه امتناع کرده است.

انتخاب محل ساخت این مسجد علتی برای برگزاری تظاهرات و مناقشات بزرگی از سوی مخالفان مسجد و برخی از سیاستمداران بود، اگر چه ساخت این مسجد مورد حمایت شهردار نیویورک و رهبران دینی این شهر قرار دارد.

دانش‌آموزان محجبه آذربایجان در مدرسه حضور نمی‌یابند

ممنوعیت اخیر جمهوری آذربایجان نسبت به پوشش حجاب دانش‌آموزان دختر در مدارس، موجب تشکیل تظاهراتهای متعددی در این کشور با اکثریت مسلمانان شده و بسیاری از آنها به منظور حفظ حجاب خود و اعتراض به این ممنوعیت در کلاسهای درس حضور نمی‌یابند.

هر جمعه پس از اقامه نماز ظهر جمعه، جمعیت نمازگزاران در مقابل شهرداری شهر گنجه دومین شهر بزرگ آذربایجان جمع می‌شوند و مخالفت خود را با این سیاست ابراز می‌کنند.

دولت از ممنوعیت حجاب به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای حفظ لباس متحدالشکل دوران شوروی در آموزش عمومی دفاع می‌کند ، اما این مناقشه، دولت را کاملاً در مقابل مسلمانانی قرار داده که جمعیت آنها رو به افزایش است.

النور اصلانوف سخنگوی دولت مدعی شد که ارزشهای دینی و معنوی انتخاب آگاهی هرشهروند است و دولت آذربایجان وظیفه دارد که در این انتخاب دخالت نکند.

اصلانوف اظهار داشت: دولت در این بعد باید به عنوان یک رابط خنثی عمل کند و برای تمام عقاید مختلف شرایط برابر فراهم کند. از این رو به نمایش گذاشتن ویژگیهای فردی یک دین خاص در آموزش متوسطه جایگاه مدارس را به عنوان یک نهاد خنثی و مسئول تربیت شهروندان فردا نقض می‌کند.

بسیاری از وکلا و فعالان حقوق بشر با چنین اظهارات مخالف هستند و اظهار می‌دارند که دولت حق ندارد که پوشش دینی را در مدارس ممنوع کند چرا که قانون اساسی کشور هیچ محدودیتی نسبت به پوشش روسری اعمال نکرده است.

به نظر می‌رسد که این وضعیت به وجود آمده تجربه تلخ ترکیه را برای صدها نفر از دختران محجبه آذربایجان تکرار کند. چرا که بسیاری از آنها از حضور در مدارس به علت وجود چنین محدودیتی دست خواهند کشید.

وسولا کولیوا دانش‌آموز سال یازدهم در باکو اظهار داشت: هرگز از حجاب خود دست بر نمی‌دارم. آنها هیچ اسناد رسمی برای ممنوعیت روسری به ما نشان ندادند. نمی‌توانم این دستورالعمل لفظی را بپذیرم و از سوی دیگر نمی‌توانم از آن پیروی کنم.

والدین این دانش‌آموزان محجبه نیز خشم خود را نسبت به این ممنوعیت ابراز کرده‌اند ، اما در مقابل آنها با نظر لفظی وزیر آموزشی مبنی بر ضرورت تبعیت دانش آموزان دختر از قوانین جدید مدارس رو به رو شدند.

درحالی که قانون ممنوعیت حجاب در مدارس آذربایجانی بدون هیچ قانونگذاری رسمی بوده است، والدین استدلال کرده اند که ممنوعیتهای جدید قانونی نیست و نمی توانند آن را به دانش آموزان تحمیل کنند. بسیاری از آنها به دنبال ثبت نام دختران محجبه خود در مدارس خصوصی هستند که با حجاب مشکلی ندارند.

مدارس عمومی نیز با وضعیت اجتناب‌ناپذیر تحمیل قانون منفور ممنوعیت پوشش روسری بر دانش آموزان رو به رو شده‌اند.

چندی پیش شرکت‌کنندگان در مراسم عزاداری امام حسین (ع) شعارهایی علیه ممنوعیت حجاب برای دانش آموزان مقطع متوسطه سردادند و محدود کردن صدای اذان در برخی از مساجد این کشور را محکوم کردند. مسئله طنین اذان و پخش آن از مناره‌های مساجد آذربایجان نیز چندی پیش موجبات ناخوشنودی مسلمانان این کشور را فراهم کرده بود.

موانع استخدام نیروهای محجبه در خطوط هوایی ترکیه رفع شد

خطوط هوایی ترکیه در بازنویسی قوانین و مقررات خود موانعی که جهت استخدام پرسنل محجبه وجود داشته را حذف کرده است.

براساس قوانین پوشش خطوط هوایی ترکیه که اخیرا تغییر کرده است، از این پس برای استخدام زنان محجبه هیچ مانعی وجود ندارد.

در این قوانین که تاریخ به روز رسانی آن 26 نوامبر(5 آذر ماه) امسال است است دیگر جمله "موها باید بدون پوشش باشد" به چشم نمی خورد.

یکی از رسانه های ترکیه در گزارشی که از این قوانین جدید تصویب کرده اظهار داشته است براساس این قوانین خطوط هوایی ترکیه مهمانداران محجبه را استخدام می کنند اما در ادامه اعلام کرده است این قوانین برای پرسنلی است که مجبور به پوشیدن لباس متحدالشکل نیستند.

یک رسانه سکولاریست دیگر در ترکیه در انعکاس نظر وزیر حمل و نقل این کشور آورده است که قوانین پوشش خطوط هوایی ترکیه دغدغه وی نیست و نسبت به اتفاقاتی که درباره عملکرد این شرکت رخ می دهد علاقمند نیست، چرا که شرکت خطوط هوایی ترکیه متعلق به دولت نیست.

برخی پرسنل خطوط هوایی ترکیه که حیطه فعالیت آنها پروازها را شامل نمی شود باید هنگام ورود به محل کار روسری خود را بردارند از این رو ترجیح می دهند از کلاه گیس استفاده کنند، اما بدون این قانون آنها اکنون با روسری خود و حجاب کامل در محل کار حاضر می شوند.

تأکید بر ضرورت وجود رسانه قوی اسلامی

دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی ضرورت وجود یک رسانه قوی برای مبارزه با ستادهای منفی را که علیه اسلام و مسلمانان تشکیل شده مورد تأکید قرار داد.

اکمل الدین احسان اغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در مجمع عمومی اتحادیه پخش اسلامی گفت: درحال حاضر غفلت سازمانهای رسانه ای اسلامی در رابطه با حرکت با روند سریع تحولات در جهان رسانه حس می‌شود.

احسان اغلو اظهار داشت که در اجلاس فوق العاده سازمان کنفرانس اسلامی که در سال 2005 در مکه برگزار شد مسئله تقویت سازمانهای رسانه‌ای سازمان کنفرانس اسلامی چون اتحادیه پخش اسلامی و خبرگزاری بین المللی اسلامی مورد تأکید قرار گرفت.
 
عبدالعزیز خوجه وزیر فرهنگ و اطلاعات عربستان که ریاست این جلسه را برعهده داشت بر ضرورت تقویت اتحادیه پخش اسلامی به منظور تحقق امیدها و آرمانهای امت اسلامی تأکید کرد.

وی خواستار همکاری بیشتر میان کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در سطح جهانی شد.

وزیر فرهنگ و اطلاعات عربستان اظهار داشت: ما باید تحولاتی را که اکنون در کشورهای ما رخ می‌دهد با نگاهی حرفه ای در نظر بگیریم.

وی با اشاره به برگزاری همایش گفتگوی بین ادیان از سوی عربستان اظهار داشت: این نوع رویدادهای مهم باید در رسانه‌های اسلامی جای بگیرند تا اهداف امت اسلامی و اهمیت صلح جهانی و ثبات برای آنها در سطح جهان اطلاع‌رسانی شود.

آمار شکایتهای مسلمانان امریکا نسبت به تبعیض در محل کار افزایش یافته است

آمار شکایتهای کارمندان و کارگران مسلمان امریکا نسبت به تبعیض نژادی در محل کار به 803 مورد رسیده که نسبت به سال گذشته 20 درصد و نسبت به سال 2005 حدود 60 درصد افزایش داشته است.

براساس گزارشهای اخیر رسانه‌ای تبعیض نژادی نسبت به کارگران و کارمندانی که مسلمان هستند رشد چشمگیری داشته است.

در طول سالی که این تحقیقات انجام شده تا پایان سپتامبر 2009، مسلمانان 803 مورد تبعیض نژادی را گزارش کرده‌اند که این میزان براساس اطلاعات فدرال امریکا افزایش چشمگیری یافته است.

اگرچه مسلمانان کمتر از 2 درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل داده‌اند آنها یک چهارم از کل شکایتهای تبعیض دینی را در سال گذشته تشکیل داده‌اند.

عدم استخدام مسلمانان برپایه حجاب آنها، اهانت به کارگران به علت مسلمان بودن و استهزا کارمندانی که ظاهر اسلامی دارند برخی از نمونه‌هایی است که موارد شکایتهای مسلمانان نسبت به تبعیض نژادر در محل کار خود راتشکیل داده‌اند.

همچنین اعتراضها و مخالفتها نسبت به ساخت مسجدی در منهتن نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر نیز نشانه افزایش رفتار آشکار بسیاری از امریکایی‌ها نسبت به مسلمانان است.

مسلمانان امریکا غذای کریسمس را میان بی‌خانمانها توزیع می‌کنند

انجمن اسلامی اوکلاهاما و دو سازمان اسلامی دیگرروز چهار دی‌ماه به طور مشترک طرح توزیع غذای گرم رایگان در روز کریسمس را برای افراد بی‌یخانمان این شهر در جنوب ایالات متحده اجرا می‌کنند.

انجمن اسلامی اوکلاهاما و شورای روابط اسلامی امریکایی در اوکلاهاما شام امشب را میان بی‌خانمانهای اوکلاهاما در مسجد انجمن اسلامی شهر فراهم کرده و از آنها پذیرایی خواهند کرد.

مسیحیان روز چهار دی ماه عید میلاد حضرت مسیح را برگزار کرده و بسیاری درکنار خانواده‌های خود شام امشب را صرف می‌کنند، اما جامعه مسلمان شهر تصمیم گرفتند برای بی‌خانمانها مناسبت میلاد مسیح غذای گرم فراهم کنند.

سعید محمد سخنگوی این انجمن اسلامی اظهار داشت: علاوه بر غذای گرم برای آنها پتوی رایگان نیز فراهم شده است.  اکنون زمان بخشش و ارائه خیریه به افرادی است که نمی‌توانند این موارد را فراهم کنند.

عمان انچاسی رئیس این انجمن اسلامی و امام جماعت مسجد اظهار داشت: هدف از این برنامه خیریه نشان دادن این امر است که مسلمانان نیز فصل نیکوکاری و خیریه را به‌رسمیت می شناسند، دین ما به ما می‌آموزد به افراد نیازمند کمک کنیم.

معاونان شهردار نیویورک مسلمانان را در ساخت مسجد بزرگ شهر یاری می‌کنند

درحالی که معاونان ارشد شهردار نیویورک سخت تلاش می‌کنند تا به مجریان طرح مسجد منطقه صفر نیویورک ( نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر) کمک کنند، طراح ایده این مسجد از سفرهای خود به ایالتهای مختلف برای تبیین اهمیت درک بین‌ادیان از دیدگاه مسلمانان خبر داد.

براساس نامه‌های الکترونیکی منتشر شده از سوی شهرداری مشخص شده است که معاونان شهردار نامه‌هایی را برای تسهیل فرآیند ساخت این مسجد به فیصل عبدالرئوف طراح اصلی ایده ساخت مرکز اسلامی و مسجد بزرگ نیویورک ارسال کرده‌اند.

درحالی که رسانه‌های طرفداران سیاستهای متعصبانه نسبت به مسلمانان از این اقدام به خشم آمده و با لحنی منفی گزارشهای مرتبط با حمایت شهردار از ساخت این مسجد را منتشر کرده‌اند، مشخص شده است که در این میان عضو کمیسیون امور جوامع در شهرداری نامه‌ای به دیزی خان همسر فیصل عبدالرئوف برای پیشبرد این پروژه ارسال کرده است.

نازلی پرویزی عضو کمیسیون امور جوامع در شهرداری نیویورک در بخشی از متن این نامه اظهار داشته است: من به عنوان یک مسلمان امریکایی و یکی از ساکنان نیویورک وظیفه خود می‌دانم که این شهر را به یکی از بزرگترین شهرهای جهان تبدیل کنم.

همچنین در نامه دیگری مشخص شده است که فاطمه شاما عضو کمیسیون امور مهاجران مجوز اقامه نماز این گروه از مسلمانان را در ماه ژانویه در محل کنونی ساختمانی که قرار است به مسجد بزرگ نیویورک تبدیل شد صادر کرده است.

به دنبال واکنشهای منفی رسانه‌ها و به تبع افراد متعصب و ناآگاهی که تحت تأثیر رسانه‌ها عمل می کنند شهرداری نیویورک اظهار داشته است وظیفه اعضای کمیسیون امور جوامع و امور مهاجران یاری به گروههای مختلف از جمله ارسال نامه به آنها است. مقامات شهرداری در ارائه توضیح خود تأکید کرده‌اند که مایکل بلومبرگ شهردار نیویورک همواره با ساخت این مسجد در نزدیکی منطقه صفر موافق بوده است.

استو لئوسر سخنگوی بلومبرگ گفت: واحد امور جوامع به منظور کمک به گروههای مختلف از جمله تدارک دیدار پاپ تا تسریع تصویب فروش اوراق بهادار اسلامی ایجاد شده و در این راستا فعال است.

همچنین اعلام شده است که فیصل عبدالرئوف روحانی مسلمان که طرح ساخت مسجد و مرکز اسلامی نیویورک را پیشنهاد کرده است قرار است در سراسر ایالات متحده سفر کرده و با ایراد سخنرانی به توسعه درک بین ادیان بپردازد تا این امر بتواند به معرفی چهره صحیح اسلام و رفع مخالفتهای بیهوده متعصبان با ساخت این مسجد کمک کند.

نخستین نقطه توقف وی در این سفرهای سراسر ایالات متحده روز 15 ژانویه (25 دی ماه) در دیترویت خواهد بود چرا که این شهرداری بزرگترین جمعیت مسلمان در امریکای شمالی است. وی پس از آن به شیکاگو، واشنگتن خواهد رفت و در دانشگاههای هاروارد، جورج تاون، ییل و کارلیفرنیا شمالی سخنرانی می‌کند.

از تابستان گذشته ایده وی برای ساخت یک مرکز اسلامی و مسجد در نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبر به موجی از مخالفتهای سیاسی و حتی شکل گیری تظاهراتهای کینه توزانه علیه جامعه مسلمان امریکا تبدیل شد.

مخالفان ساخت این مسجد را اهانتی به خانواده‌های قربانیان یازدهم سپتامبر دانسته و می‌خواهند که پروژه ساخت این مسجد به محل  دیگری منتقل شود. این درحالی است که مسلمانان به‌کرات تصریح کرده‌اند که آنها نیز خانواده، اقوام و نزدیکان خود را در این حملات تروریستی از دست داده‌اند و این حملات ارتباطی به جامعه مسلمان ندارد.

مسابقات بین‌المللی قرآن عربستان در مسجد الحرام برگزار می‌شود

سی و دومین مسابقه بین‌المللی حفظ و قرائت عربستان با حضور 188 شرکت‌کننده از 64 کشور جهان روز یکشنبه پنجم دی‌ماه در مسجد الحرام برگزار می‌شود.

صالح الاشیخ وزیر امور اسلامی عربستان سخنران افتتاح این مسابقات که برای نخستین بار داخل مسجدالحرام برگزار می‌شود خواهد بود.

وزیر سعودی هدف از برگزاری این مسابقات را که در پنج رشته برگزار می‌شود، ترغیب مسلمانن جوان به یادگیری قرآن دانست.

بیست و یک شرکت‌کننده در رشته اول که حفظ کل قرآن با تجوید و تفسیر معنای واژگان است، 49 نفر در رشته دو که حفظ کل قرآن با تجوید است و 49 نفر در رشته سوم که حفظ 20 جزء قرآن با تجوید است شرکت می‌کنند.

51 نفر برای شرکت در رشته چهارم حاضر شده‌اند که حفظ 10 جزء قرآن با تجوید است و در آخرین رشته که حفظ پنج جزء قرآن با تجوید است 18 نفر شرکت خواهند کرد.

مرحله آخر برای انجمنها و سازمانهای اسلامی کشورهای غیراسلامی درنظر گرفته شده است.

شرکت‌کنندگان از فرصت اجرای اعمال عمره، دیدار از مسجد النبی در مدینه و کارخانه تولید پرده کعبه برخوردار خواهند شد.

جوانان مسلمان امریکا بی‌خانمانها را یاری کردند

جوانان مسلمان شهر سن آنتونیو ایالت تگزاس امریکا به عنوان بخشی از برنامه روز توزیع غذا میان بی‌خانمانها که از سوی شورای روابط اسلامی – امریکایی برگزار شده بود شرکت کرده و اقلام غذایی و غیرغذایی را میان آنها توزیع کردند.

شورای روابط اسلامی امریکایی به‌عنوان بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان که در سراسر ایالات متحده دفاتری دارد از طریق دفتر خود در شهر سن آنتونیو مبلغی معادل 4 هزار دلار را به صورت فراهم کردن غذای گرم و برخی از اقلام چون پتو و جوراب گرم میان 200 بی‌خانمان این شهر توزیع کرد.

حدود 20 نفر از جوانان مسلمان کمتر از 21 سال در توزیع، بسته‌بندی و ترویج این برنامه شرکت کردند.

سروات حسین رئیس شورای روابط اسلامی امریکایی در شهر سن آنتونیو اظهار داشت که سنت اسلامی همواره ضرورت کمک به نیازمندان و محرومین را مورد تأکید قرار داده است و این امر علاوه بر قرآن در سنت و سیره نبوی نیز مشاهده می‌شود.

شورای روابط اسلامی امریکایی بزرگترین سازمان مدافع حقوق بشر است که با هدف ارتقای درک اسلام ، ترویج گفتگو، ترویج درک اسلام، تقویت مسلمانان امریکایی و ساخت ائتلافهای مروج عدالت و درک دوجانبه فعالیت می‌کند.

کد خبر 1220609

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha