۱۱ دی ۱۳۸۹، ۱۳:۵۵

فیروزآبادی خبر داد:

وجود برخی رانتها در واردات تجهیزات پزشکی به کشور

وجود برخی رانتها در واردات تجهیزات پزشکی به کشور

اصفهان - خبرگزاری مهر: رئیس انجمن مهندسی پزشکی ایران از وجود رانتهایی در واردات تجهیزات پزشکی به کشور خبر داد.

محمد فیروزآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان افزود: متاسفانه به دلیل جدا بودن بخشهای مختلف مهندسی پزشکی نظیر بیومکانیک، بیومواد و بیوتکنولوژی در دانشکده‌های مختلف کشور، رانت خواریهایی در واردات تجهیزات پزشکی به کشور به وجود آمده است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه سالانه تجهیزات پزشکی بسیار زیادی به کشور وارد می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، سالانه دو میلیارد ریال تجهیزات پزشکی به کشور وارد می‌شود که رقم قابل ملاحظه‌ای به شمار می‌رود.

فیروزآبادی با اشاره به اینکه تجهیزات پزشکی جایگاه بسیار بالایی در سطح بازارهای بین‌المللی به خود اختصاص داده‌اند، اظهار داشت: نخستین رتبه فعالیت در بازارهای جهانی متعلق به صنایع نظامی است و دومین رتبه به تجهیزات پزشکی تعلق دارد که اهمیت این بازار در سطح جهان و کشورهای مختلف را بازگو می‌کند.

رئیس انجمن مهندسی پزشکی ایران با بیان اینکه مهندسی پزشکی در پس چنین واردات گسترده‌ای از تجهیزات پزشکی به کشور گم شده است، تصریح کرد: میزان بسیار بالای واردات تجهیزات پزشکی به کشور موجب شده که بسیاری از مسئولان مهندسی پزشکی را نپذیرند و برای این رشته در مقایسه با رشته‌های دیگر جایگاهی قائل نباشند.

وی با اشاره به اینکه با فرهنگسازیهای مختلف انجام گرفته، این فرهنگ تغییر کرده است، اضافه کرد: البته در سالهای اخیر بسیاری از مسئولان نیز به اهمیت فعالان رشته مهندسی پزشکی در کشور پی برده‌اند و شرایط را برای فعالیت این افراد مهیا کرده‌اند.

فیروزآبادی به جایگاه بالا و برتر مهندسی پزشکی ایران اسلامی در میان کشورهای دیگر جهان اشاره کرد و بیان داشت: نباید فراموش کنیم که از جایگاه مناسبی در جمع دیگر‌ کشورهای جهان در امر مهندسی پزشکی برخوردار هستیم.

وی به فعالیتهای بین‌المللی صورت گرفته در کشور در حوزه مهندسی پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: طی دو سال گذشته رتبه مهندسی پزشکی کشورمان از نظر تولید مقالات و مباحث پژوهشی به رتبه 12 در سطح کشورهای جهان ارتقا پیدا کرد.

رئیس انجمن مهندسی پزشکی ایران تاکید کرد: این رتبه با احتساب مقالات به چاپ رسیده حوزه مهندسی پزشکی جمهوری اسلامی ایران در مجلات و نشریات معتبر تخصصی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی جهان به کشور اختصاص یافته است.

وی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی وارد کننده صرف محصولات و تجهیزات پزشکی نیست، گفت: البته شرایط به گونه‌ای نیست که تمامی تجهیزات پزشکی را از خارج به کشور وارد کنیم بلکه شرایطی پیش آمده که اکنون در بسیاری از محصولات نیز تولید کننده 100 درصد هستیم.

فیروزآبادی با اشاره به تجهیزات پزشکی که در کشور به صورت 100 درصدی تولید می‌شوند، افزود: تجهیزات پزشکی نظیر وسایل دندانپزشکی، مانیتورینگ قلبی، الکترود قلب، مواد یک بار مصرف و تجهیزات تشخیصی از جمله نوار مغز و عضله و نوار قلب به طور کامل و 100 درصد در کشور تولید می‌شود که نشانه پیشرفت کشورمان در زمینه تجهیزات پزشکی است.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه‌های کشور، اظهار داشت: رشته مهندسی پزشکی تاکنون در دانشگاه‌ علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه‌های تهران، اصفهان، شیراز و کرمانشاه راه‌اندازی شده و به دنبال راه‌اندازی این رشته در دیگر دانشگاه‌های کشور هستیم.

رئیس انجمن مهندسی پزشکی کشور تصریح کرد: با تلاشهای صورت گرفته در این زمینه، رشته مهندسی پزشکی در دانشگاه‌های سراسری مشهد، شیراز و تبریز و دانشگاه‌های آزاد واحد اردبیل، مشهد، دزفول، خمینی‌شهر و نجف آباد اصفهان و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن مازندران ایجاد شده و دانشجویان در این رشته‌ها مشغول به تحصیل هستند.

وی همچنین میزان پذیرش دانشجویان در این رشته را قابل توجه دانست و اضافه کرد: هم‌اکنون 600 عضو دانشجویی مهندسی پزشکی در دانشگاه‌های مختلف سراسر کشور مشغول به فعالیت و تحصیل هستند که آینده روشنی برای آنها نوید داده می‌شود.

فیروزآبادی با اشاره به قابل پوشش بودن تحصیلات در مقاطع بالای رشته مهندسی پزشکی در کشور بیان داشت: خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از مقطع کارشناسی این رشته را پوشش می‌دهند که جای امیدواری بسیاری برای علاقمندان به تحصیل و فعالیت در این رشته دارد.

وی همچنین از ایجاد دو دانشکده مهندسی پزشکی در دو دانشگاه بزرگ کشور خبر داد و ادامه داد: با رایزنیهای صورت گرفته دو دانشکده مهندسی پزشکی در دانشگاه‌های صنعتی سهند و امیرکبیر ایجاد شده و دانشجویان در این دانشکده‌ها مشغول به تحصیل هستند.

کد خبر 1222244

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha