۸ دی ۱۳۸۹، ۱۹:۳۷

آیت‌الله جوادی آملی:

فرهنگ وقف به خوبی ترویج نشده است

فرهنگ وقف به خوبی ترویج نشده است

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید جهان تشیع با اشاره به عدم اقبال مردم به سنت حسنه وقف، بر لزوم احیای این سنت در جامعه اسلامی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی بعدازظهر چهارشنبه در دیدار مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران و اعضای ستاد برگزاری کنگره امام محمدباقر(ع) اظهار داشت: بنای ما در نظام اسلامی بر احیای وقف است نه احیای موقوفات؛ تاکنون در بخش احیای موقوفات تا حدودی موفق شدیم اما در احیای سنت حسنه وقف کاری صورت نگرفته است.

وی تاکید کرد: نشانه عدم احیای وقف این است که ترغیب مردم به وقف مشهود نیست و این در حالی است که در تلخ ترین دوران تاریخ، مردم سعی می کردند بهترین و پاک ترین مال خود را وقف کنند اما در سال‌های اخیر رغبت مردم به وقف بسیار اندک بوده است.

استاد برجسته حوزه علمیه خدمات سازمان اوقاف و امور خیریه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: با تلاش سازمان اوقاف و امور خیریه، بسیاری از اراضی موقوفه که در دست دیگران بود احیا شد و برای مرمت و تاسیس بناهای موقوفه تلاش هایی صورت گرفته است اما باید ببینیم که چرا مردم رغبتی برای وقف ندارند.

آیت‌الله جوادی آملی با تاکید بر این نکته مهم که انقلاب اسلامی بر اساس اعتقاد به قرآن و عترت و نظام اسلامی پیروز شده است، تاکید کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا قیام و انقلاب شروع می شود و ممکن است تا مرز 17 شهریور انقلاب اسلامی ایران برسد اما افت می‌کند و سّر آن این است که در این کشورها مکتب حسینی وجود ندارد.

علاقه مردم به شهادت مهمترین دلیل پیروزی انقلاب اسلامی است

مفسر بزرگ قرآن کریم یکی از مهمترین عوامل پیروزی انقلاب اسلامی را علاقه مردم به شهادت دانست و تاکید کرد: کشورهایی که مردمان آنها علاقه ای به شهادت ندارند قیام آنها تا مرز 22 بهمن پیش نمی‌رود.

مرجع عالیقدر جهان تشیع با اشاره به حاکم بودن فضای روحانی در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس عشق به امام حسین (ع) و کربلا در وجود مبارک رزمندگان ما موج می زد و همین عامل منجر به پیروزی آنها شد، از این رو باید این گوهر اصلی را حفظ کنیم.

جوادی آملی اظهار داشت: کشوری که در آن بوی شهادت و حسین بن علی (ع) نیست نمی تواند انقلاب کند.

عدم اقبال مردم از فضیلت وقف بررسی شود

وی خواستار بررسی عدم اقبال مردم از فضیلت وقف شد و با اشاره به کلامی از امیرالمومنین(ع) در مورد وصیت گفت: ما دو نوع وصیت داریم که یکی عهدی است و دیگری تملیکی؛ در وصیت عهدی انسان چاره ای ندارد که انجام آن را به دیگران بسپارد اما وصیت تملیکی مربوط به ثلث است که در چه راهی صرف شود و در این زمینه امیرالمومنین (ع) فرمودند که خودت وصی خودت باش.

وی تصریح کرد: مردم متدین ایران که از زرتشتیت به تشیع آمدند به فرمایشات ائمه اطهار(ع) علاقه‌مندند و هیچ کسی حاضر نیست که دست خالی از این دنیا برود، از این رو سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی و دینی باید به مردم جهت بدهند که برای سیدالشهدا(ع) وقف کنند تا ثوابش را کسب کنند و پول آنها صرف مسابقات قرآن و عترت و... شود.

استاد برجسته حوزه علمیه همچنین خواستار تلاش و کوشش علما، سازمان ها و نهادهای فرهنگی، هنرمندان، نویسندگان و همه تاثیرگذاران جامعه برای ترویج فرهنگ وقف شد.

کنگره امام باقر(ع) باید نوآوری داشته باشد

آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری کنگره امام باقر (ع) اشاره کرد و یادآور شد: به برکت انقلاب اسلامی در ابتدا کنگره امام هفتم(ع) و امام نهم(ع) برگزار شد و سپس کنگره‌های دیگر مربوط به سایر ائمه اطهار(ع) برگزار شده است اما کنگره امام باقر(ع) باید جنبه نوآوری داشته باشد.

وی خطاب به اعضای ستاد برگزاری این کنگره تصریح کرد: امام باقر(ع) آثار علمی فراوانی دارند که مبادا بگوئید حرف‌های ایشان جوهر است، چراکه جوهر کمتر از آن است که به آثار امام باقر(ع) نسبت دهیم.

جوادی آملی تاکید کرد: این کنگره باید حرف جدیدی برای ارائه داشته باشد و نباید در نشر آثار و مطالب عجله کرد، به خاطر اینکه وقتی بخواهیم برای انسان کامل سخنرانی کنیم و کاری انجام دهیم نمی شود بگوئیم همه گفتنی ها گفته شده است.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام سیف‌الله سهرابی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این اداره کل و ستاد برگزاری کنگره امام باقر(ع) پرداخت.
 

کد خبر 1220910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha