۱۸ دی ۱۳۸۹، ۱۳:۰۴

اولادی در گفتگو با مهر:

سهام دولت در 2 طرح بین‌المللی پتروشیمی واگذار شد

سهام دولت در 2 طرح بین‌المللی پتروشیمی واگذار شد

مدیر برنامه ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اولویت بندی برای ساخت سه طرح پتروشیمی با مشارکت خارجی، از واگذاری سهم دولت در 2 طرح بین‌المللی پتروشیمی به بانک صادرات خبر داد.

رمضان اولادی در گفتگو با مهر با بیان اینکه هم اکنون اجرای طرحهای با مشارکت خارجی صنعت پتروشیمی اولویت بندی شده است، گفت: تاکنون قراردادهای ساخت واحدهای پتروشیمی ونیران (مشارکت ایران- ونزوئلا)، هرمز (مشارکت ایران- عمان) و هنگام (مشارکت ایران- اندونزی) امضا شده است.

وی یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرای این پروژه های بین المللی را تعیین فرمول قیمت گذاری فروش خوراک به صنایع پتروشیمی اعلام کرد و افزود: با تعیین تکلیف قیمت خوراک، این طرحها قابلیت اجرایی پیدا می کنند.
 
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین با اشاره به امضای تفاهم نامه هایی با شرکتهای پکتیم ترکیه و یوروکیم سنگاپور برای اجرای دو طرح تولید متانول، یادآور شد: اخیرا شرکت ملی صنایع پتروشیمی سهم خود را در این دو پروژه به شرکت انرژی سپهر (بانک صادرات) واگذار کرده است.
 
عبدالحسین بیات معاون وزیر نفت مرداد ماه امسال درباره ساخت واحدهای مشترک پتروشیمی با بیان اینکه تاکنون مناقصات برخی انتخاب پیمانکاران این پروژه برگزار شده است، به مهر گفته بود: در حال حاضر هماهنگی مسائل حقوقی، مباحث مالیاتی و تعیین قیمت خوراک به عنوان برخی از کارهای در دست اقدام برای نهایی شدن اجرای این طرح مشترک متانول در حال پیگیری است.
 
به گزارش مهر، ارزش این سرمایه گذاری مشترک پتروشیمی ایران و ونزوئلا حدود 500 میلیون دلار برآورد می شود که به اعتقاد کارشناسان در کنار وجود اختلافات حقوقی و قراردادی، نامشخص بودن نرخ فروش خوراک هم یکی از دلایل این تاخیر به شمار می رود.
 
در حال حاضر برای ایجاد یک میلیون و 650 هزار تن ظرفیت مشترک پتروشیمی شرکت مشترک ایران و ونزوئلا "ونیران" تاسیس شده است.
 
پیش بینی می شود در این پروژه شرکت پتروشیمی بین الملل ایران 49 درصد، سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی یک درصد، پکیون ونزوئلا 49 درصد و شرکت سرمایه گذاری ونزوئلا (آی.پی.اچ.ال) یک درصد سهم داشته باشند.
 
هدف از اجرای مجتمع پتروشیمی هنگام (واحد اوره و آمونیاک) با مشارکت 50 درصدی شرکت پوسری اندونزی تولید سالانه یکهزار و 150 تن محصول پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.
 
مجتمع پتروشیمی هرمز هم با مشارکت 50 درصدی شرکت نفت عمان برای تولید سالانه یکهزار و 150 تن اوره و آمونیاک در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته خواهد شد.
کد خبر 1226776

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha