۳۱ تیر ۱۳۸۲، ۱۱:۴۶

كارشناس بهزيستي شرق تهران :

موانع حقوقي ، پيگيري كودك آزاري را دشوار مي كند

موانع حقوقي  ، پيگيري كودك آزاري را دشوار مي كند

برخي از موانع حقوقي موجود ، حمايت و پيگيري از كودكان آزار ديده را با سختي مواجه كرده و مددكاران ما در بسياري از موارد علي رغم مشاهده موارد كودك آزاري مداخله اي نمي توانند انجام دهند .

يك كارشناس مركز مداخله در بحران بهزيستي شرق تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب گفت : متاسفانه برخي از موانع حقوقي موجود امكان دخالت مستقيم و حمايت از كودك آزار ديده را ازما گرفته است و در بسياري  موارد ، مددكاران  به رغم مشاهده موارد كودك آزاري در يك خانواده عملا هيچ كاري نمي توانند انجام دهند.

 محسن خالدي   گفت :   در حاليكه بايد در اين گونه موارد  مراكز مداخله در بحران بهزيستي  به حدي توانايي داشته باشند كه در صورت مشاهده موارد خاص و عدم صلاحيت والدين ،  نگهداري  كودك آزار ديده را  به بهزيستي واگذار كنند . 

 وي با اشاره به روند دست و پاگير رسيدگي به وضعيت كودكان آزار ديده افزود : مسوولان كلانتري ها  پس از ارجاع پرونده به كلانتري  از ما شاهد مي خواهند و به جاي اينكه خود مساله را پي گيري كنند ، مراجعه به پزشكي قانوني را نيز به عهده بهزيستي يا والدين كودك مي گذارند .

وي  گفت  : به منظور كاهش بدرفتاري و آزارنسبت به  كودكان و حمايت از آنان دربرابر آسيبهاي اجتماعي   طرحي  توسط معاونت اجتماعي و دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان  بهزيستي از بهمن ماه سال گذشته در تهران و4 كشور به صورت آزمايشي اجرا شد كه بر اساس آن اين مركز به صورت 24 ساعته آماده دريافت گزارش هاي مردمي  در زمينه كودك آزاري است و به صورت مشاوره تلفني ، ارجاع به مراكز مداخله در بحران و طرح شكايت در مراجع قضايي خدمات خود را عرضه مي كند .

 اين كارشناس  در مورد نحوه رسيدگي به موارد كودك آزاري در اين مركز گفت : در تماسي كه با مركز گرفته مي شود ، ابتدا نشاني محل سكونت و تلفن مورد مشكوك به كودك آزاري را گرفته و پس از آن اطمينان از صحت اين ادعا  مددكاران بخش براي بررسي موضوع به محل  فرستاده مي شوند  و  در صورت همكاري خانواده كودك ، مددكاران از محل زندگي كودك  بازديد كرده و با خود كودك نيز صحبت مي كنند ، اما در صورت مخالفت و عدم همكاري ادامه كاربه نيروي انتظامي واگذار شده  و از طريق قانوني روند تحقيقات  ادامه مي يابد .

.وي در ادامه گفت :  در مواردي  با تشخيص مددكاران در صورتي كه نياز باشد كودك را از خانواده جدا كرده و براي نگهداري موقت به مراكز بهزيستي واگذار مي كنند كه در طول اين مدت  والدين آزار رسان  تحت مشاوره روانشناسي قرار مي گيرند ، تا اين معضل به مرور در خانواده از بين برود .

كارشناس مركز مداخله در بحران شرق تهران افزود : تا اسفند ماه سال 81 ، تعداد 14 مورد كودك آزاري به اين مركزگزارش شد و در 3 ماهه اول سال 82 نيز 20 مورد به اين مركز ارجاع شده است كه بيشتر آزار كودكان از نوع جسمي بوده كه علاوه بر آسيب به جسم كودكان ، باعث افت تحصيلي  ، اضطراب ، افسردگي و اختلالات شديد عاطفي در آنها نيز شده است .

  

 

 

 

کد خبر 12262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha