مدير كل بخش اروپا و آمريكاي مركز مطالعات و تحقيقات شوراي امنيت ملي با اشاره به شرايط اقتصادي آمريكا گفت: كسري بودجه بالاي 450 ميليارد دلاري كه رقمي كم سابقه در اقتصاد آمريكا تا به امروز است در كنار افزايش بودجه نظامي ، معضل بيكاري، تلاش دولت براي كم كردن ماليات، كاهش تمايل مصرف كنندگان به خريد كالاهاي آمريكايي و ضرورت سرمايه گذاري اين كشور در عراق پس از حمله نظامي به آن موجب پديد آمدن يك وضعيت خاص براي اين ابر قدرت در سطح وسيع شده است.
جواد وعيدي گفت: البته اين موارد نه به معناي سقوط اقتصادي بلكه مي تواند نشان از ركود اقتصادي حاكم بر آمريكا باشد.
اين استاد دانشگاه ، اقتصاد آمريكا را عجين شده با سياست خارجي آن دانست و افزود: اين كشور در جهان بويژه در خاور ميانه با افت شديد تمايل مسلمانان براي خريد محصولات آمريكايي و نيز ترس از فعاليت هاي تروريستي گروه هايي مانند القاعده روبرواست.
به گفته وي، علاوه بر ركود اقتصادي حاكم بر آمريكا، مساله عراق نيز مي تواند موجب شكست بوش در انتخابات آينده رياست جمهوري اين كشور باشد چرا كه با تضعيف اقتصاد اين كشور، سياست داخلي و خارجي نيز متاثر شده و سبب بروز پارامترهاي جديدي در سطح بين الملل براي اين كشور خواهد شد و با نزديك شدن به زمان انتخابات آمريكا ، شرايط ركود اقتصادي نه تنها تشديد بلكه به صورت شفاف تري نمايان مي شود.
وعيدي ، اقتصاد آمريكا را عاملي براي تغيير هژموني اين كشور درسطح جهاني خواند و خاطر نشان كرد: با وجود اين ركود حاكم بر اقتصاد آمريكا ، اين كشور همچنان از نظر قدرت اقتصادي در راس 14 كشور برتر اقتصادي قرار دارد كه ناشي از جهش فناوري در اين كشوراست.
وي افزود: تحقيقات وسيع نظامي در كل معادلات جهاني سبب بروز جهش فناوري در اين كشور شده و در سلسله مراتب علت و معلولي اگر كشور ايالات متحده در وضعيت برتر قدرت قرار گرفته ، ناشي از اين عوامل است.
نگاه تحليلي "مهر" به ركود اقتصادي آمريكا(2)
اتخاذ سياست هاي نادرست، اقتصاد امريكا را به سمت ركود سوق داده است
در هژموني نظام بين الملل ، منافع آ مريكا در مواردي خاص با منافع برخي كشورها همخواني دارد اما به دليل اتخاذ سياست هاي اشتباه ، يگانه ابر قدرت جهان ، تنها است كه اين موضوع در جنگ با عراق نمود بيشتري يافت زيرا آمريكا وادار شد تمام هزينه هاي جنگ را به تنهايي بپردازد.
کد خبر 12273
نظر شما