علی محرر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر گیلان و مازندران 32 هزار هکتار باغ چای دارند که براساس آمارهای سازمان چای کشور50 درصد آنها بیش از 50 سال عمر دارند.
وی با اعلام اینکه عمر مفید بوته های چای50 سال است و پس از آن برگ دهی و کیفیت برگ تولیدی آنها کاهش می یابد، اظهارداشت: هم اکنون 50 درصد باغهای چای ایران نیاز به نوسازی دارند یعنی بوته های قدیمی باید ریشه کن و به جای آنها بوته های جدید کاشته شود.
رئیس سازمان چای کشورگفت: بقیه 50 درصد باغهای چای گیلان و مازندران که عمرآنها زیر50 سال است باید اصلاح و بهسازی شوند چرا که توان برگ دهی بوته های چای پس ازهرس، بیشترمی شود.
وی درادامه با اشاره به نقش نوسازی و بهسازی باغهای چای در افزایش کمی و کیفی تولید این محصول خاطرنشان کرد: با این اقدام توان تولید برگ سبز چای تا 30 درصد افزایش می یابد و کیفیت این محصول نیز چند برابر می شود.
4800 میلیارد ریال برای نوسازی باغهای چای شمال نیاز است
محرر با تاکید بر اینکه تسریع در روند اختصاص بودجه از الزامات فرآیند نوسازی و بهسازی باغهای چای است، افزود: برای نوسازی یا ریشه کنی بوته های قدیمی در 50 درصد ازباغهای چای گیلان و مازندران که عمرآنها بیش از 50 سال است به چهار هزار و800 میلیارد ریال اعتبار نیازاست و برای بهسازی وهرس باغهای چای شمال نیز باید 400 میلیارد ریال اعتباردرنظرگرفته شود.
وی یادآورشد: پارسال فقط 50 میلیارد ریال برای بهسازی باغهای چای اختصاص یافت و امسال نیز 100 میلیارد ریال برای این منظور در نظر گرفته شده است.
نظر شما