تقلید صدای آواز پرنده ها با ابداع ابزار ساده لاستیکی

تقلید صدای آواز پرنده ها با ابداع ابزار ساده لاستیکی

محققان آمریکایی موفق به ابداع ابزار لاستیکی ساده ای شده اند که می تواند آوازهای پیچیده پرندگان را شبیه سازی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، صدای پرنده با دمیدن هوا به درون این ابزار که به تارهای صوتی پرنده شباهت دارد تقلید می شود و به نظر می رسد این ابداع با نظریه ای که بر اساس آن پرنده ها برای ایجاد اصوات مشخص به یادگیری کنترلهای نورولوژیکی پیچیده نیاز دارند در تقابل است.

به گفته محققان دانشگاه هاروارد، شیوه ساخت این ابزار بسیار ابتدایی بوده و از دو قطعه لاستیکی تشکیل شده که به یکدیگر متصل شده اند اما برای ایجاد صدا، فاصله ای میان این دو قطعه لاستیکی تعبیه شده است. در کنار هوایی که باعث ایجاد صوت می شود، یک موتور کوچک این دو لایه لاستیکی را به یکدیگر فشرده نگاه می دارد و عملکردی مشابه ماهیچه های درگیر با تارهای صوتی را اجرا می کند.

به گفته محققان از نظر فیزیکی این ابزار تنها یک لایه لاستیکی است و در صورتی که از آن به درستی استفاده کرده و آن را در جهت درستی حرکت دهید، لرزش و ایجاد صوت را آغاز می کند. هدف اصلی این پروژه نیز کنترل و هدایت فرکانسهای ناشی از این لرزشها بوده است.

محققان تا به حال توانسته اند با استفاده از این ابزار آواهای مربوط به پرندگانی از قبیل فنچها و "ویرئوس" ها را تقلید کرده و صداهایی مشابه به صدای فنچهای گورخری که از آواهایی پیچیده تر از دیگر پرندگان برخوردار است، به وجود آورند.

ابداع این ابزار در پی تحقیق بر روی ویژگی های فیزیکی تارهای صوتی به وقوع پیوسته است. این ابزار که به شکلی شگفت انگیز ساده است تا کنون توانسته صدای بسیاری از گونه های پرندگان را شبه سازی و تقلید کند.

آواز پرندگان ساختاری بسیار پیچیده داشته و مملو از هارمونی است و تا به حال موضوع بسیاری از مطالعات علمی بوده است. عصب شناسان طی سالهای مطالعه دریافته بودند پرنده های کوچک حین آموختن آواز از پرندگان بزرگسال تر نیازمند یکسری از تغییرات پیچیده نورولوژیکی خواهند بود تا بتوانند صدای خود را کنترل کنند.

اما محققان هاروارد اعلام کردند نتیجه این مطالعه نشان می دهد با کمک این ابزار می توان صدای آواز پرنده ها را بدون نیاز به مقدار بالایی از کنترل صوتی به راحتی تقلید کرد.

بر اساس گزارش بی بی سی، محققان دیگر در دانشگاه براون در تلاشند با ارائه مدل ریاضی از آواز پرندگان به جستجوی عوامل کلیدی ساخته شدن اصوات پیچیده پرندگان بپردازند.

کد خبر 1222841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha