علیرضا ضیغمی در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز شمارش معکوس برای بهره برداری از فاز اول پروژه بنزین سازی پالایشگاه نفت آبادان، گفت: بر اساس برنامه زمان بندی این پروژه بهمن ماه امسال به طور رسمی در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه هم اکنون عملیات اجرای این طرح از 97 درصد پیشرفت برخوردار است، تصریح کرد: با بهره برداری از این پروژه بنزین سازی در مجموع حدود 6 میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین ایران اضافه می شود.
وی حجم سرمایه گذاری برای راه اندازی طرح بنزین سازی و نیروگاه جانبی پالایشگاه نفت آبادان را حدود 820 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: برای راه اندازی پروژه بنزین سازی این واحد پالایشگاهی حدود 570 میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده است.
این عضو ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت همچنین از راه اندازی نیروگاه 210 مگاواتی پالایشگاه نفت آبادان خبر داد و یادآور شد: برای ساخت و اجرای این پروژه نیروگاهی هم حدود 250 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه با بهره برداری از طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان تولید بنزین از صنایع پتروشیمی به حداق کاهش می یابد، تبیین کرد: یکی از ویژگی های راه اندازی این طرح بنزینی جلو افتادگی در زمان راه اندازی و بهره برداری آن اعلام کرد.
ضیغمی با یادآوری اینکه پیشتر قرار بود پروژه بنزین سازی پالایشگاه نفت آبادان اوایل سال 1390 راه اندازی شود، بیان کرد: اما با افزایش تحریم و فشارهای بین المللی روند ساخت و راه اندازی این طرح شتاب گرفته و از این رو فاز اول آن بهمن ماه سالجاری در مدار تولید قرار می گیرد.
به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه فاز سوم پالایشگاه نفت آبادان علاوه بر تولید بنزین سوپر با عدد اکتان 93، تولید روزانه 250 تن پروپیلن، 330 تن خوراک گازی صنایع پتروشیمی و یکصد تن گوگرد است.
با اجرا و تکمیل این طرح ظرفیت تولید فرآوردههای نفتی در قدیمیترین پالایشگاه نفت خاورمیانه 45 هزار بشکه به ظرفیت فعلی آن که حدود 430 هزار بشکه است، افزوده خواهد شد.
اما یکی از ویژگیهای این طرح پایین دستی صنعت نفت استفاده از آخرین تکنولوژیهای پالایش نفت خام است به طوری که در طرح توسعهی فاز سوم پالایشگاه نفت آبادان از لیسانس اکسنس فرانسه و سایمون کاروس، استارت کمپانی، یو.او.پی و اس.دبلیو (همگی از انگلستان) و شرکت انگلیسی و هلندی شل استفاده شده است.
همچنین این پروژه پالایشگاهی از هفت واحد اصلی شامل آلکیلاسیون، اف.سی.سی.یو، بازیافت اسید، ایزومریلازیسیون، سولفورزدایی، بازیافت گوگرد و آمین و دو واحد فرعی تفکیک پروپیلن و تصفیه بنزین کتکراکر تشکیل شده است.
براساس برنامه زمان بندی، قرار است به زودی در مرحله اول پیش راه اندازی و راهاندازی سرویسهای یوتیلیتی و سپس واحدهای فرآیندی و جانبی برای بهرهبرداری نهایی از این پروژه آغاز شود.
تولید محصولاتی با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپایی، کاهش آثار زیست محیطی، افزایش عدد اکتان، کاهش میزان گوگرد موجود در فرآوردههای نفتی و افزایش ظرفیت تامین خوراک صنایع پتروشیمی از دیگر ویژگیهای این طرح ملی به شمار میرود.
نظر شما