احمد نخعی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: تولیدکنندگان پسماندهای ویژه ملزم به کاهش مقدار و یا شدت آلودگی پسماندهای خود هستند.
وی از جمله تولیدکنندگان پسماندهای ویژه به واحدهای تصفیه روغن، واحدهای تولید کلر و جیوه و واحدهای تولید روی به روش انحلال در اسید اشاره کرد و افزود: تمامی تولیدکنندگان، واردکنندگان و توزیع کنندگان کالا و مواد باید مشخصات مقدار و نحوه مدیریت پسماند ویژه خود را به شرح مندرج در اظهارنامه به سازمان و دستگاه ذیربط ارائه نمایند.
وی تخلیه کردن پسماندهای ویژه در اماکن غیرمجاز را جرم تلقی کرد و ادامه داد: سوزاندن پسماند در محیط آزاد و یا در زباله سوزهای غیراستاندارد ممنوع است و این اقدام باید توسط سازمان بازیافت در محلهای مشخص انجام شود.
نخعی با اشاره به اینکه مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه در حریم شهر برعهده شهرداریها است، ادامه داد: تولیدکنندگان، وارد کنندگان و کسانی که مسئولیت بستهبندی مواد و محصولاتی که پسماندهای ویژه را ایجاد میکنند از جمله سموم و کودهای شیمیایی، باید نحوه استفاده، نگهداری، حمل و نقل و دفع پسماندهای حاصل از مصرف و نیز اشیا و مواد آلوده شده به آنها را پس از تایید مراجع ذیربط بر روی بسته بندی درج کنند.
نخعی خاطرنشان کرد: تمامی مراکز تولیدکننده پسماندهای ویژه باید نسبت به جداسازی این پسماندها از پسماندهای عادی، در محل تولید اقدام کنند.
وی افزود: همچنین برابر ماده 9 قانون مدیریت پسماند تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که اقدام به اجرای عملیات ساختمانی و عمرانی از هر نوع در سطح شهر، روستا و بخش میکنند، باید مقررات و شیو هنامههای مربوط در خصوص جداسازی، ذخیره و انتقال نخالههای ساختمانی را رعایت کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهری شهرداری کرمان افزود: خودروهای تخلیه کننده پسماند در امکان غیرمجاز، طبق ماده 20قانون مدیریت پسماندها یک تا 10 هفته توقیف میشوند و در صورتیکه محل تخلیه معابر عمومی شهری و بین شهری باشد، مدت بیشتری توقیف می شوند.
نظر شما