تحریم عملکرد بهتری برای کشتیرانی رقم زد
به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین داجمر امروز یکشنبه در یک نشست خبری با بیان اینکه تحریمها عملکرد بهتری را برای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران رقم زده است، گفت: کشتی هایی که کشتیرانی جمهوری اسلامی را مشمول تحریم قرار می دهند، به خوبی می دانند این کار بیهوده بوده و عملکرد مناسب تری را برای کشتیرانی رقم می زنند.
محموله غیرمجاز جابهجا نمیکنیم
وی افزود: البته اینکه عنوان میکنند کشتیرانی محموله های غیر مجازی را جابه جا می کند واقعیت ندارد، چرا که شرکتهای کشتیرانی ماموریتی در رابطه با بازرسی کالاها نداشته و این وظیفه به عهده گمرکات است.
مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود: شرکت کشتیرانی این امکان را ندارد که کالاهای تحویلی برای حمل بار را کنترل کند و تنها به اظهار صاحب کالا و مقامات بندری کشور مبدا بسنده می کند.
داجمر تصریح کرد: این ادعا که کشتیرانی در بازرسی کالاهای مورد حمل اقدامی انجام می دهد طبق قواعد بین المللی قانونی، منطقی نیست و تنها تبلیغاتی سوء بر علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه تجارت خارجی است.
به گفته مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها نمی تواند تاثیر زیادی بر افزایش هزینه های این شرکت داشته باشد چرا که اتکای این ناوگان در سوخت برای حمل کالا منابع داخلی نیست و تنها در بخش کوچکی از عملکرد خود به منابع داخلی امیدوار است.
وی ادامه داد: در سالهای بعد از جنگ، کشتیرانی جمهوری اسلامی با تراکم بالای حمل کالا در بنادر مواجه بود اما هم اکنون بسیاری از بنادر ظرفیت خالی است و در حال توسعه هستند. بنابراین پتانسیل مطلوبی برای حمل بار در حوزه تجارت خارجی وجود دارد.
داجمر در مورد کشتی های تحویلی به این ناوگان در سالهای آینده نیز گفت: 40 فروند کشتی جنرال کارگو تا سال 2014 تحویل ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
توقیف کشتی ها
مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی همچنین در خصوص کشتی های توقیفی از ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بنادر دنیا توضیح داد: در حال حاضر 3 کشتی ایرانی علیرغم پرداخت تمامی وامهای دریافتی از بانک فرانسوی همچنان در توقیف به سر می برند که بر این اساس، برای پرداخت این وام دولت پشتیبانی های زیادی را به عمل آورده اما متاسفانه بانک فرانسوی تعطیلات سال جدید میلادی را بهانه کرده و مراحل آزاد سازی کشتی های ایرانی را تا 5 ژانویه به تعویق انداخته است.
وی گفت: کشتی های مذکور با سپرده یک میلیارد دلاری در بانک مرکزی و بیمه از سوی شرکت بیمه معلم تحت پوشش بیمه مسئولیت قرار داشتند اما متاسفانه علیرغم پشتوانه مالی قوی و برخورداری از بیمه بانک مرکزی به تعهدات خود عمل نکرد و دین خود را تبدیل حال کرد.
این مقام مسئول در کشتیرانی خاطر نشان کرد: 2 کشتی دیگر ایران نیز در توقیف بانکهای آلمانی به سر می برند و هم اکنون در مالتا و هنگ کنگ در توقیف هستند که در حال مذاکره برای آزادسازی آنها هستیم. داجمر مبلغ وام دریافتی برای خرید این دو کشتی را کمتر از 300 میلیون دلار عنوان کرد.
وی درباره ضرر و زیان کشتیرانی جمهوری اسلامی بابت هر روز توقف کشتی های خود گفت: برخی بانکهایی که علیرغم توافق طرفین دین خود را به حال تبدیل کرده اند تمایل چندانی به این کار نداشته و تحت فشارهای حکومتهای غربی اقدام به این کار کرده اند که البته ما به دنبال حل و فصل چنین اقداماتی هستیم اما این را هم نمی توانیم از نظر دور کنیم که هر کشتی توقیفی ضرر و زیان زیادی را به ناوگان وارد می آورد. وی ادامه داد: در حال پیگیری برای جبران این ضرر و زیان هستیم.
داجمر درباره واگذاری ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به بخش خصوصی گفت: دولت تنها 20 درصد از سهام این ناوگان را در اختیار دارد و جزء شرکتهای دولتی کامل به حساب نمی آید.
وی همچنین در مورد سفارش ساخت کشتی به شرکتهای داخلی گفت: 2 کشتی سفارشی از سوی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در حال ساخت هستند که یکی از آنها تا 6 ماه آینده تحویل داده می شود.
داجمر همچنین ازتاسیس شرکت مشترکی با ایزو ایکو برای تغییرات و نگهداری کشتی ها اشاره کرد و گفت: شرکت پرشیا هرمز هم اکنون به لحاظ تعمیرات و سرویس های ادواری گردش کار زیادی دارد.
توقف خط کانتینری و جنرال کارگو به اروپا
داجمر همچنین از توقف خط کانتینری و جنرال کارگو به اروپا خبر داد و گفت: خطوط دیگری را برای جبران توقف فعالیت این خط جایگزین کرده و کشتی های خود را در منطقه آسیا و آفریقا بیش از گذشته فعال کرده ایم.
نظر شما