غلامرضا خانکشی پوردر گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه "خرید تضمینی" راهی برای ساماندهی بخشی از مشکلات بازار برنج است، افزود: بحث خرید تضمینی محصولات کشاورزی زمانی مطرح می شود که محصولی به صورت عادی با قیمت مناسب در بازار به فروش نرسد.
وی با عنوان اینکه دولت با این اقدام از تولید کنندگان این نوع محصولات حمایت می کند، اظهارداشت: نتیجه این راهکار ثبات بازار و اطمینان کشاورزان برای استمرار تولید است چند سالی است که دولت این سیاست را در زمینه برنج کیفی گیلان نیز به مرحله اجرا در آورده است.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: خرید تضمینی یک قیمت کف است یعنی قیمتی است که به کشاورزان این امنیت خاطر را می دهد که چنانچه به هر دلیلی بازار شرایطی داشته باشد که در آن شرایط نتواند محصول خود را به قیمت مناسب عرضه کند یعنی قیمتی که هزینه تمام شده آن با یک درصدی سود بطور مشخص ازسوی دولت قابل خرید است، برایش تامین می شود.
وی خاطر نشان کرد: چنانچه بازار در شرایطی قرارگیرد که قیمتها بخواهد به نحوی افزایش یابد که باعث اختلال در بازار شود، دولت می تواند با عرضه این محصول خریداری شده بازار را کنترل و جلوی نوسانات بی رویه بازار را بگیرد.
خانکشی پور افزود: اکنون نوسانات بی رویه خود مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت طی چند سال گذشته افزایش بی رویه قیمت برنج منجر به واردات بی رویه شد در نتیجه چنانچه دولت بتواند با خرید تضمینی محصول کافی را در انبار داشته باشد، مانع از نوسانات بازار می شود.
وی در ادامه خرید تضمینی را در تولید "محصول هدف" موثر دانست و یادآورشد: دولت همواره می تواند از طریق خرید تضمینی برنج، کشاورزان را راغب کند محصولاتی خاصی که بیشتر مورد نیازکشور هستند، کشت کنند مثل ارقام پر محصول که می توانند قوت اکثریت مردم را تامین کند.
نظر شما