بهرام افشارزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری اینکه بودجه کمیته ملی المپیک برای سال جاری 20 میلیارد تومان بود، اظهارداشت: از این رقم مبلغ یک میلیارد تومان باقی مانده است که هنوز دریافت نکردهایم و به خاطر همین مسئله دستمان برای انجام خیلی از کارها بسته شده است.
وی تصریح کرد: البته 19 میلیارد تومانی که به حسابمان واریز شد پس از برو و بیاهای بسیار و رایزنیها و نامهنگاریهای مداوم دریافت کردیم. در آخرین روزها و کمترین زمان باقی مانده به بازیهای آسیایی گوانگجو بود که بودجه کمیته ملی المپیک واریز شد به خاطر همین مسئله خون دلهای بسیار خوردیم و روزهای پراسترس زیادی را سپری کردیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه از مدتها پیش درخواست پرداخت یک میلیارد تومان بودجه باقی مانده را دادیم، ادامه داد: دو ماه به پایان سال باقی مانده است اما هنوز بودجه دریافتی کمیته ملی المپیک کامل نشده است. به نظر میرسد باید خود را برای تکرار روزها و ماههای پیش از گوانگجو آماده کنیم درحالیکه این به صلاح نیست!
افشارزاده در پیش بودن مسابقات انتخابی بسیاری از رشتهها برای کسب سهمیه المپیک را دلیل نیاز مبرم کمیته ملی المپیک به یک میلیارد تومان بودجه باقی مانده سال جاری عنوان کرد و در این زمینه توضیح داد.
وی گفت: رقابتهای انتخابی بسیاری از رشتهها برای بازیهای المپیک لندن فروردین یا ماههای ابتدایی سال آینده برگزار میشود. بنابراین بهترین زمان برای آمادهسازی ورزشکاران این رشتهها همین دو ماه باقی مانده سال جاری است در حالیکه هیچ بودجهای برای آماده سازی تیمها در اختیار نداریم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک یادآور شد: ورزش ایران طی فروردینماه حداقل 10 اعزام برون مرزی دارد. بسیاری از ورزشکاران از همین روزها برنامههای آماده سازی خود را آغاز میکنند. مثل احسان حدادی که باید به آفریقا برود. به همین دلیل نیاز داریم هرچه زودتر بودجه باقی مانده پرداخت شود.
افشارزاده با تاکید بر اینکه 568 روز تا بازیهای المپیک لندن باقی مانده است، اظهارداشت: زمان منتظر ما و تامین هزینهها نمیماند. زمان میگذرد در حالیکه کمیته ملی المپیک با وجود برنامه ریزیهای زیادی که برای حضور در این بازیها و کسب سهمیههای آن انجام داده است همچنان درگیر دریافت بودجه باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه کمیته ملی المپیک برای سال آینده درخواست 82 میلیارد تومان بودجه داده است، خاطرنشان کرد: این بودجه متعلق به همه فدراسیونهاست. البته فاکتورهایی مانند شانس کسب سهمیه و مدالآوری اولویت است. در رشتههایی مانند کشتی، تکواندو، وزنه برداری، تیراندازی، بوکس و دوومیدانی احتمال کسب سهمیه بسیار زیاد است و از همین حالا از آنها حمایت میکنیم.
دبیر کل کمیته ملی المپیک افزود: مدال آوری برخی رشتهها هم تقریبا قطعی است. مثلا کشتی پس از برو و بیاهای بسیار برای کسب سهمیه باید اعزامهای مختلفی را هم تجربه کند تا بتواند توقعات برای مدال آوری را برآورده کند. همه اینها پول نیاز دارد. با دست خالی نمیتوان کاری کرد.
افشارزاده با یادآوری اینکه برای بازیهای المپیک پکن ورزش ایران 55 سهمیه از 13 فدراسیون به دست آورد، گفت: برای المپیک آتی تا به امروز یک سهمیه از تیراندازی گرفتهایم و به سهمیه رشتههایی مانند دوومیدانی هم اطمینان داریم. پیش بینی میکنیم تعداد ورزشکاران المپیکی ایران برای سال 2012 بیشتر از 2008 شود اما این امر نیازمند بودجه کافی و البته به موقع است.
دبیر کل کمیته ملی المپیک در پاسخ به پرسش پایانی خبرنگار مهر که "در حال حاضر فعالیتهای این کمیته چگونه پیش میرود؟"، گفت: به هر حال برنامههای زیادی داریم که نمیتوانستیم اجرای آنها را نادیده بگیریم. مکانهایی مانند آکادمی که در اختیار خودمان است. با برخی نهادها مانند شرکتهای هواپیمایی به صورت دوستانه و با تعهد همکاریمان را ادامه میدهیم. در کل اینکه با تعهد کارمان پیش میرود اما این هم تا حدی امکان پذیراست. از حد که بگذرد دیگر کاری نمیتوان کرد.
نظر شما