سید مجید موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز عنوان کرد: با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، بخش کشاورزی خوزستان با تقویت بخش خصوصی و هدایت تولید کنندگان در جهت ارتقای بهره وری حرکت خواهد کرد.
وی کاهش هزینه های تولید، تغییر در روشهای اجرایی و افزایش تولید را از جمله مزایای اجرای ایـن طرح ها برشمرد و گفت: طرح هایی که در این راستا در بخش کشاورزی خوزستان اجرا خواهد شد شامل بهینه سازی مصرف سوخت در واحدهای مرغداری، گاوداری، گلخانه ای، جایگزینی تراکتورها و کمباینهای فرسوده، کشاورزی حفاظتی، اصلاح و احیای باغات و بهبود روشهای آبیاری است.
عضو ستاد خشکسالی خوزستان همچنین تصریح کرد: به منظور همکاری با بخش کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان این بخش، قیمت آب به شکل پلکانی تعیین شده اما هنوز نرخ آن اعلام نشده است.
موسوی با بیان اینکه در دنیا به ازای مصرف یک متر مکعب آب، هزار و 500 گرم محصول کشاورزی تولید می شود، اظهارداشت: این سرانه تولید در ایران یک هزار گرم و در خوزستان هزار و 100 گرم است.
وی ادامه داد: این برآورد نشان می دهد 100 گرم محصول کشاورزی بیشتری نسبت به آب مورد استفاده در کشور در خوزستان تولید می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان خاطرنشان کرد: میزان مصرف آب و هدر روی آن در فعالیتهای مختلف تاکنون در استان محاسبه نشده است.
موسوی همچنین عنوان کرد: به منظور کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی 50 درصد از هزینه نصب و راه اندازی سیستم آبیاری تحت فشار به کشاورزان به صورت یارانه ای و بلاعوض و 50 درصد دیگر به صورت تسهیلات پرداخت می شود.
عضو شورای اداری استان خوزستان تاکید کرد: با توجه به پایداری پدیده خشکسالی در استان و ضرورت مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی، اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار یکی از موارد مدیریت منابع آب کشاورزی است که در کاهش اثرات خشکسالی بسیار موثر بوده و سیاست سازمان برای استفاده بهینه از آبهای موجود، تجهیز مزارع و باغات استان به سیستمهای آبیاری تحت فشار است و بر همین اساس سازمان جهاد کشاوری خوزستان از کشاورزانی که اقدام به نصب سیستمهای آبیاری تحت فشار کنند، حمایت مالی می کند.
نظر شما