سیدعباس موسویان در گفتگو با مهر در مورد اوراق و ابزارهای جدیدی که برای کمک به بازار سرمایه کشور در کمیته فقهی تخصصی بورس به تصویب رسیده است، گفت: در کمیته فقهی سازمان بورس افزودن بر سهام، حق تقدم سهام و اوراق مشارکت که از قبل رایج بوده است، در دو سال گذشته برای تکمیل و تقویت بازار سرمایه تعدادی اوراق بهادار دیگری تعریف شده است.
دبیر کمیته فقهی تخصصی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این اوراق جدید از نظر شرعی تائید شده اند و آئین نامه ها و مقررات آن در حال تدوین و نهایی شدن است، از ورود این اوراق جدید به بازار سرمایه کشور به زودی خبرداد و گفت: این اوراق به "صکوک" یا ابزارهای مالی - اسلامی معروف هستند.
8 اوراق جدید
وی مهمترین این اوراق که در کمیته فقهی تعریف شده اند و به زودی وارد بازار می شوند را اوراق بهادار اجاره، اوراق بهادار مرابهه، اوراق بهادار استصناع، اوراق بهادار جعاله، اوراق بهادار رهنی، اوراق مضارعه، اوراق مساقات و اوراق مضاربه عنوان کرد.
به گفته موسویان این اوراق از یک سو به سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری اموال و وجوه نقد خود را دارند و از طرف دیگر به افرادی که به دنبال تامین مالی پروژه های مالی خود هستند، کمک می کند.
وی با بیان اینکه برخی از این اوراق مانند اوراق اجاره، استصناع و مرابهه دارای سود ثابت و معین و برخی دیگر مانند اوراق مضاربه، مضارعه و مساقات دارای سود متغیر هستند، تصریح کرد: بر این اساس برای اینکه بازار بتواند متناسب با شرایط و ودایع سپرده گذاران و سلیقه های صاحبان وجوه، ابزارهای مالی مناسب را عرضه کند، سازمان بورس اقدام به طراحی این ابزارها کرد.
فیوچرز و آپشن
دبیر کمیته فقهی تخصصی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص دو نوع ابزار دیگر تحت عنوان ابزار معاملات آتی یا فیوچرز و معاملات آپشن یا اختیار معامله عنوان کرد: همواره بنگاههای اقتصادی در فعالیتهای خود با ریسکها و مخاطراتی مواجه هستند و برای مدیریت ریسک و پوشش این مخاطرات به ابزارهایی نیاز دارند که شورای فقهی بورس در این راستا با قراردادهای آتی و قراردادهای اختیار معامله موافقت کرده بود.
موسویان عنوان کرد: این دو ابزار یکسال به صورت آزمایشی در بازار اوراق بهادار و بورس کالا مورد استفاده قرار گرفتند و از سال آینده به صورت گسترده عرضه خواهند شد.
نظر شما