به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه این نشست مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد در ارتباط با شکلگیری سازمان سینمایی گفت: این موضوع باید با معاونت آقای فروزنده یعنی مسئول نیروهای انسانی وزارت ارشاد دنبال شود. سازمان خبرگزاریها، اوقاف و امور خیریه در وزارت ارشاد حضور دارند. هر سازمانی که تشکیل شود باعث میشود امور با سرعت بیشتری پیگیری شود. فکر میکنم این موضوع با جدیت دنبال شود. در حال حاضر ما هفت معاونت داریم که باید تبدیل به پنج معاونت شود این در دستور کار ما قرار دارد. اگر سازمان سینمایی داشته باشیم قطعاً با این پنج معاونت میتوانیم کارها را با سرعت بیشتری دنبال کنیم.
وی در پاسخ به سئوال یکی از خبرگزاریهای خارجی مبنی بر ساخت فیلم "پایاننامه" که درباره حوادث بعد از انتخابات است، گفت: طبیعی است که هنرمندان نمیتوانند درباره اغتشاشات و فتنه سال گذشته بیتفاوت باشند. همه متوجه شدند مردم با حضور گسترده خود در 9 دی این موضوع را ثابت کردند. این موضع مسئله مهمی است که هنرمندان خود را در قبال آن مسئول میدانند.
حسینی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر این خبرنگار درباره تعدد ساخت فیلمهای کمدی افزود: فیلمهای کمدی نیز در کشور ساخته میشود اما باید توجه کنیم که در کنار آنها و به همان اندازه فیلمهای اجماعی تولید میشود نباید نگاه یک سویه داشته باشیم.
وی درباره فعالیت صنفهای سینمایی گفت: ما از همه افکار و اندیشههای مثبت در شورای عالی سینما و در تمام موارد استفاده میکنیم. صنفها نیز باید حمایت کنند و تشکلها باید کار صنفی خود را انجام دهند. افراد خاص نباید دنبال منافع خودشان شوند و وارد حیطه سیاسی نشوند. دولت از یک افق بالاتر کار را دنبال میکند. روابط دولت گسترده است ما با صنفها ارتباط داریم، به آنها توجه میکنیم. حال فرصتی فراهم شده که میتوانیم طرحها را با هم در میان بگذاریم.
وزیر ارشاد درباره ساخت سالنهای سینمایی و دستور کار آن در شورای عالی سینما گفت: همان طور که میدانیم سالنهای سینما برای اکران فیلمها در کشور کم است باید به سمت زیرساختها حرکت کنیم. در سال بیشتر از 30 تا 45 فیلم نمیتواند اکران شود باید سالن بسازیم تا مشکل حل شود. این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.
وی درباره تشکیل شورای عالی هنرهای دیگر گفت: ما شورای هنر را فعال میکنیم. بخشی از این بحثها درباره هنرهای دیگر مطرح شده است. پیش از این جلسه شورای هنر روزهای سه شنبه برگزار میشد ولی همان طور که میدانید سفرهای استانی رئیس جمهوری بیشتر در همین روز برگزار میشود به همین دلیل چند جلسه تشکیل نشده است. ما بحث عمده اعتبارات را مطرح کرده و امیدواریم این اعتبارات سال آینده بیشتر شویم تا انتظاراتی که داریم برآورده کنیم. قطعاً از ابتدای سال این حمایتها جدی صورت میگیرد.
حسینی در پاسخ به سئوال خبرنگار آسوشیتدپرس درباره همکاری مشترک و تولید فیلم با کشورهای دیگر گفت: آئیننامه همکاری با دیگر کشورها کارشناسی شده است در همین زمینه فعالیتهایی صورت گرفته حتی علاقمندی نیز در این زمینه از سمت ما بیشتر است. سینمای ما مبتنی بر سینمای انسانی است ما حتی تولیداتمان را به زبانهای مختلف دوبله میکنیم و بعد در اختیار کشورهای دیگر میگذاریم تا با فرهنگ ما بیشتر آشنا شوند در همین زمینه فیلمهای مشترکی نیز با پاکستان، آذربایجان و لبنان ساختهایم.
وی ادامه داد: طی سفری که همراه با رئیس جمهوری به نیویورک داشتیم با هنرمندانی روبرو شدیم که علاقمند بودند که فعالیت کنند در همین زمینه نیز کارهای مشترکی انجام خواهد شد. آنچه تا کنون بوده باید فعالتر شود و ما این موضوع را مدنظر قرار میدهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ساخت پروژههای فاخر نیز عنوان کرد: سوژه و موضوع آثار فاخر بسیار مهماند و پیامد موثری را خواهد داشت. امسال در اعتبارات برای پروژههای فاخر مبالغی لحاظ شده است و دوستان در معاونت سینمایی سوژهها را مورد بررسی قرار میدهند تا این اعتبارات به آنها تعلق بگیرد.
وی همچنین درباره بحث نظارت، بودجه و بینالمللی شدن سینمای ایران گفت: ایران کشوری فرهنگی است تا نام آن بر زبان میآید هنرمندانی چون سعدی و حافظ را به یاد میآورد. همه انتظار دارند کارهای فرهنگی و هنری فاخری از این کشور ببینند البته خارجیها دنبال موضوعات خاصی هستند اما هنر ما با فطرت انسانی سازگار است و پیام نویی دارد. از این رو کارهای ما مورد استقبال قرار میگیرد. همه سینمای ایران با به عنوان سینمای فاخر میشناسند.
حسینی در ادامه توضیح داد: بر همین اساس پیگیر شدیم تا شخص رئیس جمهوری در جلسات شورا حضور داشته باشند تا بودجه بیشتری به دست آوریم زیرا بودجه فعلی امکان جهش در زمینه سینمای فاخر را فراهم نمیکند. حتی برای ساخت شهرکهای سینمایی ردیف بودجه خاصی در نظر گرفته شده است، بحث نظارت هم ساز و کار خود را دارد همان طور که حمایت میکنیم نقدهایی را نیز بیان میکنیم تا سینما در مسیر قانونی حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: نام بعضی از کارها را نمیتوان فرهنگی گذاشت اگر فردی تخطی کرد نباید انتظار حمایت داشته باشند. ما در حوزه هنر به ندرت اقداماتی در جهت براندازی دیدهایم اما در موارد جزئی نیز نمیتوان از آنها گذشت. بحث نظارت به صورت صدور مجوز در سینمای ایران وجود دارد.
نظر شما