۱۵ دی ۱۳۸۹، ۹:۴۹

شاخص‌های تفکر اصیل -18/

نظریه‎پردازی تفکری اصیل و مستقل است

نظریه‎پردازی تفکری اصیل و مستقل است

استاد گروه فلسفه دانشگاه شیراز با تأکید بر اینکه نظریه‌پردازی تفکری اصیل و مستقل است، گفت: بطور قطع پیشرفت علم در همه حوزه‏های علوم و دانشهای بشری و در هر عصری نیاز به استقلال و اصالت در تفکر دارد .

دکترعلی محمد ساجدی در مورد اصالت در تفکر به خبرنگار مهر گفت: اصالت در تفکر به این معنا است که شخصی که صاحب نظریه‎ای و یا مطلب خاصی در حوزه‎ای از حوزه‎های علوم و دانشهای بشری است، مطلب نو و بدیعی آورده باشد یعنی آنچه را که دیگران نگفته باشند ارائه دهد.

استاد گروه فلسفه دانشگاه شیراز در مورد نیاز به تفکر اصیل اظهار داشت: بطور قطع پیشرفت علم در همه حوزه‏های علوم و دانشهای بشری و در هر عصری نیاز به استقلال و اصالت در تفکر دارد یعنی پیش بردن متنهای علم منوط به این است که تفکر جدید و اصیلی ارائه شود.

وی گفت: تفکری جدید است که موضوع آن با آنچه دیگران گفته‏اند یا متفاوت باشد یا تکمیل نظریات آنها باشد. یعنی بنوعی در یک رشته علمی اگر مسئله و معضلی وجود دارد و تا کنون توسط دانشمندان حل نشده باقی مانده است، کسی با نظریه جدیدی سعی کند در رفع آن مشکل بکوشد و آن معضل علمی را حل کند، بطور قطع مرزهای علم را جلو برده است.

ساجدی در مورد شرایط رشد تفکر اصیل نسبت به چند دهه قبل نیز گفت: شرایط رشد تفکر اصیل نسبت به چند دهه قبل فراهم‌تر شده است زیرا ابزارها و متدها و روشهای جدیدی برای تحقیق بوجود آمده یعنی نسبت به چند دهه قبل هرچه جلوتر می‎رویم ابزار تحقیق پیشرفته‎تر می‎شوند مثل همان کارهای نرم‎افزاری و سخت‎افزاری و کارهای دیجیتالی و البته متد و روش تحقیق در علوم  نیز به روز می شوند.

کد خبر 1222827

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha