۲۹ مهر ۱۳۸۳، ۱۱:۲۷

هشدار آيت الله مكارم شيرازي درباره مهجوريت قرآن

آيت الله مكارم شيرازي در بحث تفسير خود كه به مناسبت ماه مبارك رمضان برگزار مي‌شود، با اشاره به اهميت قرآن در سعادت انسان گفت: مرحله عالي هدايت قرآن نصيب كساني مي‌شود كه در مشكلات سياسي، اقتصادي و تربيتي با كمك قرآن راه حق را باز مي‌شناسند.

به گزارش گروه دين وانديشه خبرگزاري "مهر" به نقل از پايگاه اطلاع رساني رسا، آيت الله مكارم شيرازي به بحث‌هاي تفسير موضوعي قرآن اشاره كرد و گفت : منظور از تفسير موضوعي آن است كه درباره يك مطلب هرچه در سراسر قرآن آمده، جمع‌آوري كنيم و در كنار هم مي‌آوريم و به يقين مطالب تازه ‌اي از آن استخراج مي‌شود.

وي افزود : وقتي قرآن را به صورت ترتيبي از اول تا به آخر مي‌خوانيم و تفسير مي‌كنيم اين براي ما واضح مي‌شود اما وقتي يك موضوع واحد را در نظر مي‌گيريم و تمام آيات مربوط به آن را كنار آن مي‌چينيم مطالب آشكار مي‌شود.

آيت الله مكارم ادامه داد : امسال بحث تفسير موضوعي قرآن پيرامون قسم‌هاي پر معناي قرآن است، در قرآن مجيد در حدود يك صد قسم در حدود چهل سوره از سوره‌هاي قرآن ياد شده است. قسم‌هاي بسيار متنوع است. قسم به ذات پاك پروردگار، قرآن، پيغمبر، قيامت، جان و روح انسان، فرشتگان، موجودات مي‌باشد.

وي گفت : دريايي از علم و دانش در اين قسم‌ها نهفته شده است، قرآن بسيار عميق است هر گوشه‌اي از آن را مي‌نگريد خود دريايي بيكران است.

اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود گفت : انسان زماني مي‌تواند از نعمت‌‌هايي كه نصيبش مي‌شود، استفاده كند كه نسبت به آن نعمت شناخت داشته باشد، اگر گوهري را به دست كودك بدهند چيزي جز ابزار بازي نمي‌شود، اما اگر دست گوهرفروش بدهند آن را با بيشترين قيمت مي‌فروشد؛ چون او شناخت دارد.

وي افزود: اگر انسان گوهر عمر و جواني و سلامتي را نشناسد از آن بهره‌برداري نمي‌كند. جواني، سلامتي و امنيت گوهر گرانبهايي است، چنان كه ماه مبارك رمضان نيز گوهر گرانبهايي است.

وي نزول قرآن در ماه مبارك رمضان را گوهر گرانبهايي دانستند و گفت : ماه مبارك رمضان، ماه قرآن است و معلوم مي‌شود كه قرآن خيلي مهم است كه شعاع اهميتش به روي ماه رمضان افتاده و ماه رمضان را ماه خدا و عبادت و بندگي كرده است.

آيت الله مكارم افزود : قرآن داراي سه مرحله است. مرحله اول براي تمام مردم و بشريت كه هدايت عامه است، مرحله دوم براي خواص است، افرادي كه بينش عميقتري دارند و اهل دقت هستند و هوشيار هستند، كه هدايت خاص مي‌باشد و مرحله سوم براي آنهايي است كه مراحل عالي ايمان و تقوا را دارند.

وي ادامه داد : كساني كه حق و باطل را در هنگام تداخل مي‌شناسند فرقان هستند و مرحله سوم هدايت قرآن نصيب آنها مي‌شود. گاهي در مسائل سياسي، اقتصادي و تربيتي حق و باطل اشتباه مي‌شود و براي آنها كه اهليت دارند، قرآن معيار شناخت حق از باطل است.

آيت الله مكارم شيرازي گفت : اي كساني كه ايمان آورده‌ايد اگر تقوا پيشه كنيد خداوند وسيله شناختي در اختيار شما مي‌گذارد كه گرفتار دام باطل نمي‌شويد.

وي افزود : در سايه ايمان به خدا و تقوا و انس با قرآن حق را از باطل مي‌توان تشخيص داد. هر كسي به اندازه لياقتش از قرآن استفاده مي‌كند.

وي ادامه داد : پيامبر به يكي از يارانش مي‌فرمايد كه اگر مي‌خواهي زندگي سعادتمندانه داشته باشي، اگر مي‌خواهي مرگ تو مرگ شهيدان باشد، اگر مي‌خواهي اهل نجات باشي، اگر مي‌خواهي در امن و امان به سر ببري، اگر مي‌خواهي در روز ظلمات نور داشته باشي و اگر مي‌خواهي كفه صالحات سنگين باشد و اگر مي‌خواهي هدايت بشوي، برو در قرآن جستجو كن و معنايش را درك كن و به اعماقش برس.

آيت الله مكارم شيرازي افزود : قرائت قرآن بسيار خوب است اما مقدمه‌اي براي مراحل بالاتر است. قرآن فراتر از آن است كه ما مي‌پنداريم.

وي ادامه داد : چه خوب است همه ما در اين ماه مبارك رمضان كه قرآن مي‌خوانيم، قرآن براي ما درس باشد، بينديشيم و آماده عمل بشويم و از امتيازات بهره‌مند بشويم.

آيت الله مكارم شيرازي گفت :  در دنيا بسياري از مسلمانان هستند كه قرآن مي‌خوانند اما به قرآن پشت كرده‌اند.

وي عربستان سعودي را خاستگاه قرآن كريم دانست و گفت : هرچه قرآن در دنيا هست قسمت بسياري از آن به عربستان باز مي‌گردد، چاپخانه‌اي به اندازه يك شهر براي چاپ قرآن دارند و مرتب قرآن چاپ مي‌كنند. همه جا قرآن است، اما وقتي پاي راديو و تلويزيون عربستان مي‌نشيني، همه‌اش فرهنگ غرب است؛ زنان بي‌حجاب، فيلم‌هاي بد‌آموز. هنگامي كه به آن نگاه مي‌كني مي‌بيني كه قرآن حضوري در عربستان ندارد.

آيت الله مكارم افزود : وقتي وارد زندگي و بازار آنها مي‌شوي مي‌بيني چيزي كه در آنجا نيست قرآن است، آيا پيغمبر اكرم ـ ص ـ نبايد شكايت بكند كه قرآن مهجور ماند. از بالاي هتل‌ها بنگريد تمام پشت بام‌ها جنگلي از ماهواره‌ مي‌باشد، مباد آن روزي كه ديگران چنين شوند.

وي گفت : كاري كنيم كه فرهنگ ما قرآني شود، وزارت ارشاد و صدا و سيماي ما قرآني شود تا مشمول اين جمله نشويم كه يا رب ان قومي اتخذوا قرآن مهجوراً.

کد خبر 122861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha