به گزارش خبرنگار مهر در ایلام، باستان شناس و پژوهشگر استان ایلام صبح شنبه در بازدید از از آثار تاریخی استان ایلام در معرفی موقعیت تمدنی منطقه شمالی استان گفت: دره هلیلان شمالیترین بخش از مناطق شهرستان شیروان وچرداول از توابع استان ایلام است که در ساحل غربی رود سیمره واقع شده است.
حبیب الله محمودیان افزود: براساس بررسیهای باستانشناسی بیش از 160 محوطه باستانی و تاریخی فقط در این محدوده از ادوار کهن بر جای مانده است و تپههای گوران، کزآباد، سرچم و غارهایی از ادوار زندگی غارنشینی از جمله آثار شاخص این منطقه به شمار میرود.
وی خاطرنشان کر د: یافتههای باستان شناسی نشان میدهد در این ناحیه از زاگرس در استان ایلام، از استقرارگاههای انسان یا به عبارتی انسان ابزار ساز از حدود 100 هزار سال پیش آثاری چون تبرهای سنگی ساطوری و دیگر ابزارهای سنگی که با پیشرفت شیوههای تولید و توزیع محصول تحول یافته به دست آمده است.
محمودیان ادامه داد: ساکنان هلیلان پس از پشت سر گذاردن دوران اولیه استقرار و آشنایی با کشاورزی دیم به مرحله کشاورزی آبی نزدیک و به اهلی کردن گاو و گوسفند و بز و اسب پرداختهاند که در تاریخ انقلاب کشاورزی و دامپروی بشر نقش کلیدی داشته است.
این باستان شناس اظهار داشت: کشف نمونههای بیشماری از تیغههای سنگی و ابزارهای فرهنگی عصر معروف به «صنایع سنگ» در این حوزه تمدنی دلیل محکمی بر گسترش و رشد فزاینده فرهنگی و توسعه نظام استقرار و یکجانشینی در دهکدهها و شهرنشینی این ناحیه از کشور ایران است.
ایلام - خبرگزاری مهر: بر اساس بررسیهای باستانشناسی بیش از 160 محوطه باستانی و تاریخی در منطقه شمالی استان ایلام از ادوار کهن بر جای مانده است.
کد خبر 1221901
نظر شما