محمدرضا سعید آبادی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به نامگذاری سال 2011 با عنوان سال جهانی شیمی، افزود: نامگذاری سال 2011 با عنوان سال بین المللی شیمی از سوی کشور اتیوپی پیشنهاد شد که با تصویب آن از سوی سازمان ملل، ساماندهی و راهبری این سال به یونسکو واگذار شد.
وی با تاکید بر اینکه برنامه هایی که در سال جهانی شیمی برگزار می شود دو هدف عمده را دنبال می کند، اظهار داشت: همکاریهای بین المللی در زمینه علوم و سیاستگذاری و ظرفیت سازی در حوزه پژوهش و آموزش در حوزه شیمی از اهدافی است که در سال جهانی شیمی دنبال می شود.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو، ادامه داد: علاوه بر این سال 2011 مصادف با دو ریداد صدمین سالگرد اهدای جایزه نوبل به ماری کوری (به دلیل خدماتی که به پیشرفت شیمی از طریق کشف رادیوم و پلونیوم انجام داد) و صدمین سال تاسیس انجمن بین المللی شیمی است از این رو تلاشهایی برای بزرگداشت محققان این حوزه انجام می شود.
وی علم شیمی را علم پایه و محوری برای دستیابی به زندگی بهتر توصیف کرد و ادامه داد: علم شیمی دسترسی بشر را به منابع آب و غذای پاک، تغییر اقلیم، انرژیهای نو و داروهای موثر تسهیل می کند از این رو سال جهانی شیمی این فرصت را ایجاد می کند که با جلب توجه به این علم، زمینه های مناسب برای تربیت شیمیدانها فراهم شود.
سعید آبادی افزایش علاقه جوانان به علم شیمی، ایجاد زمینه های مناسب برای بروز خلاقیت ها و جلب حمایت های جامعه جهانی برای توسعه فعالیت های محققان در حوزه شیمی را از محورهای اساسی برنامه های این سال نام برد و خاطر نشان کرد: با توجه به نقش شیمی در تولید غذا و دارو، در این برنامه ها تلاش می شود تا اهمیت علمی شیمی در برآورده کردن احتیاجات جهانی اعلام شود.
استاد دانشگاه تهران با ابراز امیدواری از اینکه مسئولان جمهوری اسلامی ایران برنامه هایی را در راستای محورهای سال جهانی شیمی اجرایی کنند، اضافه کرد: برای دستیابی به اهداف مورد نظر علاوه بر توجه ویژه به برنامه های آموزشی مدارس و دانشگاه ها، لازم است تا هر چه بیشتر دانش آموزان و دانشجویان را نسبت به اهمیت علم شیمی آگاه کنیم این اقدام سبب می شود تا علاقه آنها را به آموزش و پژوهش در حوزه شیمی افزایش دهیم.
سعیدآبادی همچنین بازیدهای علمی، ترویج علم شیمی از طریق رسانه های جمعی و روزنامه ها و مجلات، برگزاری نمایشگاه در این حوزه و تعریف طرحهای علمی و مشارکت برای اجرای آن را از مکانیزمهایی برای توسعه علم شیمی در جوامع نام برد.
نظر شما