به گزارش خبرگزاری مهر، "نخستین همایش انسانشناسی هنر" دانشگاه هنر اصفهان با همکاری و مشارکت مرکز "انسانشناسی و فرهنگ"، گروه انسانشناسی فرهنگی انجمن جامعهشناسی ایران، انجمن مستندسازان و حوزه هنری اصفهان، از ششم تا هشتم اردیبهشت ماه 1390 در اصفهان برگزار خواهد شد.
این همایش که برگزارکنندگان آن، گسترش و رشد پژوهشهای میانرشتهای هنر و بومیسازی هر چه بیشتر نظریهها درباره هنر را از مهمترین اهداف خود ذکر کردهاند، سه بخش سخنرانی، پخش فیلم مستند انسانشناختی و کارگاه آموزشی را در محورهای نظری و کاربردی شامل خواهد شد.
محورهای نظری این همایش عبارتند از تعاریف، مبانی، مفاهیم و نظریههای انسانشناسی هنر، قلمرو و حوزههای پژوهشی انسانشناسی هنر و نیز روششناسی انسانشناسی هنر. محورهای کاربردی نیز شامل "اثر هنری، هنرهای بومی و شیوههای رمزگذاری معنا"، "کارکردهای اثر هنری، کارکردهای مناسکی، هویتی، معیشتی و زیباشناختی"، "هنرمند؛ جایگاه اجتماعی و دینی هنرمندان بومی، خلاقیت در هنرهای بومی" و "دریافت و ادراک هنر بومی: شیوههای نقد در هنر بومی، زمینههای فرهنگی ادراک اثر هنری" هستند.
علاقهمندان میتوانند خلاصه مقالات خود را تا پایان وقت اداری 15 اسفند ماه 1389 به آدرس دبیرخانه همایش واقع در اصفهان، خیابان محتشم کاشانی، کوی جنت، بن بست گلها، دانشکده هنر ادیان و تمدنها و یا به پست الکترونیک anthropology.of.art@aui.ac.ir ارسال نمایند.
گفتنی است انسانشناسی هنر، هنر را امری اجتماعی میداند و با رویکردی جامعگرا و میانرشتهای میکوشد از طریق درک هنر، فرهنگ جامعه را بررسی کند. از این رو، هنر را پدیدهای فرهنگی معرفی میکند که سوای شناخت روابط و کارکردهای نظامهای زیباشناختی هنر و تعاریف نویی از آنها، به تولید فرهنگی آن نیز میپردازد.
در این راستا، انسانشناس میکوشد تا ابعاد گوناگون هنر را همچون زیباییشناسی، کارکردهای اجتماعی، مناسکی، هویتی و خلاقیت از دریچه شیوه زیست جمعی بررسی کند و جنبههای کاربردی آن را بیفزاید.
نظر شما