۱۴ دی ۱۳۸۹، ۹:۲۸

ساینس مانیتور بررسی کرد:

برخورد دوگانه آمریکا با آزادی از مصر تا کلمبیا

برخورد دوگانه آمریکا با آزادی از مصر تا کلمبیا

یک روزنامه غربی در مقاله ای، سیاست واشنگتن در رابطه با آزادیهای سیاسی و اجتماعی در سایر کشورها را دوگانه و به زیان آمریکا دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "کریستین ساینس مانیتور" نوشت : چنانچه واشنگتن در حمایت از آزادیهای مدنی  جدی است، نمی تواند پول مالیات دهندگان آمریکایی را در حمایت از رژیمهای سرکوبگر هزینه کند.

"سارا تریستر" از مسئولین "خانه آزادی " در این مقاله می نویسد: از مصر تا کلمبیا کشورهایی هستند که با آمریکا رابطه خوبی دارند در همین حال به سرکوب سازمانهای غیر دولتی و ناظران حقوق بشر ادامه می دهند. بنابراین آمریکا نمی تواند با حمایتهای مالی از این رژیمها سیاست دوگانه ای را برای حمایت از آزادی در دیگر کشورها برگزیند. چرا که این دوگانگی نه تنها برای سازمانهای غیر دولتی، بلکه برای دولت و شهروندان آمریکایی نیز اقدام نامناسبی است. 

نویسنده می افزاید: سازمانهای غیر دولتی اغلب چشم و گوش و ناظر بر اقدامات دولتها هستند و کارهایی که در سطح بین المللی انجام می دهند به نفع آمریکاست. اما این روزها کار و فعالیت این سازمانها به ویژه در زمینه های حقوق بشر، آزادیهای مذهبی و اقدامات خیرخواهانه با مشکلات فراوانی روبرو شده است. چرا که بیشتر دولتها امکانات این سازمانها را برای فعالیت آزادانه محدود کرده اند.

متاسفانه دولت آمریکا با حمایت از بسیاری از این دولتها که آزادیهای اجتماعی را سرکوب می کنند پیام اشتباهی را به دنیا می دهد. از این رو این پیام دردآور نشانه ای از سیاست منافقانه آمریکاست که بر بسیاری از گروههای فعال حقوق بشری تاثیر منفی گذاشته است. 

دراین مطلب آمده است : بنابراین نوشتار اخیرا" دولتهایی که روابط نزدیک با واشنگتن دارند اقدامات سرکوبگرانه خود علیه سازمانهای غیر دولتی در کشورشان را تشدید کرده اند و درعین حال نیز با بهانه های توجیهی از جمله مقابله با اختلاس و فساد مالی و عملیات تروریستی، این اقدامات را  ضروری می دانند، اما این بهانه ها دیگر رنگی ندارند. 

دولت روسیه در سال 2006 مقرراتی را برای کنترل این سازمانها تصویب کرد و اکنون کشورهایی از جمله مصر، اتیوپی و یمن نیز اقدام مشابهی را انجام داده اند. در ماه ژوئیه هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا سخنرانی مهمی را در حمایت از آزادیهای فردی و اجتماعی در دیگر کشورها ارائه کرد، اما حرف و عمل آمریکا با هم تفاوت دارد. دولت اتیوپی سالانه 500 میلیون دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت می کند. درحالی که این کشور تمام سازمانهای غیر دولتی و ناظر حقوق بشر را تعطیل کرده است. 

این مقاله می افزاید : در مصر بیش از هر زمان دیگر گروهها و سازمانهای غیر دولتی تحت فشار قرار دارند و دولت مبارک حتی برگزاری جلسات سازمانهای غیر دولتی را ممنوع کرده و اعضای آن را دستگیر کرده است. درحالی که کنگره آمریکا در سال آینده قرار است 1/5 میلیارد دلار به مصر کمک کند. دولت یمن سالانه 100 میلیون دلار از آمریکا کمک می گیرد. در حالی که سازمانهای غیر دولتی در این کشور به طور کلی تعطیل شده اند. 

این مقاله در ادامه با تشریح وضعیت نامناسب سازمانهای غیر دولتی در برخی دیگر از کشورهای آسیایی و آفریقایی از دولت آمریکا می خواهد تا ارسال کمکهای خود به این رژیمها را در هماهنگی با رفع محدودیتهای سازمانهای غیر دولتی انجام دهد. 

کد خبر 1224312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha