امین الله تقوی مطلق در گفتگو با مهر درباره مشکلاتی در روزهای ابتدایی اعلام سهمیه سوخت شناورهای صیادی برخی از شناورها با مشکلای روبروشده بودند گفت: سهمیه سوخت شناورها از سوی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت روزانه 700 هزار لیتر تعیین شده است اما یک بخش دیگر هم از سهمیه استانها به این شناورها اختصاص داده می شود، ضمن آنکه مقرر شده است که با هماهنگی ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت پس از گذشت یک دوره، مشکلات بررسی شده و سهمیه مورد نیاز این بخش تامین شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون در تامین سوخت شناورها مشکلی نداریم، افزود: فقط کمی در خوزستان برای سهمیه ها نگرانی وجود دارد که دولت سعی دارد مشکلات آنها را حل کند.
سرپرست سازمان شیلات درباره سهمیه سوخت شناورها در استان خوزستان گفت: در ابتدا سهمیه 122 هزار لیتر در روز و 3 میلیون و 660 هزار لیتر در ماه برای آنها در نظر گرفته شده بود که با تصمیمات جدید، سهمیه آنها ماهانه 5 میلیون و 600 هزار لیتر و روزانه 186 هزار لیتر پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه دولت در نظر دارد با بهینه سازی مصرف سوخت بین 10 تا 20 درصد سوخت مصرفی کاهش یابد، تصریح کرد: باید با اصلاح موتور شناورها مصرف سوخت بهینه شود، زیرا تا کنون سوخت با قیمت خیلی کمی در اختیار شناورها قرار می گرفته، ضمن آنکه قیمت 150 تومانی هم یارانه ای است.
تقوی مطلق با بیان اینکه دولت قول داده است که در صورت بروز مشکل در بخش تولید، آن را حل کند افزود: در ابتدا یک عدم شفافیت برای سهمیه سوخت شناورها وجود داشت و ما اعلام کرده بودیم که سهمیه 10 میلیون لیتر بخش کشاورزی جوابگوی این بخش نیست و نیاز شناورها روزانه یک میلیون لیتر است.
قیمت آبزیان افزایش نمی یابد
سرپرست سازمان شیلات در خصوص تاثیر قیمت سوخت بر قیمت آبزیان گفت: به طور حتم تاثیر دارد اما قایقهای صیادی هزینه زیادی ندارند و فقط همان هزینه سوخت به آنها اضافه شده است؛ بنابراین پیش بینی می شود که قیمتها افزایش زیادی نداشته باشند.
تسهیلات ویژه برای قایقها و لنجهای صیادی
وی درباره بسته های حمایتی این بخش در زمان اجرای هدفمندی یارانه ها گفت: اعتبارات هزینه ای برای این بخش درنظر گرفته شده است که براین اساس، قایق 500 هزار تومان، لنج 3 تا 20 تنی حدود یک میلیون تومان، لنج 20 تا 50 تنی یک میلیون و 500 هزار تومان و لنج بالای 50 تن 2 میلیون تومان وام دریافت می کند که این تسهیلات بدون وثیقه با سود 4 درصد و بازپرداحت 3ساله خواهد بود.
نوع حمل و نقل صیادی | مبلغ تسهیلات قرض الحسنه |
قایق | 500 هزار تومان |
لنج 3 تا 20 تنی | یک میلیون تومان |
لنج 20 تا 50 تنی | یک میلیون و 500 هزار تومان |
لنج بالای 50 تن | 2 میلیون تومان |
تقوی مطلق با بیان اینکه اجرای این بسته ها تا آخر ماه اجرایی می شود، گفت: اعتباری در حدود 9 میلیارد تومان برای این بسته ها درنظر گرفته شده است که به بیش از 3 هزار لنچ و 8 هزار قایق پرداخت می شود.
ساخت پایانه آبزیان در تهران، شیراز و رشت
سرپرست سازمان شیلات با اشاره به پروژه ساخت پایانه آبزیان در تهران گفت: ساخت پایانه آبزیان علاوه بر تهران در شیراز و رشت هم افتتاح می شود تا هر تعاونی به شکل مستقیم محصولات خود را در حراج به خریداران بفروشد.
وی به راه اندازی کارگزاری میگو و سامانه کدرهگیری اشاره کرد و افزود: در گذشته واسطه ها میگو را از تولید کنندگان خریداری می کردند و پس از گذشت چندین ماه پول آن را می پرداختند و یا گاهی اصلا پولی هم به تولید کننده نمی دادند؛ به همین دلیل کارگزاری میگو را راه اندازی کردیم و کد رهگیری بهرای خریداران در نظر گرفتیم.
تقوی مطلق تصریح کرد: خریداران با چندین پرورش دهنده میگو قرارداد بستند و الان بیش از هزار تن میگو دربازارهای تهران، اصفهان و شیراز به صورت تازه در بازار عرضه می شود و واسطه ها فقط 4 درصد سود دریافت می کنند، ضمن آنکه در یک هفته باید پول تولید کنندگان را بپردازند.
وی ادامه داد: با این روش از عرضه میگوی فریز شده به جای تازه در بازار جلوگیری می شود و علاوه برآن از سودهای غیر معقول واسطه گری هم جلوگیری می شود، براساس محاسبات انجام شده در ماهی قزل آلا 800 تا یکهزار و 600 تومان از قیمت تمام شده به جیب واسطه می رود که این درست نیست و آنها تنها باید 4 تا 5 درصد سود داشته باشند.
تقوی مطلق افزود: با اجرای این روش، 9 درصد از 21 درصد هزینه پرورش دهنده گان میگو کم شد و علاوه برآن هر کیلویی 1100 تومان سود بیشتری به دست آوردند.
تقوی مطلق با بیان اینکه جریمه دیرکرد تسهیلات پرورش دهندگان میگو بیش از 115 میلیارد تومان است، گفت: به دنبال اعتبارات از دولت برای بخشی که با مشکل جریمه دیرکرد دارند، هستیم که مشکل تولید کننده های استان خوزستان تقریبا حل شده است اما برای استانهای دیگر به دنبال این هستیم تا در بودجه سال آینده، جریمه دیرکرد تسهیلات آنها درنظر گرفته شود.
نظر شما