حسین رحمانی نیا در گفتگو با مهر درباره ورود اتاق تعاون ایران به هیئت امنای صندوق توسعه ملی به تشریح نقش جدید این اتاق در صندوق پرداخت و گفت: البته تشکیل این صندوق هنوز نهایی نشده است و شورای نگهبان باید در مورد آن اظهار نظر کند.
دبیرکل اتاق تعاون ایران تصریح کرد: فلسفه تشکیل صندوق توسعه ملی بر میگردد به دستور مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای برنامه پنجم توسعه که در جهت حرکت به سمت چشم انداز مطرح شد.
20درصد درآمد نفتی در صندوق توسعه ملی
رحمانی نیا با تاکید بر این مطلب که بر پایه برنامه ریزی انجام شده حداقل 20 درصد از کل درآمدهای نفتی دولت در یک صندوقی به نام توسعه ملی جمع آوری می شود تا برای بخش مردمی و توسعه آن هزینه شود، تصریح کرد: از همان ابتدا به عنوان یک تکلیف قانونی، مجلس و دولت در جهت ایجاد این صندوق برآمدند.
وی با اشاره به اینکه در نهایت نام این صندوق، توسعه ملی گذاشته شد افزود: همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی مختلفی از وزرا، نمایندگان مجلس و اتاق تعاون به عنوان اعضای این صندوق تعیین شدند که مقرر است تمام منابع آن نیز به مصرف فعالیتهای بخش تعاونی و خصوصی برسد.
تزریق منابع صندوق به بخش تعاون
این مقام مسئول در بخش تعاون گفت: از آنجایی که قانونگذار تصریح کرد که این هزینه ها و منابع در بخش تعاون و خصوصی صرف شود، بهتر بود اتاق تعاون نیز در آن عضویت داشته باشد تا بتواند اطلاعات لازم را در این بخش ارائه کنند که این مهم محقق شد. البته این شرایط برای بخش خصوصی نیز فراهم شد.
به گفته رحمانی نیا، در نهایت اتاق تعاون به همراه سایر وزرا و نمایندگان مجلس در هیئت امنای این صندوق عضو شدند که رئیس جمهور هم ریاست هیئت امنای آن را بر عهده خواهد داشت.
اظهار نظر نهایی شورای نگهبان
دبیرکل اتاق تعاون ایران انجام کارهای اجرائیات این صندوق را نیز با هیئت عامل آن دانست و اظهار داشت: به نظر من برای اجرای دقیق سیاستهای کلی اصل 44 نیاز به ایجاد چنین صندوقی بوده است که با درایت رهبری ایجاد شد.
وی با اعلام اینکه ایجاد صندوق توسعه ملی جزو مصوبات برنامه پنجم توسعه بوده است، افزود: البته تشکیل این صندوق برای اظهار نظر نهایی به شورای نگهبان ارسال شده ولی هنوز به قانون تبدیل نشده است.
رحمانی نیا در پاسخ به این سئوال که چرا برخی نمایندگان مجلس با حضور اتاق تعاون و بخش خصوصی در این صندوق مخالفت کرده بودند؟ تصریح کرد: هر یک از نمایندگان از منظر خودشان با نظرات کارشناسی بحثهایی را مطرح کردند ولی در نهایت مجلس تشخیص داد که این کار باید انجام شود که اتفاق مثبتی خواهد بود.
نظر شما