به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، سید ناصر حسینی عصر یکشنبه در نشست هماهنگی دستگاههای متولی فرهنگ دفاع مقدس، افزود: رزمندگان این استان در دفاع مقدس حماسه های بزرگی خلق کردند که لازم است این حماسه ها نگاشته و به نسلهای بعدی منتقل شوند.
وی اظهار داشت: نوشتن و گفتن خاطرات آن دوران تکلیف رزمنده پس از جنگ است و نباید اجازه داد آن خاطرات زیر گل مدفون شوند.
حسینی بیان داشت: هرچه از زمان جنگ دورتر شویم گرد و غبار فراموشی بر خاطرات دفاع مقدس می نشیند و براین اساس ثبت این خاطرات ضروری است.
این آزاده و جانباز دفاع مقدس تصریح کرد: برای مقوله ادبیات شفاهی جنگ وقت زیادی نداریم و شاید تنها هفت تا 10 سال زمان داشته باشیم.
راوی و نویسنده کتاب "پایی که جا ماند" بیان کرد: برخی از فرماندهان و رزمندگان این استان به دلیل اثرات ناشی شیمیایی به خیل شهدا می پیوندند و پدران و مادران شهید نیز از دنیا می روند و براین اساس باید با برنامه ریزی مستمر در خصوص برگزاری شب خاطرات دفاع مقدس تلاش کرد.
کتاب "پایی که جاماند" در سوره مهر منتشر می شود
در ادامه رئیس حوزه هنری استان نیز بر لزوم هماهنگی و تعامل بیشتر دستگاههای متولی فرهنگ دفاع مقدس در استان تأکید کرد.
رضا پارسیان نژاد گفت: لازم است دستگاههای متولی فرهنگ دفاع مقدس در کنار هم باشند و در جهت توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنند.
وی ترویج فرهنگ دفاع مقدس را نیاز ضرروی جامعه عنوان کرد و گفت: حوزه هنری در این راستا اقدام به برگزاری برنامه هایی از جمله شب خاطره دفاع مقدس کرده که با استقبال چشمگیری مواجه شده است.
پارسیان نژاد اظهار داشت: تهیه و تدوین کتاب ارزشمند "پایی که جاماند" خاطرات "سید ناصر حسینی"، آزاده و جانباز هم استانی از دیگر فعالیتهای حوزه هنری استان بوده که وی در این کتاب بخشی از حوادث جنگ و دوران اسارت خود را بازگو کرده است.
وی عنوان کرد: این کتاب مورد توجه ویژه حجت الاسلام دکتر خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور قرار گرفته و به زودی در انتشارات سوره مهر منتشر می شود.
پارسیان نژاد تولید فیلم مستندی از زندگی شهید "طیب" را از دیگر فعالیتهای حوزه هنری عنوان کرد و همچنین از برگزاری یادمان این شهید شاخص در آینده نزدیک خبر داد.
خاطرات رزمندگان تنها متعلق به خود آنها نیست
رئیس کنگره سرداران شهید استان نیز در این نشست با اشاره به حماسه ها و رشادتهای رزمندگان استان در دفاع مقدس گفت: نیروهای این استان در بیش از 12 تیپ و لشکر حضور داشتند و خیلی از حماسه های رزمندگان این استان به اسم سایر استانها ثبت شد.
فتح علی بزرگمهر نژاد با اشاره به حماسه پدخندق که توسط رزمندگان این استان خلق شد، افزود: اگر مقاومت رزمندگان این استان در پد خندق نبود شاید اهواز سقوط می کرد.
وی نشر فرهنگ دفاع مقدس را وظیفه رزمندگان دانست و بیان داشت: در این استان خیلی از رزمندگان خاطرات خوب و ناگفته های بسیاری دارند اما توان بیان آن را ندارند.
بزرگمهر نژاد تصریح کرد: خاطرات رزمندگان تنها متعلق به خود آنها نیست بلکه متعلق به نسلهای آینده این کشور نیز است.
وی همچنین از جمع آوری 60 هزار قطعه عکس، 16 هزار دست نوشته و نگارش هشت هزار صفحه در مورد رزمندگان این استان در دفاع مقدس خبر داد.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان نیز گفت: باید در برنامه های مرتبط با فرهنگ دفاع مقدس نسل سوم را مخاطب قرار داد و براین اساس برگزاری این برنامه ها در مدارس استان ضروری است.
سرهنگ علی بدخشان نژاد همچنین خواستار نقل خاطرات دفاع مقدس در تلویزیون استان به صورت هفتگی شد.
وی عنوان کرد: اگر این خاطرات و حماسه ها را انتقال ندهیم در آینده حسرت این روزها را خواهیم خورد.
نظر شما